ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ : Ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής είχε προβλέψει την ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που ήρθε στη χώρα από το 2010!

Μια εξόχως προφητική συνέντευξη του αειμνήστου ευπατρίδη ακαδημαϊκού , καθηγητού , νομικού , πολιτικού & κοσμοπολίτη (υπό την έννοια της γενέτειρας του , πόλης των πόλεων , Κωνσταντινούπολη , Νεοκλή Σαρρή . Μία συνέντευξη στην οποία περιέγραφε όλα όσα έμελε να ακολουθήσουν στην δύσμοιρη πατρίδα μας από το 2010 & εντεύθεν αλλά δυστυχώς και για τα μελλούμενα …

έτσι για να μην εκφράζουν απορία &εγείρουν ερωτήματα με πολλά “γιατί” & “πως” φτάσαμε ως εδώ αλλά και του ΠΟΥ ΠΑΜΕ κάποιοι συνέλληνες μας .
                                                            
                                                             Για την αντιγραφή & μεταφορά στο blog

                                                                         Αλέξανδρος Ι. Β.  
   Τα λόγια του προκαλούν ανατριχίλα
Ο αείμνηστος καθηγητής του Παντείου Νεοκλής Σαρρής, σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, λίγο πριν φύγει από την ζωή, υπήρξε απόλυτα προφητικός…προς τον Μάκη Βραχιολίδη. Τον Μάρτιο του 2010, πριν ακόμη ο μοιραίος Παπανδρέου μας βάλει στο ΔΝΤ, ο Νεοκλής Σαρρής είχε προβλέψει αυτά που υποφέρει σήμερα ο λαός. Διαβάστε τι έλεγε για την πολιτική της ΕΕ σε βάρος της Ελλάδος, για το πώς η χώρα μας χρησιμοποιείται ως μοχλός για τις γεωστρατηγικές πολιτικές των μεγάλων δυνάμεων, με τα λαμόγια-πολιτικούς μας να παίζουν το παιχνίδι της! Μπορείτε να διαπιστώσετε γιατί σήμερα ο Σαμαράς είναι τόσο δουλοπρεπής προς την Μέρκελ.
Διαβάστε πώς εξηγούσε γιατί δεν θα υπάρξει αντίδραση από τον λαό και γιατί η εθνική και κοινωνική συνοχή έχουν δεχτεί καίρια πλήγματα!
Διαβάστε και τι έλεγε για τη Γερμανία και τους Γερμανούς.

Συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
Κύριε καθηγητά, βρισκόμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, κατά την οποία ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου μίλησε ευθέως για μειωμένη εθνική κυριαρχία, προβληματίζοντας με τις δηλώσεις του τον ελληνικό λαό. Θεωρείτε πράγματι ότι έχουμε μειωμένη εθνική κυριαρχία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ή η δήλωση αυτή έγινε για να μας προετοιμάσει για επικείμενες υποχωρήσεις στην εθνικά μας δίκαια;
ΣΑΡΡΗΣ: Μαζί με την οικονομική κατάρρευση, επέρχεται και η κατάρρευση του πολιτικού μας συστήματος, κάτι που δεν έχουν κατανοήσει ούτε οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, αλλά ούτε και οι ενδιαφερόμενοι, όσοι δηλ. στελεχώνουν το πολιτικό σύστημα στη χώρα.
Λόγω της ασύγγνωστης αυτής αβελτηρίας, της εγκληματικής αβελτηρίας που επέδειξαν τα δύο μεγάλα κόμματα, η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως ένας μοχλός για αλλότριους σκοπούς, που δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα αλλά ευρύτερες γεωοικονομικές και γεωστρατηγικές πολιτικές. Για παράδειγμα: καταδεικνύεται η Ε.Ε. σε μια πανάκια η οποία θα έλυνε ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα: οικονομικά, εξωτερικής πολιτικής κ.λ.π. Σε αυτήν εστήριξαν οι Έλληνες πολιτικοί όλες τις ελπίδες τους, προκειμένου να αράξει η χώρα στο ασφαλές λιμάνι της Ενώσεως. Καταδεικνύεται όμως ότι η Ε.Ε. δεν είναι εις θέσιν ούτε τα σύνορά μας να προασπίσει ούτε να προσδώσει κύρος σε μια εξωτερική πολιτική που στόχο έχει την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά ούτε την οικονομία της ίδιας της χώρας μπορεί να σώσει. Συνεπώς η Ε.Ε. αποδεικνύεται σαν μια φενάκη, η οποία καλύπτει την ανυπαρξία της ως μίας Ευρωπαϊκής οντότητας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ότι εμπαίζει την Ελλάδα: Μας πίεσε να πάρουμε μέτρα προκειμένου να μας στηρίξει και τώρα που τα πήραμε, η κ. Μέρκελ και ο κ. Μπαρόζο μας λένε ότι βοήθεια δεν μας δίνουν, ότι το πρόβλημα είναι δικό μας και όχι δικό τους και μας συστήνουν να πάμε στο Δ.Ν.Τ. Τελικά τι Ένωση είναι αυτή που αρνείται να στηρίξει ένα μέλος της;
ΣΑΡΡΗΣ: Η Ελλάδα υποβιβάζεται σε μια τριτοκοσμική χώρα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Αν το Νομισματικό Ταμείο δεν επιβάλλει όρους περισσότερο επαχθείς από αυτούς που ήδη έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση, ακόμα και σε αυτή την απίθανη περίπτωση, θα έχουμε κατ’ ουσίαν μια αποχώρηση της Ε.Ε. σε κρίσιμο θέμα που ήταν της αρμοδιότητάς της και αυτόματα θα επέλθει η υπερέχουσα εξουσία των ΗΠΑ. Ως γνωστόν, το Δ.Ν.Τ. κινείται στον αστερισμό της Υπερατλαντικής συμμαχίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύεται σαν ένα τσαντίρι στημένο στην άμμο, που στην πρώτη θύελλα σύρεται από την μία πλευρά στην άλλη. Και αυτό το τσαντίρι στεγάζει εθνικά συμφέροντα, μολονότι η Ελλάδα απεμπολεί την έννοια «εθνικός» από παντού. Ο όρος «εθνικός» τελεί υπό διωγμόν και έξωση.
Τελικά κύριε καθηγητά την χώρα αυτή την κυβερνά η ελληνική κυβέρνηση ή ο Όλι Ρεν και άλλοι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
ΣΑΡΡΗΣ: Η Ελλάδα ήταν ήδη μία χώρα με μειωμένη κυριαρχία. Τώρα παράγινε το κακό. Αν μάλιστα μπούμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως σας είπα, τότε θα μπούμε κάτω από μία στυγνή, άτεγκτη κηδεμονία. Πείτε μου, τι διαφέρει ένα προτεκτοράτο από μια τέτοια χώρα; Η Ελλάδα γεννήθηκε ως προτεκτοράτο των μεγάλων Δυνάμεων και συνεχίζει να είναι προτεκτοράτο. Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται αυτός ο σκληρός ορισμός τον οποίο είχα δώσει πριν από πολλά χρόνια για την Ελλάδα.
Δεν διακρίνω καμία αισιοδοξία στα λόγια σας κύριε Σαρρή.
ΣΑΡΡΗΣ: Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Για να είμαι αισιόδοξος πρέπει να αισιοδοξώ για την επόμενη γενιά. Ως Πανεπιστημιακός δάσκαλος, σας το λέω ότι οι σημερινοί νέοι δεν μπορούν να συλλάβουν την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία και το κράτος. Έχουν κατορθώσει. εργαζόμενοι από διαφορετικές πολιτικές να εξουδετερώσουν όλα τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και δη των νέων ανθρώπων.
Δεν υπάρχει ούτε εθνικό μέτωπο; Η φιλοπατρία του Έλληνα που πήγε;
ΣΑΡΡΗΣ: Η κοινωνική και η εθνική συνοχή στην πατρίδα, έχουν δεχθεί πλήγματα καίρια. Έχουν διαλυθεί. Αυτή η ιδεολογική κατάσταση που καλύπτει τον χώρο εξουσίας και τον χώρο της αντιεξουσίας, διαπιστώνω ότι είναι ίδια. Και τι εννοώ: Κάποτε οι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι εμφανίζονται κυρίως με την μορφή τρομοκρατίας, χρησιμοποιούσαν μία ρητορεία η οποία είχε μέσα της τόσο κοινωνικά στοιχεία, όσο και εθνικά. Τα λέγανε «πατριωτικά». Παράδειγμα η «17 Νοέμβρη». Σήμερα, η νέα γενιά τρομοκρατίας έχει μία ρητορεία η οποία ταυτίζεται με την ρητορεία της εξουσίας. Όπως για παράδειγμα υπέρ των μεταναστών. Δηλαδή οι αντιλήψεις της εξουσίας περάσανε και στην αντιεξουσία. Έχουμε με άλλα λόγια και την εξουσία και την αντιεξουσία σε μια μονοδιάστατη αντίληψη, η οποία ουσιαστικά διαλύει την Ελλάδα. Ποιες δυνάμεις μπορούν να αντιδράσουν σε αυτό; Δεν υπάρχουν δυνάμεις. Και όποιες υπάρχουν, είναι είτε περιθωριακές ή περιθωριοποιούμενες και λοιδορούμενες.
«Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Ο Νεοκλής Σαρρής είπε για την Γερμανία:
Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας υπήρξε δικό της έργο. Και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση της Αμερικής στα κράτη που συνιστούσαν την τέως Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Και την ενίσχυση της Αμερικάνικής επιρροής στα Βαλκάνια. Τα Βαλκάνια διαλύθηκαν από τους Γερμανούς και μετά τα παρέδωσαν στους Αμερικανούς. Αυτά όμως τα θέματα δεν τα θέτει η Ελλάδα σε κανέναν και απλώς εκλιπαρούμε για έναν καλό λόγο από την Γερμανία. Η Γερμανία είναι υπόλογος έναντι της Ελλάδας. Δεν έφεραν την Γερμανία ενώπιον των ευθυνών της για τις τεράστιες ζημίες που έκαναν τα ναζιστικά στρατεύματα στην χώρα μας και για την επιστροφή του κατοχικού δανείου το οποίο ουσιαστικά δεν εξοφλήθη. Ενώ είναι υπόλογος η Γερμανία, βγαίνει και από πάνω! Όταν δε τους στριμώξεις, η απάντησή τους είναι παιδαριώδης και προπετής: «Παρητήθη ο Καραμανλής των αποζημιώσεων», λένε. Ως γνωστόν προφορική παραίτηση δεν ισχύει. Πώς είναι δυνατόν να παραιτηθείς; Ή λένε το άλλο: «Εμείς σας έχουμε αποζημιώσει τόσα χρόνια που ερχόμαστε στην χώρα σας και αφήνουμε το συνάλλαγμά μας στην Ελλάδα». Αυτά που λένε οι Γερμανοί είναι ηλίθια και κανείς δεν στρέφεται να τους πει «είστε ηλίθιοι». Αντί τούτου, δεχόμαστε ενορχηστρωμένο υβρεολόγιο από την Γερμανία. Ο Τολστόϊ είχε πει: «Ξύσε τον Ρώσο θα βρεις τον Μουζίκο. Ξύσε τον Γερμανό θα βρεις τον Ναζί».                                                                                                                    

4 σχόλια:

 1. Μετά Χριστον προφήτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν υπάρχει Έλλην που να μην συμφωνεί Κε Βαλάσκα με τα αναφερόμενα από τον αείμνηστον Κο Νεοκλή Σαρρή.
  Όμως εσείς τι θα προτείνατε ως Έλλην να κάμομεν προκειμένου να βγούμε από το τούνελ? Ποία πολιτική δύναμις θα μας σπρώξει έξω από αυτήν την τραγικήν κατάστασην?
  Εκείνος μάλιστα αν ζούσε σήμερα πιστεύω θα πρότεινε και κάποια λύση.
  Απ' ότι δε έχω μελετήσει επρόκειτο περι ενός γνησίου βαθιά δημοκράτη και εχέφρωνος κεντρώου πολιτικού με ευρύτητα σκέψεως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΟΡΙΤΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ,ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί μωρέ 7:13 μ.μ. της χθές , αφού εσύ γνωρίζεις σε ποιόν απευθύνεσαι ο ίδιος παρουσιάζεσαι Ανωνύμως ;
  είναι ευγενικό και πρέπον από μέρους σου να μη δίνεις το δικαίωμα να γνωρίζει και ο συνομιλητής σου , του οποίου μάλιστα την άποψη υποτίθεται ότι εκτιμάς αφού του υποβάλεις τέτοια ερωτήματα , με ποιόν συνδιαλέγεται ; ? να υποθέσω ότι ήθελες , κρυπτόμενος στην ανωνυμία σου , να χρησιμοποιήσεις αυτό το σκωπτικό ύφος και να υποβάλεις και τα όχι τόσο αθώα ερωτήματά σου ;?; Αλήθεια , πόση αξία θα είχε για εσένα η άποψη - πρόταση ενός ασήμαντου ανθρώπου , όπως η ταπεινότης μου , για τον τρόπο εξόδου της χώρας μας από το “τούνελ” , πολλώ δε μάλλον, το ποια, κατ’ εμέ, πολιτική δύναμη θα μας βγάλει από αυτή(ν) την τραγική(ν) κατάσταση(ν) που έχομε(ν) περιέλθει ;;; Απλή περιέργεια λοιπόν , για το τί εγώ πιστεύω και απαντώ στα ερωτήματά σου ή άλλο τι επιθυμείς να εκμαιεύσεις ; και που αν όντως αυτό συμβαίνει τότε δικαιολογεί και την ανωνυμία σου . Απαντήσεις στα ερωτήματά σου έχω αγαπητέ φίλτατε, συμπατριώτη και, ως εκτιμώ , καλέ Έλληνα Πατριώτη , αλλά να μη γνωρίζω και εγώ ο καημένος ποιος μου κάνει την τιμή(ν) να εκτιμά τις απόψεις και τις προτάσεις μου επί τόσο σοβαρών θεμάτων ??? “ Τις εί ; ” λοιπόν , και δε(ν) θα χρειαστεί “ παρασύνθημα” για να λάβεις απάντηση στα ερωτήματά σου .

  Έρρωσο
  Καλή Αποκριά & Καλή Σαρακοστή .

  υ.γ.
  Ευχές για “ Καλό Πάσχα ” & “ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ” πιστεύω να έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε μέχρι τότε , εάν & εφόσον βέβαια μας το επιτρέψουν (γιατί ποιος ξέρει ; μπορεί σε κανένα εδάφιο και με ψιλά γράμματα των νέων , αλλά περήφανων πια, δανειακών συμβάσεων να υπάρχει κανένα απαγορευτικό για τέτοιες ευχές .

  Φιλικά & Πατριωτικά
  Α.Ι.Β.

  Και αφού οι ημέρες το επιτρέπουν αλλά και τα τεκταινόμενα το επιβάλουν…

  https://www.youtube.com/watch?v=cYUsc-bylcg
  https://www.youtube.com/watch?v=OXdN1zHaops&t=17s
  https://www.youtube.com/watch?v=Xz5LHMppyrg
  https://www.youtube.com/watch?v=egXTksn8ABs

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Για τους αναγνώστες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ