Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

4η ΓΙΟΡΤΗ ΦΘΙΩΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - Παρουσιάσεις δύο νέων βιβλίων του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΕ



4η ΓΙΟΡΤΗ ΦΘΙΩΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 28-4-2018 και συνέχεια με παρουσιάσεις δύο νέων βιβλίων του εκπαιδευτικού, δημοσιογράφου, συγγραφέα και μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΕ,.....
στην αίθουσα της «Αρχαίας Αγοράς» της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, όπου η Γ. Γραμματέας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μίλησε για το συγγραφέα.
Α) Το βιβλίο : «ΣΠΑΡΤΙΑ : ΣΠΑΡΤΙΑΤΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ», Λαογραφία- Ανθρωπογεωγραφία, που παρουσίασε η ποιήτρια και μέλος του Ομίλου Γεωργία Δεμπερδεμίδου. Η έρευνα του συγγραφέα αναδεικνύει τις Σπαρτιατικές Αποικίες ανά την Ελλάδα με το όνομα «Σπαρτιά», και καταδεικνύει την άμεση σχέση με τη γενέτειρα Σπάρτη, βάσει της Ιεράς Γεωμετρίας και του Αρχαίου Τριγωνισμού.
Β) Το βιβλίο : «ΕΒΡΟΣ 1978 : ΤΟ ΤΑΓΚΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ» παρουσίασε ο ίδιος ο συγγραφέας. Είναι μια αυτοβιογραφία και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, που έλαβαν χώρα κατά τη στρατιωτική του θητεία, και ιδιαίτερα στο 616 Μ.Τ.Π. του Νεοχωρίου Ορεστιάδας, όπου κυριαρχούσε ο φόβος και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Τραγούδια σχετικά με το οδοιπορικό της στρατιωτικής θητείας του Δημήτρη Μαντέ, παρουσίασε με την κιθάρα του ο Κώστας Νέλλας και ερμήνευσαν με τις υπέροχες φωνές τους η Ιωάννα Μπεσλεμέ και η Μαριάννα Αγγελάκη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας Κώστας Αποστολόπουλος και Δημήτρης Ηλ. Κυρίτσης.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου