Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Κυριακή 28 Απριλίου η Εκκλησία μας τιμά την Κυριακή των Βαΐων. .....

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ: Κανένα νέο αιολικό πάρκο δεν θα κατασκευαστεί χωρίς διαπραγμάτευση για τα προ απαιτούμενα οφέλη.


Στο Δίστομο, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Κατάστημα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου.....
και εκπροσώπων της εταιρείας WIND STORAGE με θέμα τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα δοθούν από την εταιρεία στον Δήμο για το υπό κατασκευή πάρκο ΑΠΕ της εταιρείας στην περιοχή «Καψάλα» (7 ανεμογεννήτριες) και στην περιοχή «Κούκος» (3 ανεμογεννήτριες). Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Δήμαρχος Ιωάννης Γεωργακός, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλαούρας Νικόλαος, κ. Αγγελόπουλος Γεώργιος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Πατσαντάρας Ιωάννης, κα Φουντά Παναγιώτα, κ. Μπέλλος Θεόδωρος. Ως εκπρόσωποι της εταιρείας WIND STORAGE παρευρέθηκαν ο Διευθυντής της Εταιρείας κ. Φακίδης Γεώργιος, η υπεύθυνη έργου κα Μελά Ναταλία και ο κ. Γερονικολός Θοδωρής.
Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση διεκδίκησης επιτευχθήκαν να δοθούν τα εξής οφέλη για τον Δήμο :
1. 150.000,00 € σε βάθος πενταετίας,
2. 50.000,00 € το χρόνο για όλο το διάστημα λειτουργίας του πάρκου (πλέον των 20 ετών, ήτοι 50.000,00 € Χ 20 χρόνια = 1.000.000,00 € ),
συμπεριλαμβανομένου ενός νέου έργου το οποίο ίσως εκτελέσει η εταιρεία περίπου 11 ΜΒ τα επόμενα έτη, για το οποίο αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία αδειοδότηση.
Τα παραπάνω ποσά θα χρησιμοποιηθούν για έργα που θα γίνουν στην Δ.Ε. Διστόμου για τα οποία θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο αφού θα κοστολογούνται και θα επιβλέπονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι κανένα νέο αιολικό πάρκο δεν θα κατασκευαστεί χωρίς διαπραγμάτευση για τα προ απαιτούμενα οφέλη.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δημότες για την δυναμική τους παρουσία στις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε η δημοτική αρχή όλες αυτές τις μέρες και να τους ζητήσουμε να παραμείνουν σε αγωνιστική εγρήγορση για μελλοντικές αντίστοιχες κινητοποιήσεις για νέες διεκδικήσεις.                                                                   
                                                                     
                 Ο Δήμαρχος
Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας

Ιωάννης Γεωργακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου