Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Για τον προϋπολογισμό 2017 του Δήμου Μώλου Αγ Κων-νου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΩΛΟΥ – ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Άλλος ένας αντιλαϊκός προϋπολογισμός, αυτός του 2017, ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στο Δήμο μας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.....
Ένας προϋπολογισμός που πατάει σε πλασματικά στοιχεία με μοναδικό στόχο να είναι «ισοσκελισμένος». Ένας προϋπολογισμός που είναι «κανονιστικός και ρυθμιστικός και καθόλου ανθρωποκεντρικός» σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής.
Λογικά ο προϋπολογισμός θα έπρεπε να καταρτίζεται σύμφωνα πραγματικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας η οποία βιώνει την «κόλαση» τον όγδοο συνεχόμενο χρόνο της καπιταλιστικής κρίσης.  
Αντίθετα η δημοτική αρχή επέλεξε δύο φορές μέσα στο 2016 να αυξήσει τα δημοτικά τέλη σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τη θηλιά γύρω από το λαιμό των λαϊκών νοικοκυριών.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση,
με τους αυτοαπασχολούμενους να κλείνουν τα μαγαζιά το ένα πίσω από το άλλο μη μπορώντας να σηκώσουν τα δυσβάσταχτα βάρη που τους φορτώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συνεχίζοντας  την τακτική των προκατόχων της,
με τους αγρότες να μη μπορούν να επιβιώσουν,
με τη σύνταξη των συνταξιούχων να συντρίβεται,
και με την ανεργία των νεότερων ηλικιών να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις
η δημοτική αρχή πανηγύρισε, επειδή επιστράφηκαν στο δήμο ένα μέρος από τα παράνομα κρατηθέντα χρήματα από την κεντρική διοίκηση.
Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δήμων κατά 62% μέχρι σήμερα και η κατακόρυφη αύξηση των λεγόμενων Ιδίων Εσόδων είναι η τρανή απόδειξη ότι η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση είναι κεντρική πολιτική επιλογή της Ευρωένωσης, των κυβερνήσεών της, των κομμάτων και των λεγόμενων «αυτοδιοικητικών της». Έχει ως άμεσο στόχο «το φόρτωμα» των κοινωνικών δαπανών στο λαό, ώστε να περισσέψουν κρατικά κονδύλια που θα προικοδοτήσουν πάλι την περιβόητη ανάπτυξη. Συγκεκριμένα στο δήμο μας το 70% περίπου των ετήσιων εσόδων στηρίζεται σε άμεση και έμμεση φορολογία των δημοτών.  
Με ποιον άλλο χαρακτηρισμό άραγε θα μπορούσε κανείς να περιγράψει  τα 1.000€  που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2017 για όλους τους αθλητικούς συλλόγους του δήμου μας, εκτός από τη λέξη «ΝΤΡΟΠΗ»;
Τεράστια ποσά, που ξεπερνούν το 1.000.000€, δεν απορροφήθηκαν από τη διοίκηση το 2016 για έργα τα οποία προβλέπονταν με αποτέλεσμα για παράδειγμα σχολεία να λειτουργούν ακόμα σε λυόμενες κατασκευές. Ταυτόχρονα η διοίκηση του δήμου, προς ανεύρεση πόρων, ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία. Η αρχή έγινε με το λιμάνι των Κ. Βούρλων - με ευτελές μάλιστα ποσό- και έπεται συνέχεια με το λιμάνι του Αγ. Κων/νου, τα ιαματικά λουτρά κτλ. Άλλωστε η επίσκεψη του κ. Σταϊκούρα την προηγούνη βδομάδα στο δήμο μας μόνο τυχαία δεν μπορει να χαρακτηρισθεί. «Φιλέτα» θα παραδοθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους το επόμενο διάστημα, ενώ τα πολύ μεγάλα ξενοδοχεία θα πληρώνουν τέλη  όσο και τα μικρομάγαζα.
Μέσα σε όλα αυτά κάποιοι βιάζονται ν’ ανοίξουν την προεκλογική περίοδο των ερχόμενων δημοτικών εκλογών τάζοντας ακόμα και “μείωση ανταποδοτικών τελών για το 2019, αν πιαστούν οι στόχοι”. Τους συστήνουμε όμως να μη βιάζονται, γιατί δεν θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα με την εργατική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Καλούμε όλους τους φορείς, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους μεσα από τα σωματεία τους να αγωνιστούν μαζί μας. Να μην επιτρέψουν την υλοποίηση αυτής της βαθιά ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής της δημοτικής αρχής που αποτελεί συνέχεια και προέκταση της κυβερνητικής πολιτικής και να απαιτήσουν
·        Άμεση μείωση όλων των δημοτικών τελών
·        Την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων από τα έσοδα των δήμων. Είναι χρήματα του εργαζόμενου λαού και  επιβάλλεται να επιστρέψουν σε αυτούς.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση ακούραστα θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της πάλης για την ανατροπή της βαρβαρότητας που προκαλεί αυτό το σάπιο και ξεπερασμένο σύστημα και όσοι το διακονούν. Από άλλους να αναζητήσει ο κ Δήμαρχος συναινέσεις και ομοφωνίες. 



Δημόπουλος Στάθης
Δημοτικός Σύμβουλος

της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου