Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Χειροπέδες σε επαγγελματία απατεώνα πέρασαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αμφίκλειας το πρωί της Τρίτης.

Ένας μελαψός εύσωμος, ευγενικός "κύριος", ηλικίας περίπου 40 ετών,πλησίασε μια 83χρονη γυναίκα που ήταν στην αυλή του σπιτιού της, στην Κάτω Τιθορέα. Ο απατεώνας έπεισε τη γιαγιά ότι είναι φίλος του γιου της και ότι έπρεπε να του δώσει χρήματα για να τα πάει στο παιδί της που τα είχε ανάγκη.....
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, η ηλικιωμένη του έδωσε 250 ευρώ που είχε στο σπίτι. Όμως ο θρασύτατος απατεώνας είπε ότι αυτά δεν φτάνουν και την έπεισε να την πάρει με το αυτοκίνητο να την πάει στην τράπεζα για να κάνει ανάληψη 600 ευρώ ακόμη.
Έτσι κι έγινε. Ο απατεώνας πήγε την 83χρονη στην τράπεζα και περίμενε πιο πέρα για να του πάει τα χρήματα η ηλικιωμένη. Στην τράπεζα όμως ο υπάλληλος που εξυπηρετούσε τη γιαγιά κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και ενημέρωσε την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αμφίκλειας κινητοποιήθηκαν άμεσα και δεν άργησαν να εντοπίσουν σε κοντινή απόσταση από το υποκατάστημα της Πειραιώς στην Κάτω Τιθορέα ένα ύποπτο ασημί αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο περίμενε ο απατεώνας τη γιαγιά να του φέρει τα χρήματα.
Φυσικά τη γιαγιά τη συνάντησε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου τον οδήγησαν οι αστυνομικοί. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο καλός αυτός "κύριος" είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές της περιοχής και τον Μάιο, επίσης για περίπτωση απάτης.
Πρόκειται για έναν 39χρονο από το Ζεφύρι Αττικής, ο οποίος έχει αναγάγει την απάτη σε επιστήμη, εκμεταλλευόμενος την άγνοια και την καλοσύνη των ηλικιωμένων και φυσικά την ατιμωρησία και την χαλαρότητα του νομοθετικού πλαισίου, αφού συλλαμβάνεται και μετά από λίγο είναι και πάλι ελεύθερος για να επιλέξει το επόμενο θύμα του.
http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου