Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Σε λειτουργία τα Κ.Δ.Α.Π. στο Δήμο Δελφών

Ξεκίνησαν ήδη τη λειτουργία τους πλήρως οργανωμένα και στελεχωμένα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Δήμο Δελφών για την περίοδο 2017-18....
Πρόκειται για ένα Κέντρο στην Άμφισσα, που θα αναπτύξει τις δράσεις του στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και για ένα στην Ιτέα, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης αντίστοιχα. Τα δύο Κέντρα ξεκινούν τη λειτουργία τους με χειμερινό ωράριο 16:15-20:00 και θα ακολουθήσει καλοκαιρινό 09:00-13:00, σύμφωνα με τη σχετική κείμενη νομοθεσία.

Προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία τα δύο Κέντρα, ο Δήμος Δελφών, αντιλαμβανόμενος τα παιδαγωγικά και γνωστικά οφέλη για τους μαθητές μας καθώς και την ανάγκη ουσιαστικής υποβοήθησης των εργαζόμενων μητέρων και των οικογενειών τους στη γονεϊκή αποστολή τους, προχώρησε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση και λειτουργία των σημαντικών αυτών εκπαιδευτικών και κοινωνικών δομών στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα, ο Δήμος μας αποτελεί έναν από τους ελάχιστους δήμους της Στερεάς Ελλάδας στον οποίο ήδη βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία οι δομές αυτές, μαζί με τους αντίστοιχους της Λαμίας και της Λιβαδειάς, οι οποίοι όμως διέθεταν εκ των προτέρων τις απαιτούμενες υποδομές.

Ειδικότερα, και όπως τεκμηριώνουν τα στατιστικά στοιχεία για όλη την Στερεά Ελλάδα που έχουμε στη διάθεσή μας, ενδεικτικά ανάμεσα σε άλλα, στον τομέα "ωφελούμενες μητέρες" στο Δήμο Δελφών καταγράφηκε άνοδος κατά 52,3%, την ώρα που στην υπόλοιπη Στερεά σημειώθηκε οριακή πτώση. Ίδια πτώση σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκε, επίσης, όσον αφορά στα «ωφελούμενα παιδιά», την ώρα που στο Δήμο Δελφών η άνοδος ήταν σε ποσοστό 101%!

Για την εξέλιξη αυτή οφείλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την αρωγή του προς τον επικεφαλής της Π.Ε. Φωκίδας κ. Ευάγγελο Κατσαγούνο, του οποίου η συνδρομή στην αίσια αυτή εξέλιξη ήταν ιδιαίτερης σημασίας. Επίσης προς τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Χρ. Δημητρίου και προς τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας κ. Π. Καστρίτη. Παράλληλα, ευχαριστούμε την κα. Ε. Μαυρομμάτη, Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π.Ε. Φωκίδας, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Γνωμοδότησης για την αδειοδότηση και τη λειτουργία τέτοιων υποδομών της Π.Ε. Φωκίδας.

Η έναρξη της λειτουργίας πλήρως στελεχωμένων και οργανωμένων Κ.Δ.Α.Π. στο Δήμο Δελφών είναι ένας ακόμα καίριος πυλώνας των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, όπως επιπλέον οι Παιδικοί Σταθμοί, η Βοήθεια στο Σπίτι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα κορυφαία στη χώρα σε αποτελεσματικότητα και προσφορά, καθώς και τα Κέντρα Κοινότητας.

Ταυτόχρονα, κρίσιμη  είναι η συμβολή όλων των συγχρηματοδοτούμενων δομών στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας ως προς την αύξηση της απασχόλησης στο δήμο μας, ιδιαίτερα σε μια εποχή εκτεταμένης ανεργίας. Ήδη στα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου έχουν προσληφθεί 16 άτομα, 7 τη φετινή περίοδο στους Παιδικούς Σταθμούς, με αναμονή για άλλα 3, και 4 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Κέντρο Κοινότητας.

Και αυτές οι εξελίξεις υπογραμμίζουν  την έμφαση και τη βαρύτητα που επιφυλάσσει συνειδητά ο Δήμος Δελφών στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας και της αρωγής των συνδημοτών μας, ιδίως προς όσους δοκιμάζονται από την δυσμενή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας. Παράλληλα, αποδεικνύει πως η κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη αποτελούν κορυφαία στρατηγική επιλογή και μείζονα προτεραιότητα στις δράσεις που αναπτύσσει και θα συνεχίσει συντονισμένα να αναπτύσσει ο Δήμος μας.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Καθ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος


Αριστείδης Αγγελόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου