Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


     Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μετά από την οργανωμένη και καθοδηγημένη, από την ηγεσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, επίθεση των Ταγμάτων Εφόδου της. ....
Ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς βίαιων δολοφονικών επιθέσεων σε μετανάστες, σε κόμματα της αριστεράς, σε συλλογικότητες και αγωνιστές του κινήματος.
    Η Χρυσή Αυγή φτιάχτηκε σαν μακρύ χέρι του συστήματος, σαν μια δολοφονική δύναμη κρούσης στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει τη λαϊκή οργή και να συντρίψει κάθε κοινωνικό, εργασιακό και δημοκρατικό δικαίωμα, κάθε αντίσταση, κάθε τι που κινείται εκτός του ρατσιστικού και σκοταδιστικού πλαισίου της. Είναι αντισυστημικοί λένε  ,αλλά ο λαός δεν ξεχνά τις φοροαπαλλαγές  που ζητούσαν για τους εφοπλιστές , την υποστήριξή τους στο ξεπούλημα της Α.Τ.Ε  , ακόμα και πρόσφατα με την καταψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή για την καθυστέρηση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και πολλά άλλα.
   4 χρόνια μετά , μεγάλες είναι οι ευθύνες ,που δεν  έχει ακόμα διαλυθεί η συμμορία και της κυβέρνησης , που ρίχνει νερό στο μύλο της ναζιστικής συμμορίας . Το ταξίδι στο Καστελόριζο  Καμμένου ,με τον υπόδικο Κασιδιάρη, η πολιτική τους στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ,τα διαρκή εμπόδια στη δίκη της χ.α , η ανύπαρκτη κάθαρση στους πυρήνες της αστυνομίας (εδώ γελάμε), έχουν αποθρασύνει τους φασίστες αφήνοντάς τους χώρο για νέα πογκρόμ  ενάντια σε αγωνιστές , πρόσφυγες κ.α  ,με αποκορύφωμα τις επιθέσεις στα σχολεία  ενάντια στο δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην παιδεία και τις δολοφονικές επιθέσεις στη Μυτιλήνη. Ενώ φυσικά , δεν ξεχνάμε ότι ο ίδιος δικαστής που άφησε ελεύθερο τον φύρερ Μιχαλολιάκο κλείνει στη φυλακή χωρίς κανένα στοιχείο την Ηριάννα και τον Παντελή. Αλήθεια βέβαια είναι ότι εχθρός τους δεν είναι οι ξένοι γενικά ,αλλά οι φτωχοί και κατατρεγμένοι πρόσφυγες ,μιας και δεν δείχνουν καμία αντιπάθεια σε Ρώσους , Άραβες και λοιπούς επενδυτές. Ταυτόχρονα ,θάρρος οι φασίστες αντλούν από τις εντεινόμενες και σχεδιασμένες προσπάθειες εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό από τα επιτελεία της ΕΕ που αποτελεί μια ξεκάθαρη επίθεση στον κόσμο της εργασίας, την ειρήνη και τα δημοκρατικά δικαιώματα.
   Οι πρόσφατες εξελίξεις σε Ευρώπη και Αμερική δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Η Δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ 12/8 στη Σαρλοτσβίλ , η ηγεσία της ΕΕ που οργανώνει συνέδρια –όπως αυτό στην Εσθονία- που βγάζουν λάδι τον ναζισμό ,ενώ η ακροδεξιά και οι φασίστες, παρά τις εκλογικές αποτυχίες τους, κλιμακώνουν τις επιθέσεις χύνοντας το δηλητήριο του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.) . Οι ρατσιστικές πολιτικές του Τραμπ και της ΕΕ-φρούριο, η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ο επίσημος αντικομουνισμός, η λιτότητα, τα μνημόνια, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή και στον Ειρηνικό, οι καταστάσεις "έκτακτης ανάγκης" που καταπατούν και τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα στρώνουν τον δρόμο στην ακροδεξιά και την φασιστική απειλή.

   Ο σύγχρονος καπιταλισμός και η κρίση του, γίνεται ο ίδιος βαθιά αντιδραστικός. Ξεφτιλίζει και καταργεί κάθε έννοια δημοκρατίας, δημιουργεί απόγνωση και φτώχια για να ξεπεραστεί η κρίση προς όφελος του κεφαλαίου και έτσι γεννάει και τροφοδοτεί το τέρας του φασισμού.
   Ο φασισμός δεν χτυπιέται από το κράτος και τις κυβερνήσεις. Μόνο η λαϊκή-εργατική πάλη μπορεί να τον συντρίψει.Με αντιφασιστικές συνελεύσεις και ενωτικό μαζικό αγώνα να τους πετάξουμε έξω από κάθε γειτονιά, σχολείο, χώρο δουλειάς…Συνεχίζουμε ενωτικά και μαχητικά ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό και στις πολιτικές του κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνησης που τα γεννάει.
- Στη φυλακή, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη και για πάντα, όλοι οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής. Να κλείσουν τα γραφεία τους σε κάθε πόλη και γειτονιά.
- Να διαλυθούν οι σκοτεινοί μηχανισμοί σε αστυνομία, στρατό, δικαιοσύνη που στηρίζουν και καλύπτουν τους φασίστες.
- Όχι στη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υλοποιεί η Ελλάδα. Να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να ανοίξουν οι πόλεις για τους πρόσφυγες: άσυλο, στέγη, σίτιση, υγεία, παιδεία, δουλειές για όλους τους πρόσφυγες.
- Όχι στο πόλεμο. Να σταματήσουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Μ. Ανατολή και Ειρηνικό. Καμία ελληνική συμμετοχή. Να κλείσουν οι Βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ. Διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών.
- Να ανατρέψουμε τη μνημονιακή πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και ΔΝΤ, της κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων που οδηγεί στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες.

   ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ   18/9  ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  19:00 


    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου