Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Εικονογραφώντας Παραμύθια - Με την Δήμητρα Μουλαρά



Αυτός ήταν ο τίτλος της διαδραστικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η συγχωριανή μας Δήμητρα Μουλαρά τη Παρασκευή 27/4/2018, στη Λαμία.
Στα πλαίσια της 4ης Γιορτής Φθιωτικού Βιβλίου ......
και με τη σκέψη πως μια γιορτή βιβλίου δε θα πρέπει να απευθύνεται μόνο στους ενήλικες αναγνώστες, επισκέφτηκε το 13ο Νηπιαγωγείο Λαμίας. Εκεί οι μικροί μαθητές με απόλυτη συνεργασία, φαντασία και καλλιτεχνικές ανησυχίες δημιούργησαν το δικό τους παραμύθι. Ένα παραμύθι που φτιάχτηκε εκείνη τη στιγμή με πρωταγωνιστές πασχαλίτσες, μέλισσες κι ένα φοβερό αγώνα ποδοσφαίρου που είχε μεγάλες ανατροπές μέχρι το τελευταίο λεπτό! Μετά βέβαια έπρεπε να ετοιμάσουν το εξώφυλλο του παραμυθιού με τίτλο και σχετική εικονογράφηση. Ένα εξώφυλλο όπου πολλοί εκδοτικοί οίκοι θα το ζήλευαν.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε το 1Ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, όπου εκεί οι μαθητές της πρώτης τάξης, έκαναν την εικονογράφηση ενός γνωστού μύθου του Αισώπου. Αφού τελείωσαν τις υπέροχες δημιουργίες τους τοποθέτησαν τις ζωγραφιές τους με τη σειρά και το παραμύθι ζωντάνεψε μπροστά τους με τα δικά τους χρώματα και τη δική τους φαντασία.
Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται είναι από το αρχείο του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων.








2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ !!
    εξαιρετική πρωτοβουλία !!
    να περιμένουμε επανάληψή της και στα σχολεία της Πολυδρόσου ??
    Α.Μ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη για τη καθυστερημένη απάντησή μου αλλά μόλις τώρα το είδα. Εννοείται πως θα τη κάνω και στο χωριό μου. Είχα κάνει κάτι αναλογο παλαιότερα αλλά φετος θα είναι ακονη πιο ωραία!!!
      Δήμητρα Μουλαρά

      Διαγραφή