Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Έντονη χιονόπτωση στην εθνική οδό - Απαγορευτικό για φορτηγά

Η επέλαση του χιονιά συνεχίζεται - Μάχη όλη τη νύχτα για να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός - Που χιονίζει και που χρειάζονται αλυσίδες.....

Ο χιονιάς τα ξημερώματα έκανε το πέρασμά του και από τη Λαμία, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν προβλήματα. Στο κέντρο της πόλης πασπάλισε τις οροφές των σπιτιών και των αυτοκινήτων, ενώ τα βόρεια προάστια άσπρισαν λίγο περισσότερο. Το περισσότερο χιόνι έπεσε στο Καλαμάκι και τη Δίβρη, που το χιόνι έχει φτάσει τους 10 πόντους, ενώ λίγοτερο χιόνι έπεσε αυτή τη φορά προς τα χωριά της Υπάτης.
Ο Δήμος Λαμιέων όλη τη νύχτα ήταν σε επιφυλακή. Έριξε αλάτι όπου χρειάστηκε και έκανε παρεμβάσεις ώστε το πρωί οι οδηγοί να μην έχουν προβλήματα, ωστόσο χρειάζεται προσοχή. Στις 8:00΄ το πρωί το θερμόμετρο στη Λαμία έδειχνε μόλις ένα βαθμό πάνω από το μηδέν.
Μάχη στην εθνική - Απαγορευτικό για φορτηγά
Έντονη χιονόπτωση μέχρι και αυτή την ώρα στη νότια Φθιώτιδα (Λοκρίδα) και στη Βοιωτία, όπου όλη τη νύχτα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και δόθηκε αγώνας για να παραμείνει ανοιχτή η εθνική οδός. Το πολύ χιόνι στη Φθιώτιδα και στο εθνικό δίκτυο έχει πέσει από την Αρκίτσα μέχρι και το Κάστρο.
Το χιόνι στις παραλίες της Λοκρίδας έφτασε μέχρι το κύμα. Στο ύψος του Μαρτίνου και σε άλλες περιοχές το χιόνι είναι περίπου στους 20 πόντους και η χιονόπτωση συνεχίζεται.
Στις 3:00΄ τα ξημερώματα δόθηκε απαγορευτικό από την Τροχαία για τα φορτηγά τα οποία δεν μπορούν να κινηθούν στο εθνικό δίκτυο της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας μέχρι νεωτέρας. «Λόγω χιονόπτωσης δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, και στα δύο ρεύματα»
Οι αλατιέρες και τα μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα και μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί κάποια ιδιαίτερα προβλήματα. Ωστόσο όσοι θα ταξιδέψουν στον άξονα Αθηνών - Λαμίας καλό θα είναι να έχουν μαζί τους αλυσίδες.
Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία προς Καρπενήσι, ενώ κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στο δρόμο προς Δομοκό και προς Μπράλο.
lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου