Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

«Αδιάφορα» τα ΜΜΕ για τα σκάνδαλα στη Υγεία...

Άντα Ψαρρά

Η εξεταστική επιτροπή για τα μεγάλα σκάνδαλα στην Υγεία είναι ένα από τα πλήρως αποσιωπημένα θέματα της...


πλουραλιστικής ενημέρωσης. Μάλιστα σχεδόν συναγωνίζεται σε αποσιώπηση και την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η πρώτη υπόθεση που εξετάζεται στην Εξεταστική είναι η εξαγορά του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» με το γνωστό κρυφό μνημόνιο που υπέγραψε η τότε διοίκηση του ιδρύματος με το Υπουργείο Υγείας και την τράπεζα Πειραιώς.

Από τη χθεσινή διαδικασία όμως αξίζει να αναφερθεί μία συμβολική επισήμανση στην αρχή της συζήτησης που αφορούσε ακριβώς το θέμα αυτής της «τυχαίας» αποσιώπησης των συνεχώς αποκαλύψεων που προκύπτουν στη διάρκεια των συνεδριάσεων της επιτροπής. Η παρέμβαση έγινε από τον βουλευτή Α. Παπαχριστόπουλο.

''Εγώ θα συμφωνήσω και με τον κ. Μπουκώρο και με τον κ. Γεωργαντά στο εξής: Ότι μια είδηση που δεν αναφέρεται ποτέ σε κανένα κανάλι, δεν μπορείς να υποχρεώσεις το κανάλι να την αναδείξει.

Θέλω, όμως, να προσθέσω στους αγαπητούς συναδέλφους το εξής με ονόματα: ΑΝΤΕΝΝΑ: Χορηγία ΚΕΕΛΠΝΟ 1 εκατομμύριο στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ για ενίσχυση του θεσμού «Αριστεία Ζωής». ΣΚΑΙ: Απευθείας ανάθεση από το ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 300.000 ευρώ στον ΣΚΑΙ για διαφημιστικά μηνύματα με ιδιωτικό συμφωνητικό. Έχω άλλες τριάντα εδώ μπροστά. Σας αναφέρω τα πιο ενδεικτικά.

Σοβαρά περιμένετε, φίλτατοι, από αυτούς τους σταθμούς, έχουμε την απαίτηση από αυτά τα κανάλια -βαριά η κουβέντα, αλλά θα την πω- που επί μια ολόκληρη εβδομάδα έπαιζαν το τρακοσάρι του Μπαλαούρα και του Μάκη Γιακουμάτου πρωί, μεσημέρι, βράδυ, που επί μία εβδομάδα ό,τι γινόταν στη Βενεζουέλα το βλέπαμε πρωί, μεσημέρι, βράδυ, να αναδείξουν τις ειδήσεις που δεν συμφέρουν; Και βέβαια δεν θα το κάνουν ποτέ.

Πιστεύω, όμως, με σεβασμό στο ΕΣΡ -δεν συμμερίζομαι τις απόψεις του κ. Νικολόπουλου- ότι το ΕΣΡ μπορεί να παρέμβει σε αλλοιωμένη είδηση, όχι σε είδηση που αποσιωπάται.

Και κλείνω εδώ την κουβέντα. Τον δρόμο για την πληροφόρηση του πολίτη τον κουβαλάμε εμείς. Είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ένα απίστευτο πράγμα. Ένα νοσοκομείο που στοιχίζει 500 εκατομμύρια, χωρίς να κουνηθεί φύλλο, παίρνεται από μια τράπεζα –και δεν έχω τίποτα με την τράπεζα- αντί πινακίου φακής, 18 εκατομμύρια. Αυτό δεν απασχολεί τα ΜΜΕ. Δεν είναι τίποτα, είναι ντούκου!''...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου