Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Αθωώθηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος !


Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου Αιγίου το οποίο εκδίκασε την μήνυση κατά του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ο οποίος κατηγορείτο..... για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο.
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατηγορείτο για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, συγκεκριμένα κατηγορήθηκε για  «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος». 

Διαβάστε χαρακτηριστικές ατάκες που είπε και προκάλεσαν αντιδράσεις:

- Για ένα άτομο που ντύθηκε παπάς σε ένα Pride (υπήρχε και φωτογραφία): «Αν είχε όπλο 
και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε !
- Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι παιδιά του θεού. Γίνονται δεκτά μόνο αν μετανοήσουν.
- Ολους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται.!
- Ο νόμος που έκανε η πολιτεία για την αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας είναι λάθος με βάση τον νόμο του Θεού.
- Εγώ μιλάω για αυτούς που είναι στην εκκλησία. Οι άλλοι δεν με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν.!

Το χρονικό της υπόθεσης
Τον Δεκέμβρη του 2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έγραψε ένα άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο, στο οποίο γινόταν ρητορική μίσους και προτροπή σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων.
Στο άρθρο γινόταν, μεταξύ άλλων, κάλεσμα στους πιστούς να εναντιωθούν στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό: «Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!».

!«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!», σημειωνόταν.

Στις 16 Ιανουαρίου 2016 εννέα ομοφυλόφιλοι κατέθεσαν μήνυση κατά του Μητροπολίτη για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού, αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».
Οι μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν συνολικά οκτώ. Ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης βρίσκεται ο Γιώργος Μπέσκος, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγίου, και ο Βασίλης Οπλαντζάκης συνήγορος υπεράσπισης και στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Στα έδρανα των συνηγόρων βρέθηκε επίσης και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης. 
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ........ΤΥΦΛΗ.

 ΠΗΓΗ. ΑΠΟ PATRASTIME

2 σχόλια:

  1. Αθωώθηκε ο Αμβρόσιος για το «φτύστε τους» κατά των ομοφυλόφιλων
    Σε ένα νέο κήρυγμα μίσους κατά των ομοφυλοφίλων προχώρησε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, αυτή τη φορά εντός της αίθουσας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, όπου αθωώθηκε .
    «Το "φτύστε τους" είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο, και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε» τόνισε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αν παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιούσαν οι ναζί, τότε μπράβο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υψηλοφροσύνη για τους μητροπολίτες θα έπρεπε να είναι η (βαθιά) ταπεινοφροσύνη και η ικανότητα να ορθώνουν έρκος οδόντων ώστε να μην εκστομίζονται από την πύλη του σώματος μιαρά και ανεύθυνα έπεα - και κυρίως αντιχριστιανικά. Για τον λόγο του Χριστού, για την ευχάριστη μετάδοσή του, δεν πασχίζουν οι ιερείς μας; Τι δουλειά έχουν τα κουμπούρια, τα «φτύστε τους» και άλλα ανατριχιαστικά που εξετόξευσε ο αγαπητός (σε ποιον;) μητροπολίτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή