Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Απάντηση συγχωριανού μας στο εύλογο ερώτημα του συμπατριώτη μας Κου DT Vallas σε σχόλιο του στην ανάρτηση για την αξιοποίηση του κτιρίου , πρώην Γυμνασίου Πολυδρόσου .

Κε DT Vallas , κατ αρχήν καλημέρα σε εσάς και την οικογένειά σας από την όμορφη Σουβάλα.  Σε απάντηση...... του  ερωτήματός  σας..."Μπορεί το αρχικό σχολικό κτίριο να χρησιμοποιηθεί ως κοινοτικό κέντρο, εμπορικός χώρος γραφείων?" Σημειώνουμε......
Βεβαίως το σχολικό κτίριο που εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί ως Γυμνάσιο, αφού το Γυμνάσιο καταργήθηκε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Κοινοτικό Κέντρο ή να δοθεί για άλλες Δημόσιες χρήσεις .
Δεν μπορεί όμως να παραχωρηθεί για εμπορική εκμετάλλευση σε ιδιώτες τουλάχιστον πρός το παρόν.
Σας ενημερώνω δε ότι οι δραστήριοι Σύλλογοι του χωριού μας και χωριού σας ( Γυναικών, Αθλητικός -Διαγόρας, Λαογραφικός, Γονέων και Νέων ) δεν έχουν χώρο να στεγασθούν.
Η Βιβλιοθήκη επίσης του χωριού, εγκαταλειμμένη και αυτή, στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο χώρο αφού στα ιδιόκτητα Γραφεία της λειτουργεί το Κοινοτικό Γραφείο και Υπηρεσίες του Δήμου.
Στον ίδιο δε ενοικιαζόμενο χώρο της Βιβλιοθήκης γίνονται και οι συναντήσεις και συνελεύσεις των συγχωριανών μας για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που τους απασχολούν .
Με δυο λόγια δεν υπάρχει στην Πολύδροσο αίθουσα εκδηλώσεων.
Επίσης η Λαογραφική έκθεση που υπάρχει στη Σουβάλα, λειτουργεί εδώ και χρόνια σε ενοικιαζόμενο κτίριο με ότι αυτό συνεπάγεται από οικονομικής απόψεως.
Δυστυχώς δε κάποιοι αρμόδιοι τοπικοί Δημοτικοί Άρχοντες δεν βλέπουν με καλό μάτι την άμεση εγκατάσταση στο Γυμνασιακό κτίριο των Γραφείων των Συλλόγων της Σουβάλας που σας προανέφερα η οποία δεν είναι καθόλου κοστοβόρα και για την πραγματοποίησή της δεν απαιτούνται ιδιαίτερες αποφάσεις επιτροπών , παραεπιτροπών κ.λπ.
Αποτέλεσμα λοιπόν των όποιων αποφάσεων για αξιοποίηση του Γυμνασιακού κτιρίου , που δεν λαμβάνονται εδώ και χρόνια, είναι ότι αυτό έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, δεν συντηρείται και καταστρέφεται.

Καλημέρα σας και πάλι και θα χαρούμε πολύ κάποια στιγμή, όχι μακρινή, να σας δούμε και να τα πούμε από κοντά στο χωριό μας και χωριό σας.
Ένας συγχωριανός σας.

*Τα  στοιχεία  του οποίου  είναι  στη διάθεση  του  "Πολύδροσος Παρνασσού ".

1 σχόλιο:

  1. Ο αγαπητός κος.Vallas βλέπει τα πράγματα σύμφωνα με τους κανόνες της χώρας που διαμένει. Πως να καταλάβει τι ακριβώς επικρατεί σε τούτο τον τόπο και γενικότερα στη χώρα μας.Ο κάθε αρμόδιος εγκλωβισμένος στα προσωπικά του "οράματα ",με πρόχειρο σχεδιασμό με ανικανότητα στη διαχείριση των προβλημάτων, και πάντα με απώτερο σκοπό την διατήρηση της "καρεκλας",κάνει εξαγγελίες χωρίς να πάρει τα μηνύματα της τοπικής κοινωνίας, και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή