Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων στην Τ.Κ. Πολυδρόσου του πρώην Γυμνασίου και του πρώην Δημαρχείου

Με αφορμή τη σημερινή δημοσιοποίηση των θέσεων και απόψεων του κ. Ταγκαλή για το ανωτέρω θέμα, που έρχονται μετά από τα τελευταία δημοσιεύματα στις 1 και 3 Δεκεμβρίου στην Εφημερίδα «Η Ώρα της Φωκίδας», γνωστοποιούμε τα πραγματικά γεγονότα για την ενημέρωση των δημοτών:.....


Κατ΄αρχάς με ιδιαίτερη προσοχή βλέπουμε τις απόψεις του κ. Ταγκαλή. Πλην όμως αυτές εκφράζονται με καθυστέρηση περίπου 5 ετών. Πρέπει να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε αναθέσει στον κ. Ταγκαλή να ερευνήσει το θέμα και να παραδώσει την εισήγησή του, η οποία δεν έγινε ποτέ.. Σήμερα εκθέτει όψιμα τις απόψεις του, γιατί άραγε τώρα; Επειδή αρχίζουν μήπως οι εργασίες αξιοποίησης των κτιρίων;

Πρέπει επίσης να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχός της είχαν εκφραστεί θετικά στις προτάσεις μας. Δεν έκαναν το επόμενο βήμα γιατί δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν κάποιους φίλους.
Αποτέλεσμα της αδράνειας αυτής είναι ένα αξιόλογο κτίριο, για το οποίο είχαν ξοδευτεί 150.000 € για την ανακαίνισή του, να παραμένει κενό και να έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου, ενώ παράλληλα ο Δήμος καταβάλλει ενοίκια σε ξένα ακίνητα και στερεί τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας από αναγκαίες υποδομές.

Οι σημερινές θέσεις και απόψεις του κ. Ταγκαλή δεν απαντούν στα αιτήματα και τις ανάγκες των δημοτών, μάλλον έχουν τη χροιά «να τα έχουμε καλά με κάποιους». Ο κ. Ταγκαλής είχε συμμετάσχει σε πολλές συγκεντρώσεις κατοίκων και γνωρίζει ότι η πλειοψηφία τους έχει εκφραστεί για το συγκεκριμένο θέμα. Οι απόψεις του συμπίπτουν με τις απόψεις της Εφημερίδας, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μας καλούν να παραδώσουμε το κτίριο του Γυμνασίου για τη στέγαση ευπαθών ομάδων και να αφήσουμε στην άκρη τα μεγαλεία και τα ανάκτορα. Δεν πιστεύουμε να θέλουν να το μετατρέψουν σε κέντρο φιλοξενίας των αναξιοπαθούντων ή ακόμη και μεταναστών (hot spot).  Οι δε απόψεις του για το Προσωπικό, την απόσταση από το κέντρο, τα έξοδα συντήρησης κλπ έχουν απαντηθεί ενώπιον της Συνέλευσης των Κατοίκων, στην οποία παρόντος του πρώην Δημάρχου ελήφθη απόφαση κατόπιν ψηφοφορίας.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε προσπάθεια να συντηρήσει και να αξιοποιήσει τα κτίριά της με το ελάχιστο δυνατό κόστος, όπως θα κάνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Παράλληλα σε θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού έχει δώσει απτά δείγματα γραφής. Καθημερινά δημιουργεί νέες υποδομές και πασχίζει για τη βελτίωσή τους. 
Για τον τρόπο που πρέπει να αξιοποιηθούν τα δημοτικά κτίρια της Πολυδρόσου και τη χρήση τους, έχουν γίνει από 5ετίας αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και έχουν ληφθεί αποφάσεις, με συντριπτική πλειοψηφία, των Τοπικών Συμβουλίων, των Συνελεύσεων των Κατοίκων και των τοπικών Συλλόγων και Φορέων, οι οποίες έχουν αποσταλεί και στον κ.Ταγκαλή. Τέθηκαν υπόψη της Δημοτικής Αρχής, η οποία τις ενέκρινε και η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε α) τη μετατροπή του πρώην Γυμνασίου σε Δημοτικό Κατάστημα και β) του πρώην Δημαρχείου σε Πνευματικό Κέντρο που θα στεγάσει τη Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο.

Πληροφορούμε τον κ. Ταγκαλή ότι με ελάχιστα χρήματα επιδιώκουμε τη δημιουργία των κατωτέρω υποδομών:

1. Του ΚΕΠ, το οποίο, αν και έχει ιδρυθεί από ετών, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης των αναγκαίων χώρων και υποδομών. Πρόκειται για την πλέον απαραίτητη Υπηρεσία σήμερα.

2. Του « Πνευματικού Κέντρου» που θα στεγάσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο, τα οποία σήμερα υπολειτουργούν σε μισθωμένους ακατάλληλους χώρους. 

3. Του Γραφείου της «Βοήθειας στο Σπίτι» και του χώρου του «Κοινωνικού Παντοπωλείου».

4. Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για ομιλίες, κοινωνικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές  και σχολικές εκδηλώσεις. Χώρος που θα εξυπηρετεί και τις δραστηριότητες των Συλλόγων και Φορέων (τμήματα χορών, θεατρικές παραστάσεις κλπ).
5. Αξιοπρεπών χώρων εργασίας του Προσωπικού των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού και συναλλαγών των δημοτών.

Οι ανωτέρω υποδομές δεν είναι πολυτέλεια ούτε μεγαλεία. Είναι αναγκαίες για τους δημότες της περιοχής. Έπρεπε να υπάρχουν από πολλά χρόνια και τις δικαιούνται. Το κτίριο του Γυμνασίου με ελάχιστα χρήματα δεν θα μετατραπεί σε ανάκτορο αλλά σε Δημοτικό Κατάστημα. Δεν ονειρευόμαστε παλάτια, αγωνιούμε για την ικανοποίηση των αναγκών των συμπολιτών μας, οι οποίοι νιώθουν παραμελημένοι και αδικημένοι. Οι κάτοικοι έχουν λάβει τις αποφάσεις τους και δεν θα επιτρέψουν άλλες καθυστερήσεις και καμία παρέκκλιση.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Νικόλαος Μολιώτης

Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρνασσού

4 σχόλια:

  1. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ,ΠΟΤΕ ΑΡΑΓΕ? ΜΕ ΤΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ? ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΙΦΗΣΜΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΧΕ Κ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕ 3500 ΤΟ ΧΡΟΝΟ.ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΙΑΖΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΤΑ 3500 ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥ Τ.Σ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ,Η΄΄ ΑΛΛΕΣ ΜΙΚΡΟΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

      Διαγραφή
  3. ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ,ΕΚΕΙΝΟΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟΙ ?
    ΑΦΟΥ ΔΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ?
    ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑΓΚΑΛΗΣ ,ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΧΑΣΚΟΓΕΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή