Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2018 για τον Δ. ΔΕΛΦΩΝ

 Παραδοσιακός – Σύγχρονος - Λαογραφικός
Μια νέα ενότητα παρουσιάζουμε φέτος. Ένα ετήσιο ημερολόγιο που περιλαμβάνει πληροφορίες για αστρολογικά, μετεωρολογικά, γεωργικά κ.ά. φαινόμενα καθώς και προβλέψεις από το διάσημο αστρολόγο Μύρκα για το τί θα γίνει στο μέλλον. .....
Ένθετα για φέτος θα έχουμε:
- Ξεματιάσματα
-Τρόπους φυσικής θεραπείας για πανάδες και μυρμηγκιές .
Παράλληλα θα μπορείτε να ερμηνεύσετε τα όνειρά σας διαβάζοντας τη σχετική θεματική ενότητα Ονειροκρίτης επιλέγοντας από τον αλφαβητικό κατάλογο ονείρων.
 
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Η Υπουργός Πολιτισμού απονέμει το  βραβείο πολιτισμού στην πρωτεύουσα της Φωκίδας καθώς έχουν πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα χρόνο περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις από ότι στο Ίδρυμα Νιάρχου και στο μουσείο Μπενάκη μαζί… 
Έντονο προβληματισμό προκάλεσε η απόφαση της Περιφέρειας για κατασκευή της νέας οδικής αρτηρίας «Διαγώνιος». Το πρόβλημα εντοπίστηκε στις νέες χιλιομετρικές αποστάσεις, καθώς οι εγκαταστάσεις γνωστής εταιρίας εξόρυξης βωξίτη, από τη «χιλιομετρική θέση 51», με την νέα χάραξη, θα βρίσκονται τώρα στην «θέση 69»· πράγμα που φέρνει σε αμηχανία τους  εργαζόμενους εκεί...
 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Έκπληξη προκάλεσε ο Δήμαρχος Δελφών τοποθετώντας Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας τον πρώην Αντιδήμαρχο Πολυδρόσου κ. Μολιώτη. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος είπε «Ο Αντιδήμαρχος είναι όπως ο Πάγκαλος: περισσότερη ζημία κάνει όταν είναι εκτός κυβέρνησης παρά εντός». 
ΜΑΡΤΙΟΣ 
- Έκτακτο Δημοψήφισμα για αλλαγή ονομασίας 
Μετά την απόσχιση της Άμφισσας από τον Δήμο Δελφών και τη Φωκίδα γενικότερα (επηρεασμένοι από την Καταλανική Διακήρυξη Ανεξαρτησίας), τίθεται εκ νέου θέμα ονομασίας του Δήμου. Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι είναι οι παρακάτω:
Πριγκιπάτο της Ιτέας, Συνομοσπονδία Ιτέας Γαλαξιδίου, Λαϊκή Δημοκρατία της Ιτέας, Κοινοπολιτεία της Ιτέας, Χριστιανική Δημοκρατία της Ιτέας - Δεσφίνας, Ανεξάρτητο Αυτόνομο Αυτοδιαχειριζόμενο κρατίδιο Παρνασσίδας
Τελικά απλά επαναφέραμε την παλιά ονομασία της Κίρρας λόγω των γνωστών προβλημάτων ύδρευσης... Από σήμερα η Κίρρα γυρνά 30 χρόνια πίσω και ονομάζεται ξανά: «Ξηροπήγαδο».  
 
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Αλλάζει ο οδικός χάρτης στην περιοχή: μετά την Ιόνια οδό και τον Διαγώνιο έρχεται και ο νέος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος Ιτέας – Ναυπάκτου με την ονομασία «Οι 50 Αποχρώσεις  Γκρι της Πίσσας από τα Μπαλώματα που Κάνετε Συνέχεια»  
Ο Τελικός του Survivor πράγματι πραγματοποιήθηκε στην Ιτέα και δη στο κολυμβητήριο, όπως εμείς πρώτοι (και μοναδικοί) είχαμε προβλέψει. Παραθέτω και φωτογραφία για του λόγου το αληθές με τον Κοκκινάκη από τους Διάσημους να παρακολουθεί από τος κερκίδες του «Ναού» τις προσπάθειες του Ντάνου.
 
ΜΑΙΟΣ  
Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο 
Τρομαγμένοι οι κάτοικοι των Σαλώνων μην μείνουν στον δρόμο από την καταναλωτική μανία που έχει πιάσει Δήμο και Περιφέρεια να αγοράζουν ακίνητα μόνο στην Άμφισσα, τρέχουν να επισκευάσουν τα σπίτια τους στη Σεγδίτσα ή να καπαρώσουν νέα, με θέα την Θάλασσα στην Αγκάλη, γνωστή και ως Σκάλα των Σαλώνων.
Και από το Δήμαρχο το περιμένεις: συμβολαιογράφος είναι ο άνθρωπος, αγοραπωλησίες και συμβόλαια ξέρει να κάνει. Ο Φαρμακοποιός ; Σε ένα χρόνο αγοράσαμε χωράφι για το Μουσείο της Ελιάς, πάρκινγκ για τα φορτηγά, το ειδικό σχολείο σε πλειστηριασμό (αυτό ίσως ήταν και η καλύτερη κίνηση για την κοινωνία από την εποχή του Καμπεράκη…), πανδοχείο, μουσείο στην Χάρμαινα, μην πω και για τα ηλεκτρικά ποδήλατα που είναι στον δρόμο... Το σκεπτικό είναι απλό: στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι έχουμε κόσμο να κάνει ποδήλατο και δεν θα έχουμε ποδήλατα - και στην Χάρμαινα θα έχουμε ποδήλατο και δεν έχουμε κόσμο…. Οπότε πού θα πάει επισκέπτης; Πες μου εσύ; 
 
ΙΟΥΝΙΟΣ
Το καλοκαίρι έφτασε! Τη δημιουργία Μουσείου Τσούχτρας αποφάσισε το τοπικό συμβούλιο Ιτέας. Συστήνεται άμεσα επιτροπή εργασίας «Οι φίλοι του Μουσείου Μαλάκιων». Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συλλογή συνταγών και θα εκδοθεί βιβλίο «Ο ρόλος της Μέδουσας στη Ρουμελιώτικη κουζίνα» με συνταγές όπως: τσούχτρα κοντοσούφλι, τσούχτρα κλέφτικο και τσούχτρα με γίδα και μακαρονάκι κοφτό.   
 
ΙΟΥΛΙΟΣ 
– Ο καιρός των Τσιγγάνων 
Ψάχνοντας τυχαία στα υπόγεια αρχεία του Δημοτολογίου της Ιτέας για το γενεαλογικό μου δέντρο, ανακάλυψα ότι έχω Τσιγγάνικο Αίμα! Μετά από την Πάολα, είμαι κι εγώ από μάνα Τουρκογύφτισσα! Έτσι με βλέπω να ψηφίζω Τεντ για president και στις επόμενες εκλογές...
 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Αγωγή και μήνυση κατέθεσαν ομάδα κατοίκων της Άμφισσας, καθώς το γκαζόν στον κόμβο της εισόδου ξεπέρασε σε ύψος τα 4εκ. Δεν υπάρχει κράτος; Μα τι κάνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος; Αυτό είναι το κράτος δικαίου; Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που ονειρευτήκαμε; - άσχετο. Άσε που η σκούπα περνάει μόνο 8 φορές επάνω κάτω και δεν ξύνει σε βάθος την άσφαλτο στην Λεωφόρο Σαλώνων. Σε τι πόλη θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, έχετε αναρωτηθεί; 
 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Ο γνωστός ποινικολόγος Κούγιας δηλώνει σε τηλεοπτικό σταθμό πως από μικρό παιδί ήταν Αστέρας Ιτέας. Στο δωμάτιό του, είχε κρεμασμένες τις αφίσες του Πιλάλα, του «Κρόιφ» και του Προέδρου (Νικοκυράκη) . Δηλώνει τυχερός που πρόλαβε και τους δύο ιστορικούς αρχηγούς του Αστέρα να παίζουν μαζί: Δελής και Λύτρας Γιάννης. 
Του χρόνου που θα έχουμε δύο ομάδες στην Γ΄ εθνική θα έχει γέλιο…. 
Χώμα από την Άμφισσα πρέπει να πάρουμε! Εμείς, ένα μουσείο με ενέσεις παλεύουμε να στεριώσουμε, κι εκεί φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια…
 
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Ένα υπερφυσικό γεγονός ήρθε να ταράξει όλη την επιστημονική κοινότητα: εκεί που έκαναν μακροβούτια στην παραλία Αναγνέικα η Νάνσυ από τα Ψάρια με την Νάνσυ από το Μουσείο, συγκρούστηκαν με τα κεφάλια και λιποθύμησαν. Όταν συνήλθαν ανακάλυψαν με τρόμο πως η μία  ζούσε στο σώμα της άλλης! Σκηνικό σαν σε ταινία! Μέχρι να το ανακαλύψουν και να τις επαναφέρουν από αυτό το αστρικό ταξίδι, η μεν Νάνσυ από το Μουσείο είχε βάλει εισιτήριο στις ιχθυοκαλλιέργειες, κάθε Τρίτη είχε επισκέψιμα μόνο τα κλουβιά 8 και 9, έφταιξε ράμπες για τις ΑΜεΑ Τσιπούρες, καθώς και το ξεκοίλιασμα – απολέπιση των  ψαριών πια - το έκανε ειδικό συνεργείο συντηρητών ένα ένα λέπι. Η δε Νάνσυ από τα Ψάρια, μέχρι να καταλάβουν τι έγινε, είχε βάλει το 93% των αρχαιοτήτων μέσα σε φελιζόλ με πάγο, και το είχε εξάγει στους Ιταλούς….
 
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Εθνικής Βουλευτικές Εκλογές! Μετά την για πολλοστή φορά άρνηση της Ρηγίλλης να κατεβάσει τον Φουσέκη για υποψήφιο βουλευτή, ο Νίκος έκανε αυτό που κάνει κάθε Νεοδημοκράτης που σέβεται τον εαυτό του: φεύγει από το κόμμα και φτιάχνει Νέο δικό του. Στα χνάρια του Αντώνη Σαμαρά (ΠΟΛ.Α), της Ντόρας Μπακογιάννη (Δημοκρατική Συμμαχία), του Δ. Αβραμόπουλου (ΚΕΠ), του Στέφανου Μάνου, του Πάνου Καμμένου, του Βύρωνα Πολύδωρα, του Γεώργιου Καρατζαφέρη κ.α. (βάλε λίγο και από Μάκη & Άδωνη ΛΑΟΣ) αλλά ακόμα και τον ΓΑΠ που ίδρυσε δικό του κόμμα... Παραδειγματίζεται από τους καλύτερους! 
Μετανιωμένο το κόμμα, σαν γκόμενα που την έφτυσες για άλλη – και βλέποντας την ζημία που του έκανε στις εκλογές – τον παρακαλεί μερικά χρόνια μετά να κατέβει για βουλευτής  και να πάρει την μονοεδρική της Φωκίδας για την ΝΔ! 
Στο μεσοδιάστημα αυτό όμως ο Φουσέκης μαθητεύει κοντά σε αδερφικό του φίλο ζωγράφο  και μαθαίνει την τέχνη της αγιογραφίας, οπότε αποφασίζει να ξεκινήσει μόνος του την αποκατάσταση των τοιχογραφιών του Παπαλουκά.
Κρεμασμένος στις σκαλωσιές της Μητρόπολης μετά από 28,5 μερόνυχτα τρώγοντας μόνο παξιμάδια από τον Σαμουήλ και τυρόπιτες από τον Μανέτα, ολοκληρώνει το έργο του.
Έχοντας δυσανασχετήσει η Περιφέρεια και ο Δήμος αναγκάζονται να παραλάβουν και να εγκαινιάσουν ένα ακόμα έργο –αυτή την φορά με τα χεράκια του -  Φούσεκη!
 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Πρόταση από την Σειρηνάκης production συζητήθηκε σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο για τη συμμετοχή του Δήμου σε ταινία σεξουαλικού περιεχομένου με ιστορικά στοιχεία της επανάστασης. Το σενάριο διαδραματίζεται το 1827, μερικά χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης, και ενώ η λίμπιντος των τσολιάδων είναι στα ύψη. Το θρυλικό love boat «ΚΑΥΛΤΕΡΙΑ» έχει εισχωρήσει αργά στον στενό υγρό κόλπο της Αγκάλης και βυθίζει στην ακολασία Τούρκους και Έλληνες αξιωματικούς. Στο ρόλο του Φρανκ θα προτιμηθεί ο διάσημος, εκ Δελφών ορμώμενος, πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών «Απολλώνιος» με τεράστιο προσόν την εντοπιότητα.  
Φωτογραφίες από τα γυρίσματα θα κοσμούν και το νέο Τουριστικό οδηγό 2018 καθώς και το Google travel. 
Την σκηνοθεσία, το κάστινγκ και την διεύθυνση φωτογραφίας ανέλαβε, μετά από πρόχειρο διαγωνισμό, ο Μύρκας.
Για πρώτη φορά στα γυρίσματα θα δοκιμαστεί και το νέο μαστίγιο από φυσικό δέρμα επεξεργασμένο εξολοκλήρου στη Χάρμαινα από τους Αφοι Μερινόπουλου.
Υψηλής ποιότητας κατασκευής μαστίγιο σε κόκκινο χρώμα με εννιά ουρές πλεχτό δέρμα και δερμάτινη λαβή. Το μαστίγιο έχει 45 εκατοστά μήκος και 23 εκατοστά λαβή, εργονομική αντιολισθητική και με το σωστό ζύγισμα.
Ήδη οι Δήμαρχοι Δελφών και Μαραθώνα έχουν παραγγείλει μεγάλη ποσότητα, για να δίνονται αντί για αναμνηστικής πλακέτας.
 
μύρκας
Χρόνια Πολλά
orafok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου