ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: Ερώτηση στο ΔΣ του Δήμου Δελφών για την Πολύδροσο


Ερώτηση
Θέμα: Σκουπίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ
  
Κε Πρόεδρε,
   Μετά από σχετικό δημοσίευμα τοπικού μπλοκ του διαδικτύου, διαπιστώσαμε του λόγου το αληθές από συνδημότες μας που ζουν στην Τοπική Κοινότητα Πολυδρόσου , πως στην περιοχή γύρω από τα Σφαγεία στην Πολύδροσο έχει δημιουργηθεί στην κυριολεξία μία χωματερή....

Το πρόβλημα αυτό είναι γνωστό και στον Δήμαρχο αλλά και στην κα Αντιδήμαρχο υπεύθυνης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου μας.
Επειδή όπως όλοι αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και χαρακτηριστικά είναι όσα καταμαρτυρούνται στο ρεπορτάζ του τοπικού μπλόκ που είδε το φως της δημοσιότητας και κυρίως από τις φωτογραφίες που όλοι είδαμε.
Σε ποιο χρόνο και με ποιο τρόπο ο Δήμος σκέπτεται να λύσει το πρόβλημα;
Σχετικά σας παραδίδουμε φωτογραφίες από το επίμαχο σημείο όπως και το δημοσίευμα.

 Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Τάκης Μέγκος

Γιώτα Κασούτσα


Νίκος Σταντζούρης ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ

Ύστερα από την καταγγελία των κάτοικων της περιοχής τοhttp://polydrososparnassou.blogspot.gr δημοσιοποιεί φωτογραφίες από το χώρο των σφαγείων στην Πολύδροσο που έχουν μετατραπεί σε ανεπίσημη  χωματερή ......

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται μαρτυρούν την θλιβερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος .
Πέρα από τα σοβαρά προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η ανεξέλεγκτη κατάσταση στο περιβάλλον, κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή και  για τη δημόσια υγεία.
Ο Δήμαρχος Δελφών σε ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες, προφανώς για να δικαιολογήσει την αύξηση για την καθαριότητα αναφέρει:
Στις πόλεις μας και στα χωριά μας έχουμε πλέον κατακτήσει ένα ικανοποιητικό επίπεδο καθαριότητας, τόσο στους κοινόχρηστους χώρους, όσο και στην αποκομιδή απορριμμάτων από τους πράσινους και μπλε κάδους.
(Ανοιχτή επιστολή Δημάρχου Δελφών προς τους δημότες  8/5/2017)

Δυστυχώς οι κάτοικοι δεν διαπιστώνουν βελτίωση.
Προβλήματα σχετικά με την καθαριότητα χρονίζουν,  κυρίως στα χωριά.
Πολλοί κάδοι δεν έχουν καπάκια και δεν πλένονται  με αποτέλεσμα δυσοσμία και ειδικά το καλοκαίρι να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας
Παράλληλα με τις σωστές προτροπές σας προς τους δημότες  κ. Δήμαρχε, να κάνετε αυτό που έχετε υποχρέωση και που ο κάθε δημότης περιμένει, πληρώνοντας κάθε μήνα τα τέλη που του αναλογούν.
Το Τοπικό Συμβούλιο Πολυδρόσου από τις 6 Ιουνίου του 2015 σχεδόν πριν 2 χρόνια, με την αριθ. 8/2005 απόφασή του ζητά από τον Δήμο Δελφών το πλύσιμο των κάδων διότι
 ΄΄ εγκυμονούν κίνδυνοι υγείας για τους κατοίκους΄΄.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2016  πριν 8 μήνες με την αριθ. 26/2016 απόφασή του ενημερώνει και ζητά από τον  Δήμο Δελφών΄΄  στο χώρο των σφαγείων έχει γεμίσει με σκουπίδια και με ογκώδη αντικείμενα που εναποθέτουν οι πολίτες της ΔΕ Παρνασσού και χρειάζεται η άμεση αποκατάσταση και φόρτωσης των σκουπιδιών του χώρου διότι εγκυμονούν κίνδυνοι για την εν λόγω περιοχή΄΄.

Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΤΚ Πολυδρόσου στην μεγάλη τους πλειοψηφία οι αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠ'ΟΨΙΝ

Πρόβλημα με σκουπίδια και στο ποτάμι
Το πανέμορφο ποτάμι πηγή ζωής της περιοχής μας, σε εικόνες όπως θα  θέλαμε να είναι. Οι πηγές του σε ένα πανέμορφο τοπίο που φροντίζουν για την καθαριότητα εθελοντές της Πολυδρόσου, αλλά δυστυχώς μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω αρχίζει η τραγική πραγματικότητα της σύγχρονης εποχής μας .

Αναρτήθηκε από Polydrosos Parnassou στις 12:06 μ.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Για τους αναγνώστες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ