Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Εορταστικό διήμερο στον Μπράλο για το τραίνο

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπράλου.  
Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, συνδιοργανώθηκε με τον Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου, εορταστικό διήμερο στην προσπάθειά ....
να αξιοποιηθεί και τουριστικά, η επαναλειτουργία του τραίνου στην περιοχή μας. Είναι μια προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής μας, αρχικά με επισκέψεις σε τόπους με ιστορικό ενδιαφέρον, αλλά και σε αξιοθέατα στην Τιθορέα, Αμφίκλεια, Γραβιά κλπ. 
Από τη σημερινή εκδήλωση στον ΣΣ Μπράλου που διοργανώθηκε από τον ομώνυμο πολιτιστικό σύλλογο και τον σύλλογο φίλων του σιδηροδρόμου. 
Σήμερα επισφραγίστηκε ο,τι υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2018, όταν και επαναλειτούργησε η ιστορική γραμμή Τιθορέα - Μπράλος -Λιανοκλάδι η οποία αποτελούσε τμήμα της κεντρικής γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη και που με απόφαση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών τέθηκε ξανά σε λειτουργία.
Από αυτή τη σιδηροδρομική γραμμή «περνα» η νεότερη Ελληνική ιστορία, δυο παγκόσμιων πολέμων και της εθνικής αντίστασης, διέρχεται από τις περιοχές του δικτύου NATURA 2000 και περιλαμβάνει στη διαδρομή της αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της νεότερης ιστορίας (όπως η γέφυρα γοργοποτάμου).
Δέσμευση του Ο.Σ.Ε. όχι μόνο η συνέχιση συντήρησης της γραμμής και η λειτουργία της στο ενεργό δίκτυο, αλλά και η περαιτέρω αξιοποίηση της με τη δρομολόγηση μουσειακού τροχαίου υλικού (τουριστικά δρομολόγια) και εμπορευματικών αμαξοστοιχιών
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός άλλων οι Βουλευτές Σύριζα Αποστόλης Καραναστάσης ( και Τομεάρχης Μεταφορών) και ο Αθ Μιχελής, πρωτεργάτες στο εγχείρημα επαναλειτουργίας της ιστορικής γραμμής
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπράλου.
Στοχευμένες, επίμονες, εμπνευσμένες και αποτελεσματικές  οι μέχρι τώρα ενέργειες του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπράλου οι οποίες έχουν σχέση με το τρένο.  Όλα κύλισαν σύμφωνα με το πρόγραμμα και ευελπιστούμε τα όσα ακούστηκαν σήμερα 14.10.2018 από αρμόδια χείλη στον Σ.Σ. Μπράλου, να μετουσιωθούν σύντομα  σε έργα πνοής και διάρκειας, για το καλό της περιοχής και να μην αποτελέσουν “έπεα πτερόεντα.”         
Δ.Ι.Καλπύρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.