Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Τρίτη 7 Μαίου σήμερα. υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 (Πρωτομαγιά) .....

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Ο Ιησούς Χριστός και το μήνυμα της Αγάπης Γράφει η Νότα Κυμοθόη*


Τα 12 ευαγγέλια της Μ. Πέμπτης πολλοί τα ακούνε αλλά ελάχιστοι ίσως τα κατανοούν. Και στις ημέρες μας, αυτήν δηλαδή την εποχή, οι άνθρωποι έχουν τόσα πολλά προβλήματα, που δεν έχουν χρόνο ν΄ασχοληθούν με το θέμα. ......Απλά πάνε στην εκκλησία, ανάβουν κεράκι, κάνουν ασπασμούς και παρακολουθούν τη θεία λειτουργία ή βγαίνουν έξω από την εκκλησία και κάθονται σε κάποιο καφέ ή τσιπουράδικο με τις παρέες τους. Αποτελούν μια γραφή μνήμης για την ημέρα τιμωρίας του Ι. Χριστού, καταδίκης του σε σταύρωση στο Γολγοθά που ήταν τόπος μαρτυρίου για εγκληματίες της εποχής και τελειώνουν με την παράδοση του Πανίερου Πνεύματός Του καθώς ξεψύχησε επάνω στο σταυρό και στη συνέχεια τον έθαψαν σε μνημείο το οποίο με εντολή του εκατόνταρχου της περιοχής σφραγίστηκε!!!
Μελετώντας πολλά χρόνια τα ευαγγέλια των 4 ευαγγελιστών τα οποία γράφουν σχεδόν τα ίδια αλλά με διαφορετική γραφή και τρόπο ο καθένας, στέκομαι ευλαβικά αυτήν την ημέρα, οπού ο Εμμανουήλ χρισμένος Ιησούς Χριστός εκουσίως ανέβηκε στον αρχαιοελληνικό σταυρό του μαρτυρίου Του για να έρθει και η Ανάστασή Του!!!
Εκείνος, οπού πριν κάποιες μόνον ημέρες είχε αναστήσει από την 4ήμερη ταφή τον Λάζαρο, του οποίου η φήμη έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο της περιοχής του Ισραήλ εκείνη την εποχή, ανεβαίνει ο ίδιος στον Σταυρό. Αυτόν τον αρχέγονο αρχαιοελληνικό Σταυρό του Ομόαιμου, του Ομόγλωσσου, του Ομόθρησκου και Ομότροπου των αρχαίων Ελλήνων Ημών Προγόνων! Αυτόν τον αρχαίο ελληνικό σταυρό οπού ένωνε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες εκείνη την εποχή όπου γης, δηλαδή τους εθνικούς, όπως τους αποκαλούσαν, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής όπου γεννήθηκε, όπου δίδαξε κι όπου μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός δεν αναγνώριζαν. Σε αυτόν λοιπό, τον αρχαίο ελληνικό σταυρό μαρτύρησε με Αγάπη για την αιώνια Αγάπη των ανθρώπων, όπου κι αν ζουν!Το μήνυμα του Ι. Χριστού είναι "ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ" αλλά ελάχιστοι το κατανοούν. Ίσως, γιατί η Αγάπη  θέλει δύναμη για να εκφραστεί και να εκδηλωθεί ανιδιοτελώς. Κι αυτή η Αγάπη στο όνομα Ι. Χριστός αποτελεί ΔΥΝΑΜΗ κλείνοντας όλες εκείνες τις ιερές αρετές, τις οποίες για να τις κατανοήσει ο απλός άνθρωπος, είναι δύσκολο, γιατί αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του με τα χοϊκά του μάτια και με την υλική του αντίληψη.
Κι ενώ οι περισσότεροι βαφτισμένοι στο όνομα του Ι. Χριστού, έχουν κάποιο όνομα, οι περισσότεροι δεν έχουν κατανοήσει αυτήν την βάφτισή τους στο όνομα της Αγάπης Του. 
Η Αγάπη λένε πηγάζει από την καρδιά και πολλοί λένε "σ΄αγαπώ" αλλά καμιά σχέση δεν έχει με αυτό το Μέγα Σ΄ΑΓΑΠΩ του Ι. Χριστού.Ο ίδιος σταυρώθηκε για να φανερώσει τη Δύναμη της Ενότητας των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ιερή υποχρέωση να κατανοήσουν πως ανήκουν στη φυλή των ανθρώπων κι αυτή η φυλή των ανθρώπων μιλάει την ίδια γλώσσα κι αυτή είναι η γλώσσα της αγάπης, με όποιους ήχους κι αν προφέρεται.
Αυτό είναι το μήνυμα της Αγάπης Του κι όχι τα σουβλιστά αρνιά, μήτε τα κοκορέτσια, μήτε η μαγειρίτσα.  Αλλά, αν κάποιος συνειδητοποιήσει πως τα έντερα που τρώει στο κοκορέτσι ή στη μαγειρίτσα, συμβολίζουν τυπικά την συναναστροφή, αλλά κι επικοινωνία με την ανθρωπότητα, αφού πρώτα έχουμε γνωρίσει τον ίδιο μας τον εαυτό, τα έντερά μας δηλαδή, αλλά και αυτόν οπού σταυρώθηκε για εμάς, τότε δεχόμαστε τον κάθε συνάνθρωπο όπως είναι, δίχως την επιθυμία να τον αλλάξουμε. Το δικαίωμα της αλλαγής το έχει προσωπικά ο ίδιος ο άνθρωπος, όποιος κι αν είναι αυτός. Αυτό ακριβώς φανερώνει κι ο σταυρικός θάνατος του Ι. Χριστού  εκουσίως (δηλαδή με τη θέλησή του) ανέβηκε στον σταυρό Του για όλους εμάς, για να κατανοήσουμε την αλήθεια του Όλου Φωτός οπού είμαστε!!!
Εύχομαι σε όλους Καλή Λαμπρή Ημέρα και η Αγάπη του Ιησού Χριστού, δηλασή το Φως εκ Φωτός να γίνε πραγματική Ανάσταση στους νόες και στις καρδιές όλων σας!!!
(η εικόνα αποτελεί έργο ζωγραφικής της Νότας Κυμοθόη)
*Η Νότα Κυμοθόη είναι Λογοτέχνης και Ζωγράφος, μέλος του Ο
Nota Kimothoi <kimothoinota@gmail.com>

1 σχόλιο:

  1. *Νότα Κυμοθόη ( Λογοτέχνης και Ζωγράφος, μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης, μέλος του Επιμορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Οι Αινιάνες, μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε., μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος Ο Απελλής, μέλος του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Οι Αινιάνες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή