Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας - Νότα Κυμοθόη


Αναφερόμενη στην ημέρα σήμερα, την οποία τιμώ με ιδιαίτερο πάθος, γράφω αυτό το μικρό άρθρο, για τους αναγνώστες του ιστολογίου αυτού......
Οι σημερινοί νεοέλληνες ομιλούν την ελληνική γλώσσα, διαβάζουν την ελληνική γλώσσα, διδάσκουν στα σχολεία την ελληνική γλώσσα. Είναι όμως θλιβερές οι εκφράσεις που έχουν μεταξύ τους καθιερώσει οι περισσότεροι και οι περισσότερες στις καθημερινές μας επικοινωνιακές συνομιλίες. Η ελληνική παιδεία στις ημέρες μας διαβαίνει και αυτή την στενή ατραπό της "αλλαγής". Ίσως να είναι καλό αυτό, διότι ομοιάζει σαν το "σουρωτήρι" εκείνο ή το "φίλτρο" που συγκρατεί για μελέτη από όσους πράγματι ασχολούνται με την "ετυμολογία" των λέξεων.
Αλλά πόσοι Έλληνες και πόσες Ελληνίδες, στην σημερινή εποχή μας αλήθεια γνωρίζουν την εκφορά του προφορικού λόγου τους από που άγει την καταγωγή του; Πόσοι και πόσες ενώ κόπτονται για την ελληνικότητά τους μελετούν την ελληνική γλώσσα; Οι λογοτέχνες που γράφουμε ελληνικά, πασχίζουμε να διασώσουμε την ελληνική σκέψη και να μεταδώσουμε ερεθίσματα μελέτης με την γραφή μας.
Με αφορμή λοιπόν αυτήν την ημέρα, την οποία τιμώ ιδιαίτερα, όπως τιμούμε όλοι οι λογοτέχνες που ενδιαφερόμαστε για τον ελληνικό λόγο.  Ευχαριστώ προσωπικά τους αναγνώστες μου οι οποίοι έχουν διαβάσει και μελετούν τον τρόπο σκέψης μου και γραφής μου. Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου σχετικά με τα ελληνικά λεξικά και την διαφωνία μου σχετικά με το Α (άλφα) και την άποψη των λεξικογράφων για την προέλευσή του.
Είναι γνήσιο ελληνικό και όχι φοινικικό, όπως γράφουν!!!
Καλή σας ημέρα και εύχομαι καλή και γνήσια ελληνική σκέψη για το μέλλον των όσων διατρανώνουν το ανάστημά τους ως "Έλληνες" κι ως "Ελληνίδες" λογοτέχνες, συγγραφείς, ποιητές, γραφιάδες.
Nota Kimothoi <kimothoinota@gmail.com>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου