Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

"Αίτημα του Β. Μυταρά για περισσότερες κάλπες στις Επιμελητηριακές εκλογές της Φωκίδας

Η διενέργεια των Επιμελητηριακών εκλογών του ερχόμενου Δεκεμβρίου αποτελεί για τον επιχειρηματικό κόσμο της Φωκίδας μία κρίσιμη στιγμή. Η παράταξή μας "Ανάπτυξη- Αλληλεγγύη" και ο επικεφαλής της Ευάγγελος Μυταράς κατέθεσε στις 10 Οκτωβρίου αίτημα προς την εκλογική επιτροπή για την πραγματοποίηση των εκλογών σε περισσότερες της μίας ημέρες, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί. Στο αίτημα αναφέρεται συγκεκριμένα μεταξύ άλλων:
 ....

"Λόγω της γεωγραφικής μορφολογίας που παρουσιάζει ο Νομός μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις μεγάλες αποστάσεις, αλλά και το επικίνδυνο οδικό δίκτυο, εκτιμούμε πως η πραγματοποίηση των εκλογών και στις απομακρυσμένες περιοχές του Ευπαλίου και του Πολυδρόσου θα επιτρέψουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών του Επιμελητηρίου, άρα και την καλύτερη δυνατή έκφραση της βούλησής τους. Η συγκεκριμένη διαδικασία άλλωστε προβλέπεται στο εκλογικό προεδρικό διάταγμα, για την ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων στα Επιμελητήρια της χώρας, 372/92, αρθρ.1,  παρ. 4".

Στην απάντησή της η εκλογική επιτροπή, μετά από συνεδρίασή της στις 11 Οκτωβρίου, κάνει γνωστό πως το αίτημα δε γίνεται δεκτό, καθότι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών έχει ήδη οριστεί κατά την 1η συνεδρίασή της (28.8.2017), όπως ακριβώς προβλέπεται από το άρθρο 2 του ΠΔ 372/1992, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει.

Για την παράταξή μας το συγκεκριμένο ζήτημα κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς εάν το αίτημα γινόταν αποδεκτό τότε θα δινόταν η ευκαιρία σε πολύ περισσότερα μέλη του Επιμελητηρίου να εκφραστούν για τα δρώμενά του μέσω της εκλογικής διαδικασίας. Δηλώνουμε δε, πως ως θέμα δεν έχει κλείσει, καθώς σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει η δυνατότητα υπάρχει ακόμα. Σύντομα θα ενημερώσουμε τα μέλη του Επιμελητηρίου για περισσότερες λεπτομέρειες.


"Ανάπτυξη- Αλληλεγγύη"
υποψήφιος πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας

Ευάγγελος Μυταράς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου