Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 27 Ιουλίου – Ένα βίντεο για το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο

H ολική έκλειψη της Σελήνης, που θα είναι η μεγαλύτερη του αιώνα , θα είναι ορατή σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία και τη Νότια Αμερική στις 27 Ιουλίου.....

Κατά τη διάρκεια μιας ολικής έκλειψης της Σελήνης, το φεγγάρι περνά μέσα από τη σκιά της Γης. Μόλις βυθιστεί τελείως, το χρώμα του γίνεται ένα βαθύ κόκκινο. Αυτό το εντυπωσιακό θέαμα προκύπτει λόγω του τρόπου με τον οποίο το ηλιακό φως διαθλάται μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης.
Το γαλάζιο χρώμα του ηλιακού φωτός είναι διάσπαρτο, γι ‘αυτό ο ουρανός φαίνεται γαλάζιος σε εμάς, αλλά το κόκκινο φως είναι διαθλασμένο, για αυτό και κατευθύνεται μέσα από τη Γη πάνω στη Σελήνη.
Η σκιά της Γης θα καλύπτει τμήμα της  Σελήνης ήδη από τις 8:50 μ.μ. Μισή ώρα αργότερα, το φεγγάρι θα βρίσκεται στο μέσο της έκλειψης και θα αρχίσει να γίνεται κόκκινο ενώ στις 10:15 μ.μ. το φαινόμενο θα έχει ολοκληρωθεί.

perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.