Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ - «Το Νούμερο ένα» της Τόνυ Μάρσαλ

Τετάρτη 5/9 και Παρασκευή 7/9 στις 9.30μμ
«Το Νούμερο ένα» της Τόνυ Μάρσαλ
Με την Εμμανουέλ Ντεβός
ΥΠΟΘΕΣΗ....

Η Εμμανουέλ Ντεβός (Μπλανσέ στην ταινία) είναι μια ικανή μηχανικός, παντρεμένη εδώ και 20 χρόνια και μητέρα δύο παιδιών. Κατέχει  διευθυντική θέση σε κορυφαία επιχείρηση ενέργειας και η επαγγελματική της άνοδος είναι σίγουρη.
Μια μέρα ένα ισχυρό δίκτυο γυναικών της προτείνει να την υποστηρίξει για να διεκδικήσει θέση προέδρου σε μια εταιρεία  από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία. Τότε εμπλέκεται σε μία δίνη ίντριγκας, εκβιασμών και συνομωσίας εκ μέρους αυτών που είχαν κάνει άλλα σχέδια για την θέση αυτή.  
Η πρωταγωνίστρια Εμμανουέλ Ντεβός, δυναμική και ταυτόχρονα εύθραυστη, είναι εξαιρετική στο ρόλο της και τιμήθηκε με το βραβείο Σεζάρ 2017 (τα γαλλικά Όσκαρ).
Στο σενάριο, εκτός από τη σκηνοθέτρια Τόνυ Μάρσαλ, συνεργάστηκε η Ραφαέλα Μπακέ, δημοσιογράφος της Monde και συγγραφέας πολιτικών και οικονομικών βιβλίων.
Η φωτογραφία της Ζυλιέν Ρου απεικονίζει με επιτυχία την επιχειρηματική ζώνη La Defense του Παρισιού, τονίζει τα στοιχεία από γυαλί και χάλυβα και δημιουργεί ένα απειλητικό σκηνικό για την πρωταγωνίστρια.
Το trailer της ταινίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου