ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ Ντοκιμαντέρ του συντοπίτη μας Άκη (Γιάννη) Θεοχαρόπουλου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Τετάρτη 2/8/2017
και Παρασκευή 4/8/2017
ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Ντοκιμαντέρ του συντοπίτη μας Άκη (Γιάννη) Θεοχαρόπουλου
Τετάρτη 2/8 στις 9.30μμ
«ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ»....

Ακολουθώντας τον Οδυσσέα και τον ελληνικό αποικισμό,  δυτικά του Ιονίου πελάγους, ένα ταξίδι στην ιστορία, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της Σικελίας.                             
Παρασκευή 4/8 στις 9.30μμ
«ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»
Ένα οδοιπορικό το έτος 2002, εκεί που θάλλει η ελιά… Στην Τουρκία, τη Συρία, το Λίβανο, στο Ιράκ την εποχή του Σαντάμ, στην Ιορδανία, στην Αίγυπτο, στην Λιβύη του Καντάφι, την Τυνησία και επιστροφή στη Μασσαλία.
Πρόκειται για έναν κόσμο πού δεν υπάρχει πια μετά τη δεκαετία του 2010….
Για τον Άκη (Γιάννη) Θεοχαρόπουλο
Ο Άκης (Γιάννης) Θεοχαρόπουλος είναι γεωπόνος και δημιουργός (σενάριο-σκηνοθεσία-μοντάζ) ντοκιμαντέρ επιστημονικού, ανθρωπολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος.
Με σπουδές σε Ελλάδα και Γαλλία, με μακρά θητεία στην επιστημονική έρευνα και στην αναπτυξιακή διαδικασία της υπαίθρου, έχει συνεργαστεί στον τομέα της δημιουργικής και ψυχαγωγικής επιμόρφωσης, με το κανάλι της Βουλής και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Καταγόμενος από την Άμφισσα, με γνώση της ιστορικής, πολιτισμικής και παραγωγικής φυσιογνωμίας της Φωκικής γης και της ελληνικής υπαίθρου, αισιοδοξεί να συμβάλλει με τις αφηγήσεις των ταινιών του, στη διαμόρφωση της μυθιστορηματικής φυσιογνωμίας του τόπου μας.

Καμβάς του έργου του, είναι ο ευρύτερος Μεσογειακός κόσμος στον οποίο ξανοίγεται ο τόπος μας είτε με την Δελφική Ιδέα, είτε με τις ρότες των καραβιών του Γαλαξιδιού, είτε με τις γαστρονομικές και διατροφικές διαδρομές της ελιάς της Άμφισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Για τους αναγνώστες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ