Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ο Δήμαρχος Δελφών για την μεταφορά μαθητών από την Πολύδροσο στο Γυμνάσιο της Αμφίκλειας

Ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος
προς τον Περιφερειακό Διευθυντή
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
κ. Χρήστο Δημητρίου

ΘΕΜΑ: «Μεταφορά μαθητών από την Πολύδροσο στο Γυμνάσιο της Αμφίκλειας»......

Αξιότιμε κύριε Περιφερειακέ Διευθυντά,
Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων και από τον Τύπο για την έκδοση δική σας απόφασης με την οποία δίνετε το δικαίωμα φοίτησης (και κατ’ επέκταση μεταφοράς) μαθητών από την Πολύδροσο στο Γυμνάσιο της Αμφίκλειας, βασιζόμενος σε μια Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2017.
Δεν έχουμε λάβει ακόμη την δική σας απόφαση, μολονότι το αιτηθήκαμε (και μας υποσχεθήκατε ότι θα την λάβουμε την προσεχή Πέμπτη), ωστόσο από τα ελάχιστα στοιχεία που αυτή τη στιγμή διαθέτουμε είναι σαφές ότι η απόφασή σας δεν διαθέτει σε καμία περίπτωση τα στοιχεία που προβλέπει η Υπουργική Απόφαση.
Περαιτέρω, κρίνουμε ότι είναι εξαιρετικά αντιδεοντολογικό να μην έχει ζητηθεί η γνώμη μας, ούτε καν να έχουμε ενημερωθεί για ένα θέμα που αφορά κατ’ εξοχήν τον Δήμο μας και τα παιδιά μας. Κατόπιν τούτων, σας καλούμε άμεσα να ανακαλέσετε την εν λόγω απόφασή σας, εμείς δε σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε να την προσβάλουμε νομικά, χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι και σε πολιτικό επίπεδο διαχείρισης υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που πρέπει να ερευνηθούν.
Περιμένουμε άμεσα την απάντησή σας για ένα θέμα που προφανώς έχει τεράστια σημασία για τον Δήμο και τους δημότες μας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΗΛ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Αντιδεοντολογικό και εντελώς αντιδημοκρατικό κύριε Δήμαρχε είναι να γράφετε στα παλιά σας παπούτσια τη γνώμη και τη θέληση των παιδιών και των κηδεμόνων τους!
    Δόθηκε επιτέλους λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των οικογενειών της Σουβάλας να μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο πιο κοντινό σχολείο! και εσείς αντιδράτε όχι γιατί επιβλήθηκε κάποια Υποχρέωση, αλλά επειδή δόθηκε ένα “ΔΙΚΑΙΩΜΑ” !
    Η Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 95030/ΓΔ4, ΦΕΚ Β/2073/15.6.2017 δίνει την αρμοδιότητα στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης να αποφασίσει μεταφορά μαθητή -ών σε σχολεία εκτός της προβλεπόμενης χωροταξικής κατανομής, σε διαφορετικές όμορες Περιφερειακές και Δημοτικές ενότητες «αποκλειστικά για τις περιπτώσεις που για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ λόγους κρίνεται αναγκαία», «λαμβάνοντας υπόψη τη ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ του τόπου κατοικίας του μαθητή μέχρι το σχολείο υποδοχής, καθώς και άλλους παράγοντες που δυσχεραίνουν τη μεταφορά εντός της περιφερειακής ή δημοτικής ενότητας».
    Να θυμίσουμε στο Δήμαρχο που προφανώς αδιαφορεί για τη γνώμη και τη θέληση των δημοτών του, πως η απόσταση Πολύδροσο – Γραβιά είναι κατά 25% μεγαλύτερη από την απόσταση Πολύδροσο – Αμφίκλεια.

    Σωτήρης Μερκούρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή