Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ο Ιωάννης Μεταξάς το 1938 για τον Κεμάλ Ατατούρκ

Ο “υπερπατριώτης” “ελληναράς” δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς το 1938 για τον Κεμάλ Ατατούρκ, 15-20 μόλις χρόνια! μετά τη γενοκτονία των Ποντίων και τη Μικρασιατική καταστροφή: .....

«Αποτίουσα φόρον τιμής εις την μνήμην του περιφανούς αρχηγού, του γενναίου στρατιώτου, του πεφωτισμένου αναμορφωτού της Τουρκίας, η Ελλάς ουδέποτε θα λησμονήσει ότι ο πρόεδρος Κεμάλ Ατατούρκ υπήρξε ο κύριος θεμελιωτής της Ελληνοτουρκικής συνεννοήσεως και ότι σφυρηλάτησε τους δεσμούς της αδιαλύτου φιλίας, ήτις ενώνει τις δύο χώρες μας εν τω κοινώ ιδεώδες της ειρηνικής συνεργασίας»

Ο Μεταξάς, για να δείξει πόσο τιμούσε τον Κεμάλ Ατατούρκ, μετονόμασε την οδό Αποστόλου Παύλου στη Θεσσαλονίκη σε «ΟΔΟ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ», ονομασία που διατηρήθηκε ως το 1955.

Παράλληλα, με το ελληνικό δημόσιο χρήμα αγόρασε από τον ιδιώτη που κατείχε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ και το χάρισε στο τουρκικό κράτος. Αυτό που σήμερα είναι το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μεταξάς μαζί με τον άλλο δικτάτορα τον Παπαδόπουλο (που ονειρευόταν ομοσπονδία με την Τουρκία), αποδείχτηκαν οι μεγαλύτεροι τουρκόφιλοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας. Να τους χαίρονται οι αμόρφωτοι και ανιστόρητοι εθνικιστές.
Ο Μπουτάρης όμως τους ενόχλησε...

Σωτήρης Μερκούρης



2 σχόλια:

  1. Να μαθαίνουν ιστορία οι Τουρκοφάγοι που τους ενόχλησε ο Μπουτάρης που θέλει καλή γειτονία με τον λαό της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: Όποιος ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών τιμωρείται. Αν η πράξη τελέστηκε από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο,κατά την άσκηση των ανατεθημένων σε αυτόν καθηκόντων,επιβάλλεται φυλάκιση έξι(6) μηνών έως τριών(3) ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως είκοσι πέντε χιλιάδων (10.000 - 25.000) ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή