Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (21-10-2017) ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΦΩΤΟ



Μια ενδιαφέρουσα εκδρομή διοργάνωσε η Πολιτιστική Ομάδα του Σ.Ε.Π.Ε. Φθιώτιδας, αφού μας ταξίδεψε κυριολεκτικά σε χώρους Επιστήμης, Ιστορίας, Πολιτισμού και Αναψυχής.....

Πρώτος σταθμός το ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (λειτουργεί από το 1993 με δωρεά του ΛΑΖΑΡΟΥ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ) όπου παρακολουθήσαμε μια εντυπωσιακή προβολή για το ναό της Αγίας Σοφίας : 1500 Χρόνια Ιστορίας. Επίσης επισκεφτήκαμε τις αίθουσες για το Ελληνικό Ναυτικό και την κατασκευή παιχνιδιών.
Δεύτερος σταθμός το ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ (ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ) με θέμα προβολής"ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ" .Το ίδρυμα αυτό λειτουργεί από το 1956 με δωρεά του ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ.
Τρίτος σταθμός το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, που λειτουργεί από το 2016 με δωρεά του ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ. Πρόκειται για μια έκταση 210 στρεμμάτων στην Καλλιθέα και περιλαμβάνει : Πάρκο αναψυχής 170 στρεμμάτων, Κανάλι νερού, κτίρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας, το Φάρο (8ος όροφος) με θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό.
Είναι ένας χώρος που πλημμυρίζει από κόσμο (σε 1 χρόνο έχει δεχτεί 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες) και απολαμβάνει εκδηλώσεις και ξεγνοιασιά. Και τα τρία Ιδρύματα τα χαιρόμαστε χάρη στην ευαισθησία και τη γενναιοδωρία των Ελλήνων ευεργετών Εφραίμογλου, Ευγενίδου και Νιάρχου.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου