Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ... ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ....ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ.

"Φασολάδα  τρομερή , κάθε  βήμα  και πορδή  κι άμα βάλεις και καρότο κάνει πιο μεγάλο κρότο."

Παρά  τα αρχικά "τσαλιμάκια"  του  καιρού σήμερα Καθαρά  Δευτέρα, ο  καιρός  ξάνοιξε και.....

ετοιμάστηκε  η  παραδοσιακή  φασολάδα που και φέτος περιποιήθηκε  με  τον  καλύτερο τρόπο ο "ειδικός"  Γιάννης Βέλλιος ,  στρώθηκαν  οι  πάγκοι στην  πλατεία  και  με  συνοδεία  αποκριάτικης  και  δημοτικής   μουσικής  μοιράστηκαν  στους  επισκέπτες μαζί  με  τη  φασολάδα  και  τα  παραδοσιακά , λαγάνες  , ταραμάς , χαλβάς, ελιές . 
Στήθηκε  και  ένας  χορός και  αφού  ευχήθηκαν  όλοι  Χρόνια  Πολλά  και  Καλή  Σαρακοστή ανανέωσαν  το  αποκριάτικο ραντεβού  για του  χρόνου.
Ήταν  εκεί ο Αντιδήμαρχος  Νίκος Μολιώτης , ο Πρόεδρος  Αργύρης  Μουλαράς και  βέβαια πίσω  από  τους  πάγκους και  το ... κέφι  οι  γυναίκες  του  Συλλόγου  Γυναικών  "Η ΕΣΤΙΑ".
































15 σχόλια:

  1. Καθαρη δευτερα λοιπον στη Σουβαλα!ωραιες οι αναρτησεις αλλα ο κοσμος που ειναι;τι σκοπο εχουν οι φωτογραφειες; να δειξουν οτι 5-6 ανθρωποι δουλευουν και καμια ανταποκριση!καλη σαρακοστη και του χρονου περισσοτεροι! Αλλιως να παμε σε αλλα χωρια να γιορτασουμε γιατι εμεις δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητέ μου Ανώνυμε,
      μην είσθε τοοοοόσο μηδενιστής!!

      Το ότι ασχολείσθε, σημαίνει ότι υπήρξε ανταπόκριση, έστω και αρνητική, η δική σας !!

      Με βάζετε να σκεφθώ ότι δεν επιθυμείτε να επαναληφθεί η γιορτή, μάλλον καμία γιορτή εις το εξής, και πυροβολείτε τα ...πόδια σας !! το χώρο μας, το χωριό μας, τους συγχωριανούς μας !!

      Δύο καλά λόγια για να ευχαριστήσετε όλους όσοι αφιέρωσαν το χρόνο τους (μόνο?) θα συμβάδιζαν με το πνεύμα των ημερών. Τουλάχιστον !!

      Όχι, να μην πάτε σε άλλο χωριό να γιορτάσετε, να μείνετε εδώ στη Σουβάλα και την άλλη φορά να ασχοληθείτε και ΕΣΕΙΣ με την οργάνωση της επόμενης εκδήλωσης. Με τόσα συμπεράσματα και τόσο καλοπροαίρετη διάθεση για κριτική, είμαι σίγουρος ότι θα έχετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ να προτείνετε !!

      Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.

      ο Προβοκάτορας

      υγ1 παρακαλείται η κα Μ.Μ. να γράψει κάτι για το Συγχωριανό (??) μας !!
      υγ2 παρακαλείται ο κος ΧΙΚ να σκιτσάρει τον ανωτέρω, έτσι όπως τον ...φαντάζεται!!
      υγ3 παρακαλείται ο κος Παντελής να αναρτήσει το ανωτέρω σκίτσο του ΧΙΚ με τίτλο ΄΄αντιπαράδειγμα Συγχωριανού΄΄ ΚΑΙ λεζάντα τους στίχους της Μ.Μ.!! Παντέλο, σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
      υγ4 Κύριε Βέλλιο, σας ευχαριστούμε πολύ (και) για τη φασολάδα. Ήταν υπέροχη, όπως κάθε χρόνο !!

      Διαγραφή
    2. Γέμισε αυτό το χωριό συγγραφείς και ποιηταδες!!

      Διαγραφή
    3. επόμενο ήταν αφού "παμε σε αλλα χωρια να γιορτασουμε γιατι εμεις δεν..." !!

      φιλικά
      ο Προβοκάτορας

      Διαγραφή
  2. Μην κοιτας αγαπητε 9.38 , που δικαιολογω απόλυτα την πικρια σου , τι κανουν οι αλλοι , αλλα τι κανεις η τι εκανες μεχρι σημερα εσυ για το χωριο σου. Κανε τον απολογισμο και την αυτοκριτικη σου. Προσεξε... δεν ειναι προσωπικο ,παντου απευθυνεται το ερωτημα.
    Απογοητευση για τη συμμετοχη των συγχωριανων μας και μαλιστα μεγάλη πιανει ολους μας αλλα δεν πρεπει να τα παραταμε. Εμεις αλλες χρονιες ημασταν εκει οικογενειακως και βοηθουσαμε, φετος δεν τα καταφεραμε, αλλα η ψυχη μας εκει ηταν .
    Καλη Σαρακοστη.
    Αγαπαμε πολυ Σουβαλα ..μα παρα πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο χρόνια πολλά και του Χρόνου !!!! Γιώργο όπως πάντα κέρδισες της εντυπώσεις...Με το Μαντήλι ήσουν άπαιχτος ..Η Κριτική εκ του καναπέως δεν είναι κριτική αλλά κακοπροαίρετα σχόλια ... Κάποιοι άνθρωποι ασχολούνται όχι επειδή δεν έχουν τι άλλο να κάνουν αλλά προσπαθούν για το καλό του χωριού διαθέτοντας από τον ελεύθερο χρόνο τους.. Ας αναλάβουν οι σύλλογοι από νωρίς του χρόνου την οργάνωση και την αναβίωση ότου βλάχικου Γάμου κι επειδή η βγενιά δεν μπορεί ας κάνουμε νύφη τον Αλέκο.... Θα γίνει χαμός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΙΘΟΡΕΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΣΟΥΒΑΛΑ 10 ΝΟΜΑΤΑΙΟΙ . ΌΛΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΙ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΡΛΑ ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ.... ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΟΙ ΔΑΔΙΩΤΕΣ.. ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΜΕ ΌΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΝΗΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΦΑΣΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΚΙ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηρεμήστε , ηρεμήστε . Καλά ήτανε φέτος , μα με μικρή ανταπόκριση και συμμετοχή των συχωριανών . Για να λυθεί ,όμως , το πρόβλημα χρειάζεται φαντασία . Φαντασία στην μορφή και την οργάνωση των εκδηλώσεων . Εμπλουτισμός τους με νέες ιδέες , ευχάριστες , σκανταλιάρικες και προκλητικές . Κάτι φρέσκο που θα συνεγείρει όλο το χωριό . Όπως ξέρετε ιδέες πάντα υπάρχουν ! "Εύηκοα ώτα" υπάρχουν ??????????
    ΧΙΚ
    ΥΓ Δεν συμφωνώ με την προσωποποίηση του παραπονούμενου στις 9:38΄ Μπορεί να είναι τελικά ευειδής και να τον αδικήσει το σκίτσο !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ,ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ,ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙ; ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΖΕΡΟΙ,ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΣΟΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετικός ο 3.18 βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Ούτε κακολογεί, ούτε μιζεριάζει μ' αυτούς που έχουν το χρόνο και την άνεση να κάνουν πράγματα για το χωριό μας, από την άλλη όμως, λέει ότι δεν πρέπει σώνει και καλά να συμμετέχουν όλοι στις όποιες ''εκδηλώσεις'', καθότι τους συγχωριανούς μας και όχι μόνον, ειδικά αυτή την εποχή, απασχολούν πολλά και σοβαρά προβλήματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ελα ντε ρε 6:00! σου φαινονται καπως καποια πραγματα που λεει ο 3:18 (που αν μη τι αλλο φαινεται ο πιο λογικος) ε; ειναι δυνατον τετοια εποχη να εχουν καποιοι ανθρωποι σοβαρα προβληματα;;;; μα ειναι δυνατον;;;; ολα ειναι ροδινα σε αυτη την χωρα!!! ολος ο κοσμος δεν εχει σκοτουρες και πρεπει να ειναι αποικο σε οτι εκδηλωση γινεται!!! αληθεια εχεις αναρωτηθει ποσοι ανθρωποι δουλευουν τις μερες της αποκριας και της καθαρα δευτερας,ποσοι εχουν θεματα υγειας η ποσοι δεν εχουν δεκαρα τσακιστη στη τσεπη; ΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΣ 7.17 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ,ΑΛΛΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ,ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΙΓΟ ΑΠ΄ΟΛΑ ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΟΝΙΜΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

      Διαγραφή
    2. εσυ γιατί ασχολείσαι με το τι κάνει ο καθένας και από που ανεβάζει φωτογραφιες;ασχολείσου με το σπίτι σου λεω εγω και μην βάζεις φτιλιες συνέχεια.αντε να δούμε

      Διαγραφή
  9. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ 9:09.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα του άρεσε ο καλλιτέχνης από τα μπουζουκια!

      Διαγραφή