Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Ο Βουλευτής Θανάσης Μιχελής για την «διεθνή ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών»

Ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας - διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών- καθιερώθηκε η  8η Μαρτίου κάθε έτους, για να υπενθυμίζει και τιμήσει τους αγώνες των γυναικών για ίσα δικαιώματα.....

Πρωτοπόρος σ΄ αυτούς τους αγώνες υπήρξε η Γερμανίδα σοσιαλίστρια Κλάρα Τσέτκιν, που με πρότασή της το 1910 καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως ημέρα δικαιωμάτων των γυναικών και από το 1911 γιορτάζονταν από τα σοσιαλιστικά κόμματα και αργότερα στις χώρες του πρώην σοσιαλιστικού μπλόκ. Πολύ αργότερα, το 1977, ο ΟΗΕ, κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.
Η καταπίεση της γυναίκας υπήρξε και συνεχίζει να είναι αποτέλεσμα καταπιεστικών κοινωνιών που καλλιέργησαν και εμπέδωσαν ανάλογες αντιλήψεις στους πολίτες τους, μη εξαιρουμένων και των ίδιων των γυναικών.
            Οι όποιες προσπάθειες ισοτιμίας και ίσων κοινωνικών δικαιωμάτων των γυναικών αποτελούν έναν διαρκή αγώνα εντασσόμενο στο γενικότερο αίτημα για μια πιο δίκαιη και χωρίς εκμετάλλευση κοινωνία.

Σήμερα οι γυναίκες δεν γιορτάζουν, αγωνίζονται. Αγωνίζονται με όλους για μια δικαιότερη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.