Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

"ΠΟΛΙΤΕΣ" : ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑ.Λ. ΑΜΦΙΣΣΗΣ - Αίτημα

Ναυτικός κόμβος

  Η δημοτική παράταξη "Πολίτες στο Προσκήνιο", δημοσιοποιεί ένα αίτημά της, του οποίου το θέμα, θα έπρεπε να έχει ήδη απασχολήσει αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς της περιοχής μας, από πολλών ετών.  ....Και αυτό γιατί, είναι πλεονέκτημα, είναι"προίκα" για την περιοχή μας, το να υπάρχει μια πόλη στον Νομό μας ωσάν το Γαλαξείδι, του οποίου η ναυτοσύνη είναι πανελληνίως γνωστή.  Και με αφορμή την ιστορία και την νησιωτική ομορφιά αυτής της ναυτοπολιτείας, θα έπρεπε να υπάρχει έστω και κάποιος σχεδιασμός για την ωφέλεια ολόκληρης της περιοχής μας, από αυτή την "εξαργύρωση" του ναυτο-επιτηδεύματος.


  Οι "Πολίτες" και με αφορμή μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, αιτούνται με αυτήν την επιστολή τους από όλους τους εμπλεκομένους στο θέμα της παιδείας στην περιοχή μας, να πράξουν το αυτονόητο : Τον εμπλουτισμό των παρεχομένων γνώσεων στην παιδεία, με νέα τμήματα Πλοιάρχων και Μηχανικών του εμπορικού ναυτικού.  Και μάλιστα αυτό να γίνει, εντός του ήδη υπάρχοντος ΕΠΑΛ Αμφίσσης, παρ' ότι ο φυσικός χώρος για την εκπαίδευση των νέων επιστημόνων ναυτικών μας, είναι το Γαλαξείδι. Ας μην λησμονούμε ότι το εκεί λειτουργόν εξατάξιο Γυμνάσιον, Ναυτικόν αποκαλείτο.

   Στην χώρα μας λειτουργούν 10 (δέκα) Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.).  Και οι οποίες αποτελούν το επόμενο βήμα μετά από την 2βάθμιο εκπαίδευση, για όσους επιθυμούν την άσκηση του ναυτικού επαγγέλματος, με τις ειδικότητες του Πλοιάρχου ή του Μηχανικού.
  Για την ιστορία και μόνον, αναφέρουμε τις 10 (δέκα) πόλεις, στις οποίες λειτουργούν Α.Ε.Ν. με τις αντίστοιχες ειδικότητες :

1. Ασπρόπυργος                     Πλοιάρχων/Μηχανικών
2. Νέα Μηχανιώνα                 Πλοιάρχων/Μηχανικών
3. Πρέβεζα                              Πλοιάρχων
4. Κύμη                                   Πλοιάρχων
5. Αργοστόλι                          Πλοιάρχων
6. Χίος                                    Μηχανικών
7. Ύδρα                                  Πλοιάρχων
8. Οινούσσες                          Πλοιάρχων
9. Σύρος                                 Πλοιάρχων
10. Χανιά                               Πλοιάρχων/Μηχανικών

******************************************

ΑΙΤΗΜΑ
της Δημοτικής Παράταξης Δήμου Δελφών
«ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

                                                Προς: την 2/βάθμια Εκπαίδευση Ν. Φωκίδας
                                                  Κοιν: 1. Γραφείο Βουλευτή Ν. Φωκίδας
                                                               κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου
                                                           2. Δήμο Δελφών/ Τμήμα Παιδείας
                                                           3. ΕΠΑΛ/Άμφισσας

Αξιότιμοι κύριοι,
λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε την ίδρυση τμημάτων Πλοιάρχων & Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στο Επαγγελματικό Λύκειο Άμφισσας.
Την ίδια πρόταση είχε απευθύνει προς τον Δήμο Δελφών ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας Νικόλαος Σταντζούρης κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών στις 31-05-2018 και επ’ ευκαιρία της συζήτησης του 12ου θέματος της ημερήσιας διάταξης. Ειδικότερα είχε προτείνει αυτός, να αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμος και να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να συσταθεί στο ΕΠΑΛ και Τμήμα Εμποροπλοιάρχων και Μηχανικών. Επισυνάπτουμε στην παρούσα μας τα σχετικά Πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφορμώμενοι από το γεγονός ότι:
*στο νομό μας βρίσκεται το Γαλαξίδι, μια πόλη με πλούσια παράδοση στην Ναυτιλία
*πολλοί νέοι/ες στρέφονται σήμερα στο ναυτικό επάγγελμα
*τα τμήματα του ΕΠΑΛ παρέχουν θεωρητική κατάρτιση και θα δώσουν τη δυνατότητα στους νέους/ες να συνεχίσουν τις σπουδές & εκπαίδευση τους σε Ανώτερες σχολές του Ε.Ν
*όσοι αποκτήσουν Πτυχίο των ανωτέρω τμημάτων θα μπορέσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά ως κατώτεροι Αξιωματικοί του Ε.Ν
*θα περιοριστεί η εσωτερική μετανάστευση σε πόλεις με αντίστοιχα τμήματα, όπως είναι η(Χαλκίδα, η Πάτρα, η Αθήνα κλπ) καθώς και η οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών ,

παρακαλούμε όπως κάνετε δεκτό το αίτημά μας και προβείτε στις απαιτούμενες απ την πλευρά σας ενέργειες για την ίδρυση τμημάτων Πλοιάρχων & Μηχανικών στο ΕΠΑΛ Άμφισσας, με έδρα όπου κριθεί σκόπιμο και ικανό να γίνει. Εμείς προσωπικά κρίνουμε ότι το Γαλαξίδι ως παραδοσιακή ναυτική πολιτεία μπορεί να φιλοξενήσει αυτή την δομή εκπαίδευσης.
Άμφισσα 08 Νοεμβρίου 2018

Με τιμή οι αιτούντες

ΜΕΓΚΟΣ Παναγιώτης
ΚΑΣΟΥΤΣΑ Παναγιώτα
ΣΤΑΝΤΖΟΥΡΗΣ Νικόλαος

epikourositeas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου