Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΕΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Η μονιμοποίηση των 2.186 τριετών πυροσβεστών με την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, αποτελεί μια θετική εξέλιξη γι΄ αυτούς και τις οικογένειές τους. Είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων των πυροσβεστών που σταθερά κι΄ αταλάντευτα στήριξε το ΚΚΕ,....
απαιτώντας με ερωτήσεις και τροπολογίες στη Βουλή, με παρεμβάσεις του διαχρονικά στις κυβερνήσεις, με ανακοινώσεις του, με έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων των πυροσβεστών για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος. Ωστόσο το συγκεκριμένο μέτρο, δεν μπορεί να κρύψει ότι παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της πλήρους εργασιακής αποκατάστασης των υπολοίπων 1.800 πενταετών και 1.260 εποχικών πυροσβεστών, που δυστυχώς παραμένουν υπό καθεστώς ανασφάλειας.
Η λύση στην επί δεκαετίες εργασιακή ομηρία τους, είναι αυτή που πρότεινε το ΚΚΕ με την κατάθεση τροπολογίας τον Φλεβάρη του 2017, η οποία παρ΄ ότι βρήκε καθολική αποδοχή από τους πυροσβέστες, δεν υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση και δεν στηρίχτηκε από κανένα  άλλο κόμμα. Γιαυτό και κανένας πυροσβέστης δεν πρέπει να δώσει συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα.
Τα προβλήματα των τριετών πυροσβεστών που μονιμοποιούνται, δεν τελειώνουν με την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης. Όλοι οι πυροσβέστες, μόνιμοι, πενταετείς, εποχικοί, χρειάζεται να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που δημιουργεί τεράστια προβλήματα για τους πυροσβέστες όπως: τη διαρκή κινητικότητα για την κάλυψη των κενών που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας, με την ενοικίαση 700 πυροσβεστών στα αεροδρόμια της Fraport και αντίστοιχα εκατοντάδων άλλων στην Hochtief (αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος), στους ιδιωτικοποιημένους αυτοκινητόδρομους. Την απαράδεκτη κατάσταση με την απλήρωτη υπερεργασία, τις μεγάλες ελλείψεις μέτρων ατομικής προστασίας και υλικοτεχνικής υποδομής για τα οποία η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα.  
Το ΚΚΕ επί δύο δεκαετίες στάθηκε στο πλευρό των συμβασιούχων και μετέπειτα πενταετών πυροσβεστών, με συνεχείς παρεμβάσεις προς όλες τις κυβερνήσεις, στηρίζοντας έμπρακτα τους αγώνες τους για το δικαίωμα στην σταθερή και μόνιμη εργασία. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και τώρα μέχρι να δικαιωθούν όλοι οι συμβασιούχοι - εποχικοί πυροσβέστες και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για όλα τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι και συμβασιούχοι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος.                  

30/3/2018                                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου