Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Παλαιστίνη.- Η Υποκρισία της Διεθνούς Κοινότητας.

Από το 1948, οι παλαιστίνιοι ζουν καταδικασμένοι σε μια συνεχή ταπείνωση. Δεν μπορούν ούτε να αναπνεύσουν χωρίς άδεια. Έχουν χάσει την πατρίδα τους, τη γη τους, το νερό τους, όλα. Δεν έχουν δικαίωμα ούτε καν να εκλέξουν κυβέρνηση......
Όταν ψηφίζουν κάποιον που δεν πρέπει, καταδικάζονται. Η Γάζα καταδικάζεται. Έχει μετατραπεί σε ποντικοφωλιά χωρίς διέξοδο, από τότε που η Χαμάς κέρδισε δίκαια στις εκλογές το 2006. 
Είναι καρποί της ανημποριάς οι αυτοσχέδιες ρουκέτες που οι στρατευμένοι της Χαμάς, όμηροι οι ίδιοι στην Γάζα, εκτοξεύουν με αδέξια ευστοχία πάνω στα εδάφη που ήταν κάποτε παλαιστινιακά και που η ισραηλινή κατοχή σφετερίστηκε. Και η απελπισία, στην όχθη της αυτοκτονικής παράνοιας, είναι ο σπόρος των εκφοβισμών που αρνούνται το δικαίωμα στην ύπαρξη του Ισραήλ, κραυγές χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ενώ ο πολύ αποτελεσματικός κι εξοντωτικός πόλεμος αρνείται, εδώ και χρόνια, το δικαίωμα στην ύπαρξη της Παλαιστίνης. Ολίγη Παλαιστίνη έχει μείνει πια. Βήμα βήμα, το Ισραήλ τη σβήνει από το χάρτη.

Οι έποικοι εισβάλουν κι ακολουθούν οι στρατιώτες προκειμένου να «διορθώσουν» τον χάρτη. Οι σφαίρες τους, ως νόμιμη άμυνα, εξαγνίζουν τη ληστεία. Δεν υπάρχει επιθετικός πόλεμος που να μην υποστηρίζει ότι είναι αμυντικός. Ο Χίτλερ εισέβαλε στην Πολωνία για να μην εισβάλει η Πολωνία στην Γερμανία. Ο Μπους εισέβαλε στο Ιράκ για να μην εισβάλει το Ιράκ σε όλο τον κόσμο. Σε κάθε έναν από τους αμυντικούς του πολέμους το Ισραήλ καταπίνει κι ένα καινούριο κομμάτι της Παλαιστίνης και το γεύμα συνεχίζεται.
Το Ισραήλ είναι η χώρα που ποτέ δεν συμμορφώθηκε με τις συστάσεις και τις προτάσεις του ΟΗΕ, ούτε με τις καταδίκες των διεθνών δικαστηρίων, χλευάζει το Διεθνές Δίκαιο και είναι η μόνη χώρα που έχει νομιμοποιήσει τα βασανιστήρια κρατουμένων. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να αρνείται όλα τα δικαιώματα; Ποιος του εμπνέει αυτή την αίσθηση ατιμωρησίας με την οποία εκτελεί τις σφαγές στη Γάζα; Η ισπανική κυβέρνηση ποτέ δεν θα μπορούσε να βομβαρδίσει την χώρα των Βάσκων για να αποτελειώσει την ΕΤΑ, ούτε η βρετανική θα μπορούσε να ισοπεδώσει την Ιρλανδία για να εξοντώσει τον ΙΡΑ.
 Μήπως η τραγωδία του Ολοκαυτώματος περιλαμβάνει κάποιον όρο αιώνιας ατιμωρησίας; 
Ο στρατός του Ισραήλ, ο πιο σύγχρονος κι εκπαιδευμένος στον κόσμο, ξέρει ποιον σκοτώνει. Δεν σκοτώνει κατά λάθος. Σκοτώνει για να τρομάξει. Οι απώλειες πολιτών αποκαλούνται παράπλευρες απώλειες, σύμφωνα με το λεξιλόγιο άλλων επεκτατικών πολέμων. Στην Γάζα, σε κάθε δέκα τέτοιες παράπλευρες απώλειες, οι τρεις αφορούν παιδιά. Και φτάνουν τις χιλιάδες οι ακρωτηριασμένοι, θύματα μιας τεχνολογίας ανθρώπινου τεμαχισμού, που η πολεμική βιομηχανία δοκιμάζει επιτυχώς σε αυτή την επιχείρηση εθνικής εκκαθάρισης.

Για κάθε εκατό παλαιστινίους νεκρούς, ένας ισραηλινός. Επικίνδυνα άτομα, προειδοποιεί ένας άλλος βομβαρδισμός, αυτός των μέσων μαζικής χειραγώγησης που μας καλούν να πιστέψουμε ότι μια ζωή ισραηλινού αξίζει όσο εκατό παλαιστινίων. Κι αυτά τα μέσα επίσης μας καλούν να πιστέψουμε ότι είναι ανθρωπιστικές οι διακόσιες ατομικές βόμβες του Ισραήλ κι ότι μια πυρηνική δύναμη ονόματι Ιράν ήταν αυτή που διέλυσε τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Η αποκαλούμενη διεθνής κοινότητα, υπάρχει; Είναι κάτι περισσότερο από ένα κλαμπ πολεμόχαρων εμπόρων και τραπεζιτών; Είναι κάτι περισσότερο από το καλλιτεχνικό όνομα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ όταν υποκρίνονται; Απέναντι στην τραγωδία της Γάζας, λάμπει η παγκόσμια υποκρισία, για άλλη μια φορά. Όπως πάντα, αδιαφορία, ομιλίες άνευ περιεχομένου, δηλώσεις κενές, βαρύγδουπες δημηγορίες, διφορούμενες τοποθετήσεις, αποδίδουν φόρο τιμής στην αιματοκυλισμένη ατιμωρησία. Απέναντι στην τραγωδία της Γάζας, οι αραβικές χώρες νίπτουν τας χείρας τους.  Κι όπως πάντα, οι ευρωπαϊκές χώρες τρίβουν τας χείρας τους. Η γηραιά ήπειρος, τόσο ικανή στην ομορφιά αλλά και στην διαστροφή, αφήνει να της ξεφύγει άλλο ένα δάκρυ ενώ στην πραγματικότητα πανηγυρίζει για την υπέροχη παρτίδα. Γιατί το κυνήγι των εβραίων ήταν ανέκαθεν ευρωπαϊκό χούι, όμως εδώ και μισό αιώνα αυτό το ιστορικό χρέος πληρώνεται από τους παλαιστίνιους, που επίσης είναι σημίτες και φυσικά ποτέ δεν ήταν, ούτε είναι, αντισημίτες. Αυτοί είναι που τώρα πληρώνουν, με αίμα ζεστό και τοις μετρητοίς, τα χρέη αλλονών."
N.Σ.

2 σχόλια:

  1. Το θλιβερό σ’ αυτήν την τραγωδία; Οι «καθώς πρέπει» ανακοινώσεις της Ε.Ε., που έκαναν λόγο για αυτοσυγκράτηση και απλά καταδίκασαν τις δολοφονίες. Η Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της συνοχής ως νέος Πόντιος Πιλάτος ένιψε... τα οπίσθιά της. Κατάντια και υποκρισία των ισχυρών. Απλά γιατί τα συμφέροντά τους είναι με αυτούς που έδωσαν την «εντολή»
    Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ . ΔΕΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ.
    ΜΗΝ ΒΑΣΑΝΙΣΕΣΤΕ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΧΑΛΑΤΕ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή