Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017


Παναγιώτης Δημάκης
Ο ψυχρός Φεβρουάριος μάς συγκεντρώνει γύρω από την εστία και με τα χέρια, απλωμένα στις παρηγορητικές, φλόγες τού τζακιού, όπως τον φαντάστηκε και τον σχεδίασε, ......
σε μετάλλιο, ο τεχνουργός υελοστασίων και υελογραφιών το 1235 Pierre Arras, σε σχέδια τού αρχιτέκτονα Vill. De Honnecourt, στήν Λωζάννη.
Θαυμαστά, δυνατά χρώματα, πορφυρό θερμό, combalt blue ψυχρό, σχηματοποιούν τον Μήνα Φεβρουάριο, για μάς τον σκληρό και άτακτο " Κουτσο-Φλέβαρο ", μία εικονογραφία, μεσαιωνικού μυστικιστικού ύφους.
 Η Λωζάννη ευρίσκεται, στό κέντρο τής Ελβετίας και στην καρδιά της, ο καθεδρικός ναός τής Notre-Dame, ένα από τα σημαντικότερα γοτθικά αρχιτεκτονικά ευρωπαϊκά μνημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.