Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

ΑΥΣΤΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΡΑΒΙΑΣ - ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΛΦΩΝΔυναμική και άμεση ήταν η αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου Δελφών στην απόφαση για κατάργηση από πλευράς υπουργείου μεταξυ άλλων του Λυκείου Γραβιάς ως εξεταστικού κέντρου στις επικείμενες Πανελλαδικές εξετάσεις......

Μια απόφαση που υποχρεώνει τους υποψήφιους του ΓΕΛ Γραβιάς να μετακινούνται για τη διεξαγωγή της εξέτασης τους στην Άμφισσα σε ακτίνα έως και 50 χιλιομέτρων και καταστρατηγεί κάθε έννοια ισονομίας μεταξύ των υποψηφίων για αυτό τον κορυφαίο και κρίσιμο από κάθε πλευρά εκπαιδευτικό θεσμό, καθιστώντας τους μαθητές του ΓΕΛ Γραβιάς υποψήφιους "δεύτερης κατηγορίας" και διακυβεύοντας τους κόπους και τα όνειρα των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους, εξαναγκάζοντας τους αιφνιδιαστικά και τελείως απρόβλεπτα σε αλλαγή σχεδιασμών λίγες μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη των εξετάσεων.
Για αυτή την ξαφνική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, σε έκτακτη συζήτηση ως θέμα προ της ημερήσιας διάταξης, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας κατά την τελευταία συνεδρίαση του την Πέμπτη 27 Απριλίου, με εισήγηση του Αντιδημάρχου των Δ.Ε. Γραβιάς-Παρνασσού κ. Ιωάννη Γεωργίου, εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στην εξέλιξη αυτή και με ομόφωνη απόφαση του ζητά την άμεση αναθεώρηση της άδικης και βαθιά αντιπαιδαγωγικης αυτής απόφασης του Υπουργείου.
Μαιρη Ανδρεοπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου