Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΣΠΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Εγκατάσταση μηχανισμού αυτόνομης πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα

Με πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών του πρωθυπουργού, η Ειδική Γραμματεία του ΕΣΠΑ προωθεί   επιχειρησιακό πρόγραμμα σχετικό με την εγκατάσταση μηχανισμών για αυτόνομη πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα......

 Το πρόγραμμα με προϋπολογισμό 5 εκατ ευρώ, με ανώτατο όριο ανά υποδομή 60.000 ευρώ απευθύνεται ΣΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ και για μέχρι 4 υποδομές ανά δήμο και ΕΤΑΔ. Αναφέρεται στην προμήθεια και εγκατάσταση  συναρμολογούμενων μηχανισμών για την αυτόνομη πρόσβαση (χωρίς την βοήθεια συνοδού) στη θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα, έγκυες, υπερήλικες, τραυματίες κλπ.


Συνοδευτικά, θα τοποθετούνται μη μόνιμες βοηθητικές εγκαταστάσεις, όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι, ράμπες, χώροι σκίασης και προστασίας των λουόμενων, χώροι στάθμευσης για ΑμΕΑ κ.α. όλα χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα.
Η σχετική πρόσκληση έχει δημοσιευτεί στις 27 Νοεμβρίου με στόχο ως το καλοκαίρι του 2018 να έχει υλοποιηθεί η σχετική δράση. http://www.antagonistikotita.gr/epanek/proskliseis.asp?id=110&cs
Η μη μόνιμη συναρμολογούμενη διάταξη SEATRAC
Η μη μόνιμη συναρμολογούμενη διάταξη SEATRAC για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στο υδάτινο περιβάλλον, είναι αποτέλεσμα της επιστημονικής έρευνας νέων ερευνητών του Πανεπιστημίου Πατρών (Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής), έχει κατοχυρωμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε Ελλάδα και διεθνώς και αποτελεί την μοναδική τέτοιου είδους υποδομή σε παγκόσμια κλίμακα.
Η παγκόσμια καινοτομία της έρευνας ενός δημόσιου ελληνικού Πανεπιστημίου, η εξέλιξη του ερευνητικού προϊόντος σε εμπορικό και κοινωνικό, η χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου από τα δικαιώματα της ευρεσιτεχνίας, η υγιής επιχειρηματικότητα των νέων επιστημόνων με κοινωνικό πρόσημο που συνεπάγεται την παραμονή τους στην Ελλάδα είναι μοναδικά στοιχεία.

Σε ότι αφορά την περιοχή μας: ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο Δελφών που όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΦΑ Φωκίδας, διαθέτει υποδομές για την πρόσβαση ατόμων ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα σε συνδυασμό με την πρόσβαση στη θάλασσα και το αίσθημα ελευθερίας που δίνει το υγρό στοιχείο μπορούν να κάνουν τον τόπο μας μοναδικό προορισμό για τον παγκόσμιο τουρισμό των ΑΜΕΑ. Οι εξειδικευμένες παροχές υπηρεσιών προσθέτουν στα ήδη πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.    
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας και ο βουλευτής του νομού Ηλίας Κωστοπαναγιώτου  καλούμε τους Δήμους του νομού να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα και να δώσουμε στον τόπο μας την ευκαιρία για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, ευαισθησία και ανοιχτό νου, όπως αρμόζει στους πολίτες μας.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου