Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΕΛΑΤΕΙΑΣ : ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ


Τα Κέντρα Κοινότητας σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.....

Ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας σας ενημερώνει ότι από την 2.10.2017 ξεκίνησε την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας επί της πλατείας Αγίου Δημητρίου στην Ελάτεια (κτίριο πρώην Ειρηνοδικείου).
Η δομή στελεχώνεται από την Κοινωνική Λειτουργό, την Ψυχολόγο και την Διοικητική Υπάλληλο. Οι δημότες μπορούν να εξυπηρετούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7.30π.μ. έως τις 15.30μμ και να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2234031884.
Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του δημότη με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, ο κάθε πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας, Επικράτειας.
  • Δέχεται αιτήσεις για τα προγράμματα όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ).
  • Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε ευάλωτες ομάδες για την κοινωνική τους ένταξη.
  • Ψυχολογική Υποστήριξη σε πολίτες που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό και διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
  • Δύναται να  διοργανώσει τοπικές εκδηλώσεις με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό χαρακτήρα.
  • Στοχεύει στην κοινωνική ένταξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΑΜΕΑ, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου