Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπράλου: πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου το «ιστορικό συμπόσιο»

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπράλου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο του ΟΧΙ και για την ανάγκη της αναδρομής στις αναμνήσεις,.....
που διατηρούνται άλλες ζωντανές και άλλες ξεθυμασμένες, από την επίθεση των Ιταλών και της Γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα, οργάνωσε «ιστορικό συμπόσιο» το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 στο δημοτικό σχολείο Άνω Μπράλου που είναι και η έδρα του Συλλόγου.
        Στους Μπραλιώτες και στους φίλους του Μπράλου που προσήλθαν στην εκδήλωση μίλησαν ο συμπατριώτης μας καθηγητής φιλολογίας και ιστορικός ερευνητής κος Χρόνης Βάρσος και ο κοντοχωριανός και μέλος του συλλόγου ιστορικός κος Παναγιώτης Ιατρόπουλος.
        Ο κος Χρόνης Βάρσος ανέλυσε την γεωπολιτική θέση και κατάσταση στη Ευρώπη πριν τον πόλεμο και την εισβολή των Ιταλών και τις μετέπειτα πολεμικές και πολιτικές εξελίξεις τις οποίες επηρέασε εν πολλοίς, κατά τον ομιλητή, την Αγγλική διπλωματία.
        Ο κος Παναγιώτης Ιατρόπουλος, αναφέρθηκε στην εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα, στη συνθηκολόγηση που υπέγραψε ο Τσολάκογλου και στην πολιτική και κοινωνική συμπεριφορά των Ελλήνων κατά το διάστημα της κατοχής.

        Στο τέλος των ομιλιών αναπτύχθηκε ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου