Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Επέστρεψαν στην πατρίδα τους 2 Τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο


Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί πέρασαν σε ελληνικό έδαφος κατά λάθος. Η υπόθεση «παίζει» πρώτο θέμα και στα τουρκικά μέσα σύμφωνα με τα οποία και οι Τούρκοι στρατιωτικοί έκαναν έρευνα για μετανάστες στα σύνορα ....
και έχασαν τον προσανατολισμό τους με αποτέλεσμα να βρεθούν στη χώρα μας.
Η υπόθεση θυμίζει πολύ την περιπέτεια των Κούκλατζη – Μητρετώδη, οι οποίοι ωστόσο έμειναν στις τουρκικές φυλακές σχεδόν έξι μήνες.
Η ελληνική πλευρά δεν επιθυμούσε αντίποινα και επέτρεψε στους στρατιωτικούς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Από την αρχή εξάλλου στρατιωτικές πήγες έκαναν λόγο για χαμηλής έντασης περιστατικό. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τόνιζαν ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών και δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Αργά το απόγευμα της Κυριακής εκδόθηκε ανακοίνωση από το ΓΕΣ για το περιστατικό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2018 και περί ώρα 11:00,  στην Περιοχή Ευθύνης της 12 Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ), πλησίον του χωρίου Φέρες, 150 μέτρα περίπου από την οριογραμμή, εντός του ελληνικού εδάφους, εντοπίστηκε από ελληνική περίπολο, Τούρκος έφεδρος υπαξιωματικός, φέροντας τον ατομικό οπλισμό του άνευ πυρομαχικών. Περί τις 14:00, εντοπίστηκε στην ίδια περίπου περιοχή και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), ο οποίος δεν έφερε οπλισμό, ούτε  πυρομαχικά».
Με πληροφορίες από OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου