Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Φ. Δ. Ε. Δ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - «Συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας για τοποθέτηση φωλιών μυωξού»

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Φορέα Διαχείριση Εθνικού Δρυμού Παρνασσού με το Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας, την Τρίτη, 15 Μαΐου 2018,....
τοποθετήθηκαν φωλιές για τα τρία (3) είδη μυωξών που συναντάμε στον Παρνασσό. Οι μυωξοί είναι θηλαστικά μικρού μεγέθους με εξάπλωση στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης. Προστατεύονται σε κοινοτικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.
Στο πλαίσιο προετοιμασίας της δράσης, προηγήθηκε την Πέμπτη 03 Μαΐου 2018, επίσκεψη από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης στο Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας, κατά την οποία παρουσιάστηκαν στους μαθητές της Ε΄ τάξης τα είδη μυωξών και η οικολογική τους αξία. Κατασκευάστηκαν οι φωλιές, οι οποίες και τοποθετήθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια των μαθητών της Ε΄ τάξης και της δασκάλας τους κας Καντερέ Χριστίνας.
Η δράση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο χώρο αναψυχής Περδικόβρυση.
                                                                          Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
                                                                     Η Πρόεδρος

                                                                    Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
                                                                     Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας

                                                                  & Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.