Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΟΡΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ



ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ...

Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν: Κελεσίδης, Ρούσος, Κουμαριάς, Βαμβακούλας, Αρσένης, Δαμιανίδης, Μπονόβας, Μπαρμπαρής, Καλαμάρας, Σιδέρης, Γκαβέτσος, Γαιτανάρος, Κοτάκης, Μάντασης, Κτενάς, Βέλλιος, Ασβεστάς, Βασιλειάδης και Πολίτης.
Κόουτς ο Χρήστος Καλτσάς.
Παρευρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο των παλαιμάχων του Ολυμπιακού με Πρόεδρο τον Γιώργο Δαρίβα και μέλη τους Σταμάτη, Αγγελή, Γκαιταντζή και Πολίτη.
Με τον Διαγόρα αγωνίστηκαν: Κονταξής, Κυρίτσης Η., Κότσιας, Τσάμης, Καλλιμάνης Σ., Πολύχρονος, Μουτσιανάς Χ., Κωστογιάννης, Κυρίτσης Π., Καλλιμάνης Μ., Μουτσιανάς Θ., Ηλιόπουλος, Βελέντζας, Ξηρομερίτης, Στρωτός, Καραχρήστος, Ανδρέου, Μπαλλωμένος, Βακράκης, Παπαγεωργίου Καρυώτης, Μουλαράς, Κυρίτσης Θ., Πίτουλας Λ.
Κόουτς Καλλιμάνης Σ. και Καραχρίστος Π.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Διαιτητής του αγώνα Ρήγας και βοηθοί Κατσαρέλης και Κωνσταντίνου.

Παρευρέθησαν ο Βουλευτής Φωκίδος κ. Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος του Δήμου Δελφών κ. Παναγιωτόπουλος, η Αντιδήμαρχος κ. Ανδρεοπούλου.

Κατά την τελετή ενάρξεως ο υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων του Διαγόρα, Δημήτρης Κατοίκος, αναφέρθηκε στο ιστορικό και την πορεία της ομάδας του Διαγόρα: “Ο Α.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ιδρύθηκε στο Πολύδροσο το 1959, αρχικά σαν ένα αθλητικό ερασιτεχνικό σωματείο με καθαρά ποδοσφαιρικό προσανατολισμό. Τα πρώτα δεκαπέντε χρόνια δεν λάμβανε μέρος σε τοπικά πρωταθλήματα, λόγω ανυπαρξίας στο Πολύδροσο γηπέδου κανονικών προδιαγραφών και περιορίζονταν στην συμμετοχή σε φιλικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες με τα γύρω χωριά. Το 1976 με την έναρξη της κατασκευής του γηπέδου που βρισκόμαστε σήμερα άρχισε να συμμετέχει στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με μεγάλη επιτυχία. Στο απόγειο της ανοδικής του πορείας έφτασε την περίοδο 1993-1994 με την άνοδο του στην τότε Δ΄ Εθνική κατηγορία. Στο πρωτάθλημα αυτό συμμετείχε άλλες δύο φορές. Εντωμεταξύ λειτούργησαν στον σύλλογο και ομάδες στίβου ανδρών και γυναικών με μεγάλες επιτυχίες. Πέρασε πολλές μεταπτώσεις και χρονιές αδράνειας λόγω κυρίως της μείωσης του ενεργού πληθυσμού του χωριού μας όπως άλλωστε και όλων των χωριών της πατρίδας μας. Από το 2011 όμως επαναδραστηριοποιήθηκε και σήμερα κάτω από την Διοίκηση ενός ικανότατου Διοικητικού Συμβουλίου με Πρόεδρο τον Στάθη Θάνο, θα λέγαμε χωρίς υπερβολή ότι διαπρέπει. Η ποδοσφαιρική ομάδα των ανδρών κατετάγει Τρίτη στο φετινό πρωτάθλημα Φωκίδος και ήδη ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει ποδοσφαιρικό τμήμα παίδων, καθώς και ομάδες στίβου. Η πιο μεγάλη επιτυχία όμως του συλλόγου είναι η στροφή που έχει κάνει στην πολιτιστική αξία του ποδοσφαίρου πρώτα με την οριστική εξάλειψη του άτιμου φαινομένου της βίας και μετά με την διοργάνωση αγώνων φιλανθρωπικού σκοπού, αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο όπως η σημερινή.

Ευχαριστούμε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ που για δεύτερη φορά τιμά το χωριό μας και ευχόμαστε στους ένδοξους ποδοσφαιριστές του πάντα τέτοια και πάντα το καλό.
Δ. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου