Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Το μαύρο έχει αποχρώσεις στην περίπτωση του MEGA;...


“Το μαύρο είναι μαύρο”, δεν έλεγαν απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση και στο Νίκο Παππά για το διαγωνισμό των...

τηλεοπτικών αδειών. “Η σκέψη μας είναι με τους εργαζόμενους των καναλιών που δεν έχουν άδεια” δεν έλεγαν με τηλεοπτική θλίψη οι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων”. Ο υπουργός καναλάρχης” δεν ήταν στο στόχαστρο.

Πως τα έφερε έτσι η ζωή όμως που τελικά αποδείχθηκε πως το διακόπτη δεν τον έχει ο υπουργός, αλλά η  Digea. Την πρώτη φορά έπεσε το σήμα της ΕΡΤ. Τώρα, σήμερα, κρίνεται η επιβίωση του MEGA, και η ελεύθερη αγορά που ελέγχει και τις συχνότητες αποφασίζει.
Το MEGA έχει ένα χρέος στη Digea 980 χιλιάδων ευρώ. Το οποίο απαιτεί να πληρωθεί σήμερα η εταιρεία. Άρα το λογικό, εφόσον, δεν φαίνεται να ισχύει η προηγούμενη συμφωνία των δόσεων είανι να βρεθεί μια άλλη και οι δύο κύριοι μέτοχοι, Φώτης Μπόμπολας και Βαρδής Βαρδινογιάννης να βρουν τρόπο πληρωμής.

Άλλωστε το είχαν κάνει και στο παρελθόν, όταν δεν πληρώναν όλοι οι άλλοι μέτοχοι και το MEGA είχε αναλάβει την ευθύνη αυτή ως μέτοχος, απέναντι σε όλους αυτούς που ήταν “απέναντι” στο μαύρο. Ας θυμηθούμε ξανά τους αριθμούς:

Το ποσό που έχει πληρώσει το Mega στην Digea από το 2001 για τη μεταφορά του σήματος υπερβαίνει τα 7 εκατ. ευρώ. Ακόμη και με δεσμευμένους τους λογαριασμούς  η Digea έχει πάρει πάνω από 400.000 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι του Mega είναι απλήρωτοι. Το Mega έχει καταβάλει στο μετοχικό κεφάλαιο των 10 εκατ. ευρώ της Digea ποσό 1,7 εκατ. ευρώ και έχει εγγυηθεί για τον δανεισμό της εταιρείας με 2,4 εκατ. ευρώ. Χρωστάει στο σύνοπο 980 χιλιάδες ευρώ, με δεσμευμένους λογαριασμούς και ενώ το δάνειο της εξυπηρετείται.

Αν στην περίπτωση του ΔΟΛ και της μοιράς των εργαζομένων τα πράγματα κρίνονται από ένα δικαστή, σε αυτή του MEGA η κατάσταση θα κριθεί από τους ανταγωνιστές του.  Από την αγορά, δηλαδή…

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου