Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Πέμπτη 21 Νοεμβρίου....Η Εκκλησία γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου.....

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Διοικητικές Μεταβολές ΟΤΑ - Κ. Σουβάλας - Πολύδροσος ( Φθιώτιδας και Φωκίδας)



Τελικά η Πολύδροσος, ο Πολύδροσος ή το Πολύδροσο?????

Ποιος θα μας ενημερώσει υπεύθυνα?.....


Ποιος είναι ο πιο αρμόδιος και γιατί στα επίσημα έγραφα της Κοινότητας Πολυδρόσου 

αλλά και του Δήμου Δελφών, ή προγενέστερα του Δήμου Παρνασσού η ονομασία είναι 

Πολύδροσος?

Η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) ιδρύθηκε το 1985 και έχει μετόχους:
  • φορείς της Αυτοδιοίκησης,
  • το Ελληνικό Δημόσιο και
  • φορείς του Κοινωνικού τομέα.
Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. έχει σκοπό την παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού και τους φορείς τους, καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και του Κοινωνικού τομέα σε ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης. Επιπλέον, και για την επίτευξη του σκοπού της, συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό Δικτύων και Συνεργασιών
Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. είναι ο θεσμοθετημένος τεχνικός και επιστημονικός σύμβουλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού, καθώς και φορέων της Κεντρικής Διοίκησης σε θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Τοπική Ανάπτυξη. Η Εταιρεία στην τριακονταετή λειτουργία της έχει συνεργαστεί με τα συλλογικά όργανα της Τ.Α. (ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ, ΤΕΔΚ, ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, ΠΕΔ), με το σύνολο σχεδόν των Ο.Τ.Α., με το Υπουργείο Εσωτερικών, τους Φορείς Κεντρικής Διοίκησης, καθώς και με φορείς σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Και να τι αναφέρει η Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την Σουβάλα πριν το 1927 και την Πολύδροσο μετά το 1927.





Τα επίσημα ( Διοικητικά) έγγραφα είναι με την ονομασία Πολύδροσος.

2 σχόλια:

  1. ΕΜΑΣ ΟΜΩΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ...ΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΣΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΠΑΡΝΑΣΣΟ" ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ...20 Ιουνίου 2018 στις 9:26 π.μ.

    Είχαμε σχολιάσει κάτω από άλλη ανάρτηση για το ποιήμα της Κας Μητροπούλου που αναφερόταν στην Πολύδροσο....

    " Καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες που μπαίνουν , διαβάζουν και γράφουν σε αυτόν εδώ , τον ενημερωμένο, εξαιρετικό , φιλόξενο και πάνω απ' όλα δημοκρατικό και μεγάλης αναγνωσιμότητας ιστότοπο του "Πολυδροσοπαρνασσού" , που όπως πιστοποιείται από στοιχεία, θεωρείται ο πρώτος σε αναγνωσιμότητα σε όλη τη Φωκίδα .
    Νομίζω ότι είναι ευκαιρία Κε διαχειριστή να ξεκινήσει με πρωτοβουλία σας και μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες σας μια συζήτηση για το παραπάνω θέμα και να διατυπωθούν όλες οι απόψεις.
    Εγώ ξεκινώντας αυτόν το δημιουργικό διάλογο θα καταθέσω την επίσημη και καταγεγραμμένη άποψη για την Πολύδροσο από την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια " Βικιπαίδεια" .
    Ιδου λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν.

    Πολύδροσος Φωκίδας
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
    Συντεταγμένες: 38°38′25″N 22°31′54″E
    Δήμος Δελφών
    Δημοτική ενότητα Παρνασσού
    Τοπική κοινότητα Πολυδρόσου
    Γεωγραφία και στατιστική
    Γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας
    Νομός Φωκίδας
    Υψόμετρο 380
    Πληθυσμός 1.125 (2011)
    Άλλα
    Παλαιά ονομασία Σουβάλα

    Η Πολύδροσος είναι κεφαλοχώρι του Παρνασσού στο Νομό Φωκίδας και υπάγεται διοικητικά στο διευρυμένο Δήμο Δελφών. Βρίσκεται κτισμένη σε υψόμετρο 380 μέτρων στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού. Ο πληθυσμός της, σύμφωνα με την Aπογραφή του 2011, είναι 1.125 κάτοικοι. Μέχρι το 1928 ονομαζόταν Σουβάλα, οπότε και μετονομάστηκε Πολύδροσος. Η Πολύδροσος τα τελευταία χρόνια έχει σημαντική τουριστική ανάπτυξη, λόγω της μικρής απόστασης που τη χωρίζει από τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού. Ανάμεσα στην Πολύδροσο και στο γειτονικό χωριό Λιλαία βρίσκονται οι πηγές του Κηφισού.

    Πορεία του πληθυσμού:

    Έτος 1928 1940 1951 1961 1971 1981 1991 2001 2011
    Πληθ. 1.567 1.486 1.528 1.511 1.312 1.306 1.350 1.465 1.125

    Νομός :
    ΦΩΚΙΔΟΣ

    Παλαιά ονομασία :
    Σουβάλα
    Old name :
    Souvala
    Ημερομηνία μετονομασίας :
    9/9/1927
    Date of renaming :
    9/9/1927
    ΦΕΚ :
    206/1927
    Official Journal :
    206/1927
    Νέα ονομασία :
    Πολύδροσον
    New name :
    Polydroson
    Παραλλαγή νέας ονομασίας :
    Πολύδροσος
    New name (alternative) :
    Polydrosos

    ΑΝΩ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ
    Η Άνω Πολύδροσος ή Άνω Σουβάλα ή Πάνω Σουβάλα είναι ορεινό χωριό της Παρνασσίδας στο Νομό Φωκίδας σε υψόμετρο 770 μέτρων[1].

    Η Άνω Πολύδροσος βρίσκεται στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού και ανατολικά τού χείμαρρου Ξεριά ανάμεσα σε δάσος από έλατα, μηλιές και μαύρη πεύκη[2][3]. Απέχει 5,5 χλμ. ΝΑ. του Πολυδρόσου, 15 χλμ. ΝΔ. της Αμφίκλειας και 3 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού[4]. Το χωριό είναι το καλοκαιρινό θέρετρο των κατοίκων του Πολυδρόσου και από αυτό ήταν οι πρώτοι κάτοικοι του Πολυδρόσου όταν το 1870, μετά από καταστροφικό σεισμό, μετακινήθηκαν σε χαμηλότερο υψόμετρο προς τον κάμπο. Η παλιά ονομασία του είναι Άνω Σουβάλα και σύμφωνα με ορισμένους προέρχεται από την τουρκική λέξη "σουβάλα" που σημαίνει "πολύ νερό" ενώ σύμφωνα με άλλους έχει σλαβική προέλευση από λέξη που σημαίνει "κοίλωμα με γύρω βουνά", που χαρακτηρίζει την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης ανήκει στη δημοτική ενότητα Παρνασσού που υπάγεται στο Δήμο Δελφών και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 40 κατοίκους. Ως ξεχωριστός οικισμός αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1940 και προσαρτήθηκε στην τότε κοινότητα Πολυδρόσου.

    Με το όνομα Πολύδροσο αναφέρονται:

    Πολύδροσο Άρτας, χωριό του νομού Άρτας
    Πολύδροσο Θεσπρωτίας, χωριό του νομού Θεσπρωτίας
    Πολύδροσο Λακωνίας, χωριό του νομού Λακωνίας
    Πολύδροσο Χαλανδρίου-Αμαρουσίου, συνοικία στα όρια των δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου

    Επίσης

    Πολύδροσος Φωκίδας, χωριό του νομού Φωκίδας "

    ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΑΝΩΝΥΜΩΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΟΥΤΕ ΩΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ ΟΥΤΕ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.