Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Αγία Ευθυμία: Θεατρική παράσταση «Το ημέρωμα της στρίγγλας. Αλλιώτικα αλλά Ρουμελιώτικα»

Τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2018 συνεχίζονται την Τρίτη 14 Αυγούστου και ώρα 9.00 μ.μ. με θέατρο, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Ευθυμίας. Η θεατρική ομάδα «Ηλιαείς»,.....
με επικεφαλής την αγιαθυμιώτισσα ηθοποιό Ανδριανή Παν. Μπαρτσώτα, θα μας παρουσιάσει την σπαρταριστή κωμωδία «Το ημέρωμα της στρίγγλας. Αλλιώτικα αλλά Ρουμελιώτικα».
Πρόσωπα του έργου:
  1. Γριά ταβερνιάρισσα
  2. Βάγγος ο Λέρας (πατέρας, πρώην αγροφύλακας στα Σάλωνα)
  3. Κατερίνα (ή αλλιώς Κατίνα η στρίγγλα)
  4. Μαλαματένια (η αδερφή της στρίγγλας)
  5. Θύμιος Γκρεμός (υποψήφιος γαμπρός της Μαλαματένιας- καθηγητής μουσικής από την Αγία Ευθυμία)
  6. Παναγής Πέτρας (υποψήφιος γαμπρός για την Κατερίνα-Στρίγγλα, γιδοβοσκός από την Βουνιχώρα).
Όταν ο Σαίξπηρ συναντά τη Ρούμελη μέσα από την σύγχρονη ματιά της Ανδριανής Μπαρτσώτα τότε όλα είναι εφικτά και η στρίγγλα γίνεται αρνάκι μεταφέροντας την ομώνυμη ιστορία του Σαίξπηρ στο σήμερα.
Η μουσική μπερδεύεται από την παραδοσιακή στη σύγχρονη με πρωτότυπο τρόπο από τον γνωστό συνθέτη Νίκο Ξένο με αποτέλεσμα να μαγεύει μικρούς και μεγάλους μέσα από την ξεκαρδιστική κωμωδία του Σαίξπηρ.
Μήνυμα του έργου
«Η υπερίσχυση της καλοσύνης, της ευγένειας και της φιλικότητας έναντι της ματαιοδοξίας και της κακεντρέχειας που φυσικά παραμένει διαχρονικό και σαφώς επίκαιρο».
Μία μικρή περίληψη
Ο Βάγγος ο Λέρας κατοικεί σε ένα αρχοντικό στα Σάλωνα, πρώην αγροφύλακας πίνει ολημερίς από τον καημό του για τις κόρες του την Κατερίνα και την Μαλαματένια που μάταια προσπαθεί να αποκαταστήσει.
Η Κατερίνα η μεγάλη του κόρη με ένα ιδιαίτερα εκκεντρικό λουκ δύσκολα μπορεί να σαγηνεύσει κάποιον. Η δε μικρότερη η Μαλαματένια βρίσκεται στα δίχτυα της αδερφής της και δύσκολα μπορεί να ξεφύγει από τις ιδιοτροπίες της.
Τη λύση έρχεται να δώσει ο Παναγής Πέτρας (γιδοβοσκός από την Βουνιχώρα) αφού μετά την γνωριμία του με τον Θύμιο Γκρεμό (καθηγητής μουσικής από την Αγία Ευθυμία) στο καφενείο στοιχηματίζουν ποιος θα προλάβει να κατακτήσει πρώτος τις υποψήφιες νύφες.

Για να δούμε ποιος θα βγει νικητής; Ποιος θα υπερισχύσει; Η στρίγγλα πάντως σίγουρα γίνεται αρνάκι ρουμελιώτικο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου