ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Αλληλεγγύη στον αγώνα του σωματείου εργαζομένων στα μεταλλεία βωξίτη της ΕΛΜΙΝ-ΒΩΞΙΤΕΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
Άμφισσα 26/1/2017
Το Εργατικό  Κέντρο Φωκίδας στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους και το σωματείο τους στη μεταλλευτική επιχείρηση ΕΛΜΙΝ – ΒΩΞΙΤΕΣ στον αγώνα τους ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η εταιρία στα δικαιώματά τους...... Στηρίζουμε τον αγώνα τους ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία με την  χορήγηση υποχρεωτικών αδειών και ρεπό στους εργάτες όποτε συμφέρει την εταιρία, ενάντια στην κατάργηση των κατ’ έθιμο αργιών, ενάντια στις μειώσεις των αποδοχών τους, αλλά και ενάντια στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που συνεχίζουν και επικρατούν σε ορισμένες στοές, παρα τις συνεχείς καταγγελίες τόσο του σωματείου όσο και του Εργατικού Κέντρου.
Η εταιρία για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του σωματείου και να επιβάλλει την απόλυτη σιωπή προχωρά άλλοτε σε άμεση και άλλοτε σε έμμεση παρέμβαση στη λειτουργία του σωματείου. Στεκόμαστε με ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα των παραβιάσεων της εργατικής – συνδικαλιστικής νομοθεσίας και προ πάντως στην παραβίαση του ν. 1264/1982. Η εταιρία τα τελευταία δύο χρόνια κάθε λίγο και λιγάκι καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις στα γραφεία της είτε με πρόσκληση του ίδιου του διευθύνοντα συμβούλου , είτε με πρόσκληση τριών συγκεκριμένων στελεχών, τις οποίες βαφτίζει «Γενικές Συνελεύσεις» βγάζοντας «αποφάσεις» ενάντια στο σωματείο που παλεύει για τα αυτονόητα. Στους συνδικαλιστές επιτίθεται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς με σκοπό να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργατών.
Καλούμε τους συνάδελφους μας στα μεταλλεία  να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά την πάλη  για τα δικαιώματα τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Για τους αναγνώστες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ