Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: "Περί της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία της Γραβιάς και της Αμφίκλειας".


Ο Δήμαρχος Δελφών ή τέλος πάντων αυτός ή αυτή που συνέταξε το δελτίο τύπου σχετικά με τους μαθητές της Πολυδρόσου, της Λιλαίας και της Επταλόφου, μήπως να έκανε τον κόπο, να μας εξηγήσει:.....

1.Εάν χωρίς την ευθύνη των μαθητών της ΔΕ Παρνασσού έκλεινε το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Γραβιάς, όπως έκλεισε και το Γυμνάσιο της Πολυδρόσου, οι μαθητές αυτοί θα πρέπει σύμφωνα με το δελτίο τύπου να μετακινούνται στην Άμφισσα;
2.Τι εννοούσε η κ. Ανδρεοπούλου όταν δήλωνε στην ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ το 2016 « τι θέλει ο κ. Αυγερινός;  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων Γραβιάς. Να σταματήσει με το ζόρι ο Εισαγγελέας τους μαθητές της Πολυδρόσου ώστε να μην πραγματοποιούν την επιθυμία τους;  Αυτό μπορεί να επιλυθεί με νομικό τρόπο; Όταν έρχονται στη Γραβιά μαθητές από το Μπράλο είναι σωστό αλλά όταν πηγαίνουν στην Αμφίκλεια είναι λάθος;;;» 
3. Αφού το πρόβλημα αυτό δεν λύθηκε πριν την σχολική χρονιά και τα παιδιά έχουν προχωρήσει τα μαθήματά τους στο σχολείο της επιλογής τους θα πρέπει να τιμωρηθούν αλλάζοντας σχολείο;

Σχετικά δε με τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου ……ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
Σχετικά με το θέμα της μεταφοράς μαθητών προερχομένων από τις Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού και προκειμένου να ενημερωθούν υπεύθυνα οι δημότες μας, επισημαίνουμε τα εξής:


  1. Με την ανάληψη των καθηκόντων μας τον Σεπτέμβριο του 2014 κληρονομήσαμε μια παγιωμένη κατάσταση παράνομης μεταφοράς μαθητών με λεωφορείο του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, που εισερχόταν στις Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού και μετέφερε μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Αμφίκλειας.

  1. Η παρανομία της συγκεκριμένης διαδικασίας ήταν διπλή: α) είναι γνωστό ότι η αρμοδιότητα μεταφοράς των μαθητών δεν ανήκει στους Δήμους, αλλά στην Περιφέρεια, η οποία επιλέγει μεταφορείς που έχουν πιστοποιημένα όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και β) η ίδια η Περιφέρεια καθορίζει ποια είναι τα νόμιμα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, αυτά δηλαδή που συνδέουν κοινότητες στις οποίες δεν λειτουργούν πλέον σχολεία με τα καθορισμένα από το νόμο σχολεία υποδοχής τους.

3) Το φθινόπωρο του 2017 επιχειρήθηκε μια ποιοτική αναβάθμιση της παράνομης αυτής μεταφοράς προς τα σχολεία της Αμφίκλειας, με την έκδοση απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή της Εκπαίδευσης που επέτρεπε μαθητικά δρομολόγια από τη Δ.Ε. Παρνασσού προς την Αμφίκλεια. Η απόφαση αυτή οδήγησε και στην αντίστοιχη απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να χρηματοδοτήσει για το σχολικό έτος 2017- 2018 τα συγκεκριμένα μαθητικά δρομολόγια.

4) Για την περσινή αυτή μεθόδευση διαμαρτυρηθήκαμε πολύ έντονα, επισημαίνοντας ότι καμία προϋπόθεση του νόμου, δεν πληρούσε αυτή η απόπειρα νομιμοποίησης της υφαρπαγής μαθητών από τα κατά νόμο σχολεία υποδοχής (τα σχολεία της Γραβιάς) προς όφελος των σχολείων ενός άλλου Δήμου και ενός άλλου Νομού. Μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών έλαβε με ισχυρότατη πλειοψηφία (πλην των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης) απόφαση καταγγελίας της συγκεκριμένης μεθόδευσης και δικαστικής επιδίωξης ακύρωσης των ως άνω παράνομων αποφάσεων.

5) Κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς (2018- 2019), τόσο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επανέφεραν τα πράγματα στη νομική τάξη και δεν επέτρεψαν την εκ νέου λειτουργία των συγκεκριμένων παράνομων δρομολογίων.

6) Είναι προφανές ότι οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέγουν με νόμιμες διαδικασίες το σχολείο φοίτησης των παιδιών τους, είτε αυτό βρίσκεται στην Αμφίκλεια, είτε στη Λαμία, είτε και στην Αθήνα ακόμη, εφόσον κρίνουν ότι αυτό είναι χρήσιμο για τα παιδιά τους. Το κράτος όμως και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να νομιμοποιούν και να χρηματοδοτούν με χρήματα του ελληνικού λαού παράνομες μεταφορές μαθητών που υπονομεύουν το μέλλον των σχολείων ενός Δήμου και ενός Νομού προς όφελος γειτονικών Δήμων και Νομών και μάλιστα χρησιμοποιώντας λεωφορεία που κανείς δεν έχει ελέγξει αν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας.

7) Εμείς πάλι από την πλευρά μας, όπως ήδη από πέρσι το φθινόπωρο διακηρύξαμε σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις, είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε στο εξής καμία νέα απόπειρα υπονόμευσης της λειτουργίας των σχολείων του Δήμου μας. Αυτή είναι η πολιτική δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στους δημότες μας και αυτός είναι ο όρκος που έχουμε δώσει αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά μας.

8) Αν ο Δήμος Δελφών επέτρεπε τη συνέχιση αυτής της προκλητικά παράνομης συμπεριφοράς (όπως εισηγούνται κάποιοι που κατά τα λοιπά ομνύουν στο όνομα της νομιμότητας, διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο), τότε με μαθηματική ακρίβεια τα σχολεία της Γραβιάς (δηλαδή τα τελευταία σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μας έχουν απομείνει στο βόρειο τομέα του Δήμου μας) σε λίγα χρόνια από σήμερα θα διέτρεχαν σοβαρότατους κινδύνους κατάργησής τους. Γι’ αυτό και εμείς με αποφασιστικότητα και σθένος θα υπερασπιστούμε τον τόπο μας, όπως κάνουμε άλλωστε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Δήμαρχος Δελφών

Αθανάσιος Ηλ. Παναγιωτόπουλος

4 σχόλια:

  1. Όσο κάποιοι αυτούς τους ανίκανους τους τραπεζώνουν και τους πλησιάζουν για ίδιο όφελος δυστυχώς το μέλλον της Πολυδρόσου είναι προκαθορισμένο. Όταν ξυπνήσουμε όλοι μόνο τότε μπορεί κάτι να αλλάξει. Μέχρι τότε ας βάζουν ανοιχτή ακρόαση την κα Ανδρεοπούλου να ακούει αυτά που δεν έχει τα παντελόνια να παρευρεθεί με φυσική παρουσία για να μάθει. Τέτοιοι κομήτες είναι γρήγορα αναλώσιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς να έχω παιδιά που να φοιτούν είτε στο ένα σχολείο είτε στο άλλο... μου κάνει εντύπωση η πρώιμη κινητοποίηση του Δήμου Δελφών και πολλών άλλων για το θέμα της (παράνομης) μεταφοράς των μαθητών στο Λύκειο Αμφίκλειας ..... Δεν είδα όμως όταν έκλεισε το Ιστορικό Γυμνάσιο Πολυδρόσου το οποίο είχε και πρόσφατα ανακαινιστεί και εξυπηρετούσε όλο το Δήμο πρώην Παρνασσού....να ενδιαφερθεί κανένας, ούτε η τοπική κοινωνία Πολυδρόσου που οι περισσότεροι επέλεγαν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο Λύκειο Αμφίκλειας ούτε και ο τότε Δήμος έκανε κάποια φοβερή κινητοποίηση. Αυτοί που αντέδρασαν ήταν ο τότε σύλλογος γονέων του Γυμνασίου Πολυδρόσου... που όπως πήγαιναν μέσα (στην Άμφισσα) έτσι και γυρνούσαν. Τελικά το Γυμνάσιο έκλεισε... Ούτε είδα και το σύλλογο γονέων της Γραβιάς να στέκεται αλληλέγγυα στο σύλλογο γονέων Πολυδρόσου που αγωνίζονταν να μην κλείσει το Γυμνάσιο... γιατί προσδοκούσαν με τους μαθητές της Πολυδρόσου να στελεχώσουν το δικό τους σχολείο και να διασωθούν.... Τώρα έφτασε η δικιά τους ώρα ηθικό συμπέρασμα όταν το σπίτι του γείτονα καίγεται κι εσύ κοιτάς και δεν τρέχεις να βοηθήσεις να σβήσει, στο τέλος καίγεται και το δικό σου.. …Τώρα τους έπιασε όλους ο πόνος να μην κλείσει το Λύκειο της Γραβιάς ....Και βάζουν δύο τοπικές κοινωνίες να τσακώνονται μεταξύ τους....για ψηφοθηρικούς λόγους…. Να μην κλείσει κανένα σχολείο να δώσουν λεφτά για την παιδεία, και τα σχολεία δεν στηρίζονται ούτε με απαγορεύσεις ούτε προσπαθώντας το ένα σχολείο να πάρει μαθητές από το άλλο για να μην κλείσει.. Οι σύλλογοι γονέων της περιοχής από κοινού πρέπει να διεκδικήσουν από κοινού τα αυτονόητα….. Κι αν διασωθεί για λίγο καιρό το Λύκειο της Γραβιάς ή της Αμφίκλειας με τις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθούνται με μαθηματική ακρίβεια θα κλείσουν και τα δύο.... Η παιδεία πλέον είναι ταξική υπόθεση..... και ας προσέξουμε εκεί στην Πολύδροσο γιατί απ’ ότι φαίνεται θα κλείσει και το δημοτικό σχολείο……
    Βελέντζα Βαρβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΟΠΑΝΑΚΟ ΣΑΣ18 Οκτωβρίου 2018 στις 10:58 π.μ.

    Μπραβο Κα Βελεντζα ! Τζαμπα χαραμιζεις τα λογια σου . Δεν ελαβες υποψη σου το ενα , κυριο και μοναδικο . Απευθυνεσαι σε χαχολους ,χειροκροτητες και καναπεδοκριτικους ...χωρις εξαιρεση , μα χωρις εξαιρεση !

    ΤΣΟΠΑΝΑΚΟΣ...
    ...ημουνα
    προβατακια φυλαγα
    κι αν δε φυλαγα πολλα
    καμια πεντακοσαρια.

    Αντε καλημερα και παλι , γιατι παω για αρμεγμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. ΑΓΑΠΗΤΗ Β.ΒΕΛΕΝΤΖΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ. ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

    ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή