ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ Ενταφιάζουνε τη ζωή που γνωρίσαμε τον 20ο και 21ο αιώνα

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Αυτές τις μέρες, του 4ου μνημονίου, όλα μας επιβεβαιώνουν ότι δεν θα ξαναδούμε τις συντάξεις μας στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι, με βάση τις εισφορές μας σε όλο τον εργασιακό μας βίο.....


Είναι πλέον με «νόμους» μειωμένες, μέχρι σήμερα, κατά 50% και από τις 18 Μαΐου  κατά 70%, ενώ η 13η και 14η σύνταξη, είναι όνειρο, πλέον, θερινής νύχτας.

«Μας πιάνει εμάς;». Το ερώτημα αυτό πλέον δεν υφίσταται για κανέναν. Κι αυτό γιατί είναι καθαρό ότι από την καθολική επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου με το 4ο μνημόνιο δεν εξαιρείται κανείς.

Οι συνταξιούχοι, στο μεγάλο πετσόκομμα που έχουμε δοκιμάσει από το 2011, θα δοκιμάσουμε και νέο τσεκούρι μέχρι και 18% με την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς». Είναι 2 ολόκληρες ακόμη συντάξεις που θα γίνουν στάχτη και μπούρμπερη εν ονόματι της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Το νέο φορολογικό και η «εισπραξιμότητα» από το κράτος, για τις οποίες «δεσμεύεται» η κυβέρνηση, σηματοδοτεί νέα αφαίμαξη από το εισόδημα μας κατά 11/2 σύνταξη ακόμη αλλά  και κατασχέσεις ακινήτων. Σε αυτά προστίθενται οι περικοπές στα προνοιακά επιδόματα: ΕΚΑΣ, επίδομα ανεργίας και θέρμανσης, παροχές αναπηρίας κ.λπ., που όλα αυτά εξανεμίζονται.

Η καθολική αυτή επίθεση που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα έχει και κερδισμένους. Αυτοί είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια. Βεβαίως, ο χαρακτήρας της επίθεσης και η στόχευσή της δείχνουν και κάτι άλλο: Οτι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί πιο αποφασιστικά η κοινή πάλη όσων πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, όσων βρίσκονται στην «αντίπερα όχθη» από αυτή του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων: Των εργατών, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των παιδιών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων.

Η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και το κεφάλαιο πρέπει σήμερα να οργανωθεί όχι μόνο ενάντια στα νέα μέτρα, αλλά με επίκεντρο τη διεκδίκηση επιστροφής όλων των απωλειών των τελευταίων ετών, που η κυβέρνηση μας καλεί να τις ξεγράψουμε για πάντα. Με τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών, στον αντίποδα του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, που είναι φτιαγμένος για να ικανοποιεί τις ανάγκες μιας χούφτας καπιταλιστών.

«Ως εδώ, περνάμε στην αντεπίθεση!»

Την ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΙΟΥ, στις 10,30 το πρωί, στην αίθουσα της δημαρχίας (πλ.Κεχαγιά) θα είναι στην Άμφισσα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) που αποτελείτε από τις Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ για να κάνουμε συζήτηση για το νέο νόμο και την οργάνωση του αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Για τους αναγνώστες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ