Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Φωκίδας του ΚΚΕ για το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το 2ο Οικονομικό Forum στους Δελφούς
Ολοκληρώθηκαν αυτές τις μέρες οι εργασίες του οικονομικού FORUM στους Δελφούς. Στις διαδικασίες αυτές συμμετείχε τόσο η ελίτ των βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών και μεγαλεμπόρων αλλά και το πολιτικό τους προσωπικό (πρώην και νυν). Όλοι αυτοί που υπηρέτησαν και υπηρετούν ένα σύστημα που μόνο δεινά σκορπάει στα φτωχά στρώματα και τεράστιο πλούτο στο κεφάλαιο.....

Κατέθεσαν όλοι αυτοί τις προτάσεις τους, τις ιδέες τους, την πολιτική τους που ένα πρόσημο είχαν. Ανάπτυξη από το κεφάλαιο με ζεστό χρήμα, ως επιδοτήσεις, που για να υπάρξει πρέπει να κλαπεί από τον λαό και έφοδο στα εναπομείναντα εισοδήματα και δικαιώματα του λαού. Έτσι, μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:  οι νέες στρατηγικές για την Οικονομική Ανάπτυξη και τη δημιουργία πλούτου, η επιτάχυνση των Μεταρρυθμίσεων, οι επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας κ.α. Όλα τα παραπάνω πρέπει να δημιουργούν ανησυχία και αγωνιστική ετοιμότητα στον λαό και όχι εφησυχασμό και επανάπαυση. Ο λαός θα πρέπει να ακούει για ανάπτυξη και να ετοιμάζεται για τα χειρότερα που έρχονται.
Το είδος της «ανάπτυξης» που ευαγγελίζονται και δείγματα των σχεδιασμών τους ήδη τα βιώνει ο λαός της περιοχής μας σήμερα. Για αυτούς οικονομική ανάπτυξη και πλούτο για τους επιχειρηματίες επιφέρουν οι άθλιες εργασιακές σχέσεις και η μείωση των συνθηκών ασφαλείας στα μεταλλεία, ο αυταρχισμός στους χώρους δουλειάς συνολικά. Ανάπτυξη μέσω επενδύσεων με μείωση των κρατικών δαπανών συνιστά η υποβάθμιση ή ο σχεδιασμός για ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της υγείας (Κ.Υ., Νοσοκομείο).  Ανταγωνιστικότητα στον  τουρισμό αποτελούν τα εξαθλιωμένα μεροκάματα, οι εποχικοί ή σταντ μπάι εργαζόμενοι. Αυτό το εφιαλτικό μοντέλο για το λαό της περιοχής μας το χειροκρότησαν και οι δύο δήμαρχοι της περιοχής αλλά και οι εκπρόσωποι της περιφέρειας, περιφερειάρχης- αντιπεριφερειάρχης.
Τα παραπάνω βέβαια είναι σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τα όσα ήδη υλοποιεί αλλά και ετοιμάζει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα. Ενδεικτική ήταν η πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό συμβούλιο για ''δίκαιη ανάπτυξη'', ''άνοιξη της ελληνικής οικονομίας'' που ωστόσο δε μπορούν να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα που επιδεινώνει τη ζωή του λαού. Στην πραγματικότητα η ''άνοιξη'' θα είναι μόνο για τους λίγους, για το κεφάλαιο, ενώ για τη λαϊκή πλειοψηφία θα εξακολουθήσει να υπάρχει ''βαρυχειμωνιά''. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που πανηγυρίζει για την ανάπτυξη, την ίδια στιγμή προωθεί νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, νέα επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, νέες περικοπές στις συντάξεις.
          Στη διαβούλευση που σχεδιάζει για το ''νέο παραγωγικό μοντέλο'' η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπορεί να βρει συνομιλητές στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τ’ άλλα κόμματα, καθώς και στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αφού ουσιαστικά μοιράζονται τους ίδιους στόχους και την ίδια στρατηγική, όλα αυτά δηλαδή που κατέθεταν οι εκπρόσωποί τους όλες τις ημέρες στο Οικονομικό forum. Δεν πρέπει, όμως, να βρει συνομιλητές κι αποδέκτες στην εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους ανέργους, που έχουν πείρα πλέον για να βγάλουν συμπεράσματα ότι η ανάπτυξη την οποία υπόσχονται δεν αποτελεί παρά κόλαση για τα λαϊκά συμφέροντα. Ότι η δικιά τους ανάπτυξη βασίζεται στα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα, στους τσαλαπατημένους μισθούς και συντάξεις.  
 Η μοναδική πραγματική φιλολαϊκή προοπτική βρίσκεται στον αντίποδα του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, στη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορούν να απελευθερωθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες, στη βάση των επιστημονικών και τεχνολογικών κατακτήσεων.

Τα ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην αποδεχτεί αυτή την κατάσταση. Οι λογικές της αναμονής για κάτι καλύτερο μπροστά στην ανάγκη για βελτίωση της καθημερινότητας του θα του γυρίσουν σύντομα μπούμερανγκ. Πρέπει τώρα να οργανώσει την αντίδραση του με κάθε τρόπο ισχυροποιώντας το ΚΚΕ.

Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου