Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ο χιονιάς «παγώνει» τις κρατήσεις σε Πήλιο, Αράχωβα και Καρπενήσι

Oι ανακοινώσεις για περιορισμό των μετακινήσεων και ενδεχόμενων προβλημάτων που συνόδευαν τις προγνώσεις περί ακραίων καιρικών φαινομένων προκάλεσαν ακυρώσεις και «πάγωμα» των κρατήσεων σε τουριστικά καταλύματα ορισμένων δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας τόσο το προηγούμενο τριήμερο της Πρωτοχρονιάς όσο και το τρέχον των Θεοφανίων. Ειδικά στο Πήλιο (φωτ.) η μέση πληρότητα των τουριστικών καταλυμάτων έμεινε σε ποσοστό κάτω από το 50%, όταν άλλες χρονιές τέτοια περίοδο έφθανε στο 70%. Για «καιρική τρομοκρατία» κάνουν λόγο εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων των προορισμών......


Aκυρώσεις και «πάγωμα» στις τουριστικές τους κρατήσεις βίωσαν καταλύματα σε ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας το προηγούμενο τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, αλλά και το τρέχον των Θεοφανίων, εξαιτίας των ανακοινώσεων για περιορισμό των μετακινήσεων και ενδεχόμενων προβλημάτων που συνόδευαν τις προγνώσεις περί ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργο Ζαφείρη, σημαντικός αριθμός καταλυμάτων στο Πήλιο είχαν εξαιτίας αυτού του λόγου ακυρώσεις τόσο την Πρωτοχρονιά όσο και τα Θεοφάνια. Και συνεχίζει: «Συνήθως στο τρέχον τριήμερο η πληρότητα των καταλυμάτων έφθανε στο 70%, αλλά μετά την καιρική τρομοκρατία που υπέστη ο κόσμος, η πληρότητα βρίσκεται κάτω από το 50%». Ο κ. Ζαφείρης σημειώνει ότι «τα τελευταία χρόνια τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων όσο και οι δήμοι της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου είναι οργανωμένοι και δεν έχει συμβεί περιστατικό αποκλεισμού περιοχής ή περιοχών λόγω του χιονιού».

«Πάγωμα» των κρατήσεων τελευταίας στιγμής καταγράφηκε για το τρέχον τριήμερο και στην Αράχωβα, όπως επισημαίνει στη «Κ» ο δήμαρχος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, Γιάννης Γεωργακός. Επιπλέον, σημειώνει ότι τόσο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όσο και ο δήμος έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν έτοιμο μηχανισμό αντιμετώπισης των όποιων φαινόμενων, γι’ αυτό οι δρόμοι στην Αράχωβα παραμένουν ανοιχτοί. Μάλιστα, επιρρίπτει ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό, ο οποίος αντί να ενημερώνει ενισχύοντας την κίνηση στους χειμερινούς προορισμούς, διατηρεί το κλίμα περιορισμού των μετακινήσεων ακόμη και σε περιοχές που δεν αναμένεται να παρουσιαστούν προβλήματα. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων στα Καλάβρυτα, Ντίνος Δαφαλιάς, σημειώνει ότι ο προορισμός δεν είχε ποτέ προβλήματα με κλειστούς δρόμους από τα καιρικά φαινόμενα. «Τώρα από τις ανακοινώσεις για τον καιρό επηρεάστηκαν οι λίγες, ευτυχώς, κρατήσεις τελευταίας στιγμής, που είχαν μείνει στον προορισμό», όπως συμπληρώνει.

Δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή της ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στο Καρπενήσι, όταν της τηλεφώνησαν δύο μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία για να ακυρώσουν τις κρατήσεις το τριήμερο των Θεοφανίων. Ο λόγος; «Το επερχόμενο τέλος του κόσμου», λέει με πικρία η κ. Ξένη Μαντζούφα, που τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είχε 100% πληρότητα. Ο κόσμος έφαγε, ψώνισε και επισκέφθηκε μοναστήρια στην ευρύτερη περιοχή. «Τώρα με μιας, από τα 75 δωμάτια που είχαν κρατηθεί, αποδεσμεύτηκαν τα 50», διευκρινίζει, «παρά το ότι ποτέ δεν κλείνουν εδώ οι δρόμοι». Η ίδια επιρρίπτει ευθύνες στα δελτία ειδήσεων, όμως ομολογεί ότι και ο Ελληνας ταξιδιώτης δεν ξέρει τι ακριβώς αναζητεί στους χειμερινούς προορισμούς. «Εχει ήλιο, γκρινιάζει που δεν έχει χιόνι, και όταν χιονίζει, πανικοβάλλεται». Προβληματισμένοι είναι και οι ξενοδόχοι στην ορεινή Κορινθία. «Είχαμε λιγότερα τηλεφωνήματα από πέρυσι», αναφέρει στην «Κ» η κ. Ελενα Μαλακού που διατηρεί ξενώνες στην περιοχή. «Μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είχαμε αρκετά κενά, ωστόσο υπήρξαν και κρατήσεις τελευταίας στιγμής», επισημαίνει η ίδια, «πολλοί διανυκτέρευσαν μόνον ένα βράδυ, κάτι που παλιότερα δεν συνέβαινε». Τις διαδοχικές ακυρώσεις ενόψει Θεοφανίων αποδίδει στα δελτία ειδήσεων, «που έχουν παρουσιάσει υπερβολική την κακοκαιρία». Ομως, «εδώ είμαστε σε 750 υψόμετρο, επομένως δεν αντιμετωπίζουμε ποτέ προβλήματα».


kathimerini.gr

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΕΣΡ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΄΄ΧΕΡΙ΄΄ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ?Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ,ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΥΣΩΝΕΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΣΙΒΗΡΙΚΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΚΛΕΙΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ Η ΧΑΣΟΥΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ (ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΣΧΗΜΗ) ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ? ΤΑ ΠΑΛΑΙΩΤΕΡΑ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ? ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΚΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή