Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Δεν είμαι ούτε στατιστική, ούτε φασματική μονάδα. Είμαι οι κόποι μου που καταστρέφονται.


Ομόφωνα αθώοι ένα χρόνο μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους σε κάθειρξη 13 ετών, κρίθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης η Ηριάννα και ο Περικλής.................


Σε κλάματα, χειροκροτήματα και συνθήματα ξέσπασαν οι αλληλέγγυοι της Ηριάννας και του Περικλή ακούγοντας τον πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας να ανακοινώνει ότι οι κατηγορούμενοι κρίνονται ομόφωνα αθώοι.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοινώνοντας ουσιαστικά τους λόγους που οδηγήθηκε μαζί με τους συναδέλφους του σε αντίθετη... τροχιά από την εισαγγελέα που είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων, είπε ότι  έθεσε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας και επισήμανε ότι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν έδειξε στοιχείο επιβαρυντικό για τους κατηγορούμενους.

Επίσης, ο πρόεδρος είπε ότι «δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις» χαρακτηρίζοντας «εντόνως αμφισβητούμενο το δείγμα DNA το οποίο ήταν χαμηλής ποιότητας και ποσότητας.»

Νωρίτερα κατά την έναρξη της διαδικασίας, η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αναστασία Μασούρα, είχε εισηγηθεί την ενοχή του Περικλή και της Ηριάννας προκαλώντας την αντίδραση του ακροατηρίου.

Η εισαγγελέας στην πρόταση της είπε ότι η πραγματογνωμοσύνη του DNA είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα. 

Οι δυο κατηγορούμενοι, κατά την εισαγγελική λειτουργό ανεξάρτητα εάν το αρνούνται για υπερασπιστικούς λόγους, είναι μέλη της ΣΠΦ με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.

Χαρακτήρισε μάλιστα αφήγημα όσα λέγονται ότι η Ηριάννα είναι στη φυλακή χάρη σε κατασκευασμένα στοιχεία από την Αστυνομία.......................................

Αυτή είναι η μοίρα της Ηριάννας και του Περικλή, δυο παιδιών μπλεγμένων σ’ ένα κουβάρι δίχως τέλος. Ριγμένων στη φυλακή εδώ και ένα χρόνο, δίχως αναστολή στην εκτέλεση των ποινών τους. Σήμερα στο Εφετείο κρίνονται οι ζωές τους, σήμερα 28 Ιουνίου του 2018 ολοκληρώνεται στο Εφετείο η δίκη τους, σήμερα αναμένονται η εισαγγελική πρόταση, οι αγορεύσεις της υπεράσπισης και η απόφαση, εφ’ όσον το επιτρέψει ο χρόνος. Εφ’ όσον το επιτρέψει ο χρόνος...

Εν τω μεταξύ η Ηριάννα και ο Περικλής βλέπουν τον κόσμο πίσω από τα κάγκελα. Καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη ο καθένας για «συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Με στοιχεία των οποίων η αξιοπιστία αμφισβητήθηκε σφόδρα, τόσο πρωτοδίκως όσο και κατά την εκδίκαση των εφέσεων. Μισά αποτυπώματα, μισό DNA, μισές αλήθειες, ολόκληρα ψέματα. Δώδεκα μήνες φυλακή, 29 χρονών διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών η Ηριάννα, 34 χρονών πτυχιούχος Γεωπονικής ο Περικλής. Έλα να μου πεις που σχεδιάζεις να πας στις καλοκαιρινές διακοπές σου. Μύκονο ή Σαντορίνη;

Οπότε αναμένουμε σήμερα την εισαγγελική πρόταση, τις αγορεύσεις της υπεράσπισης και την απόφαση. Εφ’ όσον το επιτρέψει ο χρόνος, βεβαίως, μην ξεχνάμε το χρόνο, υπάρχει άφθονος χρόνος και μπρος και πίσω από την πόρτα της φυλακής. Αγάπα το κελί σου, φάει το φαΐ σου, διάβαζε πολύ έλεγαν οι παλιοί κομμουνιστές στα ξερονήσια όπου τους έστελναν οι χούντες, οι ταγματασφαλίτες και οι δικαστές άλλων εποχών. Αναρωτιέμαι τι σκέφτονταν σήμερα το πρωί στα κελιά τους η Ηριάννα και ο Περικλής, περιμένοντας το περιπολικό που θα τους μετέφερε στο Εφετείο…

«Δεν είμαι ούτε στατιστική, ούτε φασματική μονάδα. Είμαι οι κόποι μου που καταστρέφονται.

Και κάτι τελευταίο αν μπορώ: Όλοι μας θέλουμε να ζούμε σε μια ιδανική κοινωνία. Σε μια κοινωνία που προσεγγίζει την ουτοπία. Εγώ εργάζομαι με ανθρώπους που έχουν αφήσει τη χώρα τους, που θέλουν να σταθούν στα πόδια τους. Αυτή είναι η ταυτότητά μου. Να βοηθάω μετανάστες να μάθουν ελληνικά για να σταθούν στα πόδια τους.

Δε με νοιάζει αν είναι σκευωρία, με νοιάζει που έχει καταστραφεί η ζωή μου. Και ο Κωνσταντίνος το ίδιο. Οκτώ χρόνια δε μας άφησαν σε ησυχία. Παντρευτήκαμε στο Μεταγωγών»...

Π.Κ.

2 σχόλια:

  1. Πώς είδε ο ΣΚΑΙ την αθώωση της Ηριάννας....
    Τα «τζιμάνια» του ΣΚΑΙ τυφλωμένα από την ''αδέσμευτη''δημοσιογραφία, αποφάσισαν στο τέλος του (φυσικά ολιγόλεπτου) ρεπορτάζ να κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στα επεισόδια που είχαν προκληθεί τον Ιούλιο του 2017 στην Αθήνα όταν είχε αποφασιστεί η μη αποφυλάκιση της Ηριάννας και να προβάλλουν εικόνες κουκουλοφόρων να σπάνε βιτρίνες.
    Δικαίωμά και καθήκον τους ασφαλώς να προβάλλουν τα επεισόδια. Αλλά οι πιο παρατηρητικοί τηλεθεατές θα πρόσεξαν το εξής παράξενο. Ενώ στην αρχή των πλάνων υπήρχε ο τίτλος «Επεισόδια και συγκρούσεις για την αποφυλάκιση της Ηριάννας» και η ημερομηνία των επεισοδίων (17/7/2017), όπως είναι και το σωστό, μετά ως… διά μαγείας η ημερομηνία «αποσύρθηκε» από το πλάνο.
    Έτσι στην οθόνη του ο τηλεθεατής έμεινε να βλέπει επεισόδια και τον ίδιο τίτλο από κάτω δηλαδή «Επεισόδια και συγκρούσεις για την αποφυλάκιση της Ηριάννας».
    Η *αδέσμευτη* Ιδιωτική Τηλεόραση σε όλο το μεγαλείο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους δώδεκα μήνες φυλακή,ποιος αρμόδιος,από την αδέκαστη και τυφλή δικαιοσύνη θα δώσει λόγο?φυσικά κανείς .Το αν τα νέα αυτά -ΑΘΩΑ- παιδιά κουβαλάνε αθεράπευτα τραύματα στην ψυχή τους σε όλη τους τη ζωή,ποιος νοιάζεται?
    Αν όμως ήταν υπόδικοι του κοινού ποινικού δικαίου, ή καταχραστές του δημοσίου,ή μιζαδόροι, ή βουλευτές που θέλουν να καταργήσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία ,με εγγύηση θα ήταν έξω σε 1-2 μήνες και μετά οι γνωστοί μεγαλοδικηγόροι θα καθάριζαν την υπόθεση.
    b.l.v.

    ΑπάντησηΔιαγραφή