Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ 2018 ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΤΡΩΤΟΥ - ΦΩΤΟ


   Εντυπωσιακό χορό πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτού, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, στο Κτήμα Πασιάκου, με μια καταπληκτική δημοτική ορχήστρα, η οποία ανέβασε το χορευτικό κέφι στα ύψη......

   Ο ακούραστος Ηπειρώτης και δεξιοτέχνης του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς μάγεψε με τα ¨σολαρίσματά¨ του και με τον εξίσου καλό Γ. Μπαλατσό αποτέλεσαν ένα αχτύπητο δίδυμο. Τίμησαν τη δημοτική παράδοση με τις εξαιρετικές φωνές τους οι τραγουδιστές : Αντώνης Κυρίτσης, Σταύρος Τσαλάγκας, Φαίη Διαμαντή και Θωμάς Κυρίτσης, γιος του Αντώνη που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
   Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πετρωτού Αργύρης Ζούκας καλωσόρισε του παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση. Ευχαρίστησε τους χορηγούς, τις νοικοκυρές Πετρωτού για τις πίτες που προσέφεραν και τα παιδιά των χορευτικών.
   Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, παιδικών και ενηλίκων, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς με τις ιδιαίτερες παραδοσιακές φορεσιές τους και χειροκροτήθηκαν θερμά. Την επιμέλεια είχε ο καταξιωμένος δάσκαλος χορού Γιώργος Πολίτης.
   Με αναμνηστική πλακέτα, ο Σύλλογος Πετρωτού τίμησε τον τραγουδιστή Σταύρο Τσαλάγκα, για την πολύχρονη προσφορά του στο δημοτικό τραγούδι και την 20ετή συνεργασία με το Σύλλογο. Την αναμνηστική πλακέτα απένειμε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτριος Στ. Φυσέκης τονίζοντας πως τιμούμε απόψε τον άνθρωπο και μουσικό Σταύρο Τσαλάγκα.
Ο Σταύρος Τσαλάγκας (από τη Νεράιδα Στυλίδας) ευχαρίστησε το Σύλλογο για την τιμητική πλακέτα και την πολυετή συνεργασία. Ευχαρίστησε, επίσης, τους κατοίκους Πετρωτού, γιατί μέσα από τους γάμους και τα πανηγύρια Πετρωτού  στήριξαν την ανοδική του πορεία και την εξέλιξη της καριέρας του. Τα γλέντια του Πετρωτού είναι ιδιαίτερα και αξέχαστα.
   Την χοροεσπερίδα Πετρωτού τίμησαν με την παρουσία τους : Ο Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, οι Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Καρακάντζας και Δημήτρης Ηλ. Κυρίτσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας Ιωάννης Περλεπές, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δομοκού Δημήτριος Χριστοδούλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Δομοκού Θανάσης Ι. Αυγέρης και Κων/νος Καφαρατζής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητα Πετρωτού Χρήστος Σπ. Αυγεραντώνης και Εκπρόσωποι τ Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Δομοκού. 
   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτού είναι πρωτοπόρος στις εκδηλώσεις του, τα τελευταία χρόνια, παρόλο την οικονομική κρίση που μας έχει επηρεάσει όλους μας. Θερμά συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο και σε όλους όσους μοχθούν για τις εκδηλώσεις του χωριού μας.

                                                   Κώστας  Τσιαλαφούτας

                                                              Δάσκαλος
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου