Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

«Απάντηση της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών στο δημοσίευμα του zougla.gr «Οικολογικό έγκλημα στην Ιτέα» με ημερομηνία 18-05-2018»


Σχετικά με τη μεγάλη βλάβη στο αποχετευτικό σύστημα Ιτέας εκ μέρους της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών, σας ενημερώνουμε τα εξής:....
 
Την Τετάρτη 16-5-2018 στις 19.30’  παρουσιάστηκε σημαντική βλάβη (σπάσιμο) στον καταθλιπτικό αγωγό του αποχετευτικού συστήματος Ιτέας, επί της Λ. Ηρώων, που οδηγεί τα λύματα από κεντρικό αντλιοστάσιο στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Ιτέας.

Το δίκτυο αποχέτευσης Ιτέας έχει κατασκευαστεί  την δεκαετία του 1980 με αγωγό εκτόνωσης στο λιμάνι της Ιτέας. Όταν παρουσιάζεται βλάβη και το αντλιοστάσιο δε λειτουργεί ώστε να οδηγήσει τα λύματα στο βιολογικό καθαρισμό της πόλης, τότε αναγκαστικά τα λύματα εκτρέπονται από τον προαναφερόμενο αγωγό εκτόνωσης. Από την πρώτη στιγμή και για περισσότερες από 36 ώρες εντατικά τα συνεργεία μας έδωσαν αγώνα για να αντιμετωπίσουν την πολύ μεγάλη βλάβη που παρουσιάστηκε, η οποία εν τέλει αποκαταστάθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 18-05-2018.

Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της Ιτέας η οποία υλοποιείται με την υπ.αριθμ. 31213/29-12-2017 σύμβαση (17SYMV002512755). Στην ίδια σύμβαση προβλέπονται τόσο ο εκσυγχρονισμός του κεντρικού αντλιοστασίου Ιτέας στο οποίο εκβάλλει ο κεντρικός συλλεκτήρας ακαθάρτων και έχει κατασκευαστεί σε θέση έναντι του Ξενοδοχείου Ναυσικά, όσο και ο εκσυγχρονισμός του αντλιοστασίου που ευρίσκεται κατάντη των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και το οποίο ανυψώνει τα λύματα προς την εγκατάσταση.

Οι αναφορές περί οικολογικού εγκλήματος θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον υπερβολικές και σαφέστατα άδικες, αφού είναι προφανές οτι πράξαμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, ιδιαίτερα μάλιστα τη στιγμή που με πολύ γρήγορους ρυθμούς εκτελείται, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το έργο αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΒΙΟΚΑ) Ιτέας, το οποίο ολοκληρώνεται πολύ σύντομα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου