Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Για τις κινητοποιήσεις των μαθητών και την κατάργηση τμημάτων

Η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ και το Τ.Σ. Φθιώτιδας της ΚΝΕ χαιρετίζει τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών και των γονέων τους που έγιναν με αφορμή τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και ειδικότερα .....
από την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τμημάτων κατεύθυνσης σε Λύκεια  της Φθιώτιδας.
Θεωρούμε την πάλη τους υγιή και επιβεβλημένη αντίδραση που έχει σκοπό να προστατεύσει τα μορφωτικά δικαιώματα της παρούσας, αλλά και των επόμενων γενεών από την επιχείρηση κατεδάφισης του δημόσιου σχολείου. Μάλιστα επιμένουμε πως η μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να είναι υπόθεση των γονέων τους και των ίδιων των μαθητών. Και όχι βέβαια της αστικής τάξης που δυναστεύει την κοινωνία και «αναπροσαρμόζει» κάθε τόσο την εκπαίδευσή τους στις εκάστοτε ανάγκες του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής. 
Η δραματική κατάσταση που ζει ο χώρος της εκπαίδευσης(εκπ/κοί-μαθητές-γονείς) είναι αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων «μεταρρυθμίσεων» και αυτών που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Επιταχύνονται δε και βαθαίνουν με τη συνδρομή των θεσμών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Του ΣΕΒ, της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ που -εν όψει 3ης Αξιολόγησης- κόβει βόλτες σε σχολεία της χώρας.
Στην πορεία αυτή αξιοποιείται ολόκληρο το αστικό κράτος με τις δομές του, ευθυγραμμίζονται επίσης η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων, της λεγόμενης Αυτοδιοίκησης και των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Άλλο αν, μπροστά στα προβλήματα που δημιουργούνται, αναγκάζονται να δώσουν μάχες οπισθοφυλακής για να μην απομονωθούν από το λαό.
Σε αυτό το ρόλο εντάσσουμε και τη στάση του Περιφερειακού Διευθυντή Α&Βθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς. Έδειξε δήθεν κατανόηση και ενδιαφέρον να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μαθητών και γονέων ώστε να μην καταργηθούν τα ολιγομελή τμήματα σε Υπάτη-Μοσχοχώρι-Ν. Μοναστήρι, αλλά κάλεσε και την αστυνομία να πάρει τα ονόματα των μαθητών που πραγματοποιούσαν συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Δ/νσης στις 2/11.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που καλείται να «απλώσει χέρι» η αστυνομία στο χώρο της εκπ/σης της Φθιώτιδας. Θυμίζουμε τις περσινές συλλήψεις και προσαγωγές μαθητών και ενός γονέα.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αγωνίζονται σταθερά για ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται και θα υπηρετεί μόνο τις λαϊκές ανάγκες και για μια διαφορετική προοπτική για την χώρα. Για Λαϊκή Παιδεία. Για εκπαίδευση ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σε όλες τις βαθμίδες για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά. Ταυτόχρονα στέκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια που υπερασπίζεται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του λαού, που βάζει εμπόδια στην πολιτική και στις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα στην εκπαίδευση.      
Επισημαίνουν ότι, αν το επιτρέψουν, μαθητές, μαθητές, γονείς, εργατικό κίνημα τα σημερινά προβλήματα της εκπαίδευσης θα φαίνονται μικρά μπροστά στο εφιαλτικό τοπίο που θα διαμορφωθεί τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό χρειάζονται κοινοί, συντονισμένοι και σωστά προσανατολισμένοι αγώνες προκειμένου να απολαμβάνουν οι νέοι μας:  
2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. - Ενιαίο 12χρονο, αποκλειστικά δημόσιο σχολείο, καλά οργανωμένο, με ολιγομελείς τάξεις και επαρκή αριθμό καλά καταρτισμένων εκπαιδευτικών. - Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση

Σε αυτή την προσπάθεια οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και καλούν όλους όσοι έχουν συμφέρον να συμπορευτούν και να παλέψουν μαζί τους.- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου